7 Ekim 2015 Çarşamba

Nedir Bu Atatürk Korkusu?


Emperyalist İngiliz ezberleriyle tarih yorumu yapılamaz. Korkusundan Mustafa Kemal bile diyemeyen bu vatandaş, “Şam’da yüzbaşı rütbesiyle bulunduğu sırada” cümlesiyle tarif babında değinmiş. Mustafa Kemal’in Arabistan çöllerinde savaştığı sıralarda, imparatorluğun elden kaydığını görerek, Anadolu’nun da elden kayma ihtimalini gözeterek söylediği “Arap çöllerini asırlarca niye bekledik” cümlesini alarak Diyor ki; “İngiliz emperyalizmi de bunu istiyordu!”. İstiyor muydu acaba? Yoksa Osmanlı’nın kırık-dökük ordusunun Arap Çöllerinde kalarak, son neferine kadar kırılmasının planları mı yapılmıştı?

Tarih okuyuculuğu, cephe okuyuculuğuna benzemez bre satılmış kafa. Cephede yalnızsındır. Planlamayı da sen yapacak, kararı da sen verecek ve orduyu da sen yürüteceksin.

7-8 Cephede birden savaşan orduya nefes aldırmak diye bir şey vardır. Silah yok, asker kırılmış, ayaklar çıplak, binmek için at, deve bulmak imkânsız, topları taşıyacak katırlar açlık-susuzluktan bitkin halde, ne yapacaksın? Karar ver bakalım? Üstüne üstlük, bütün dünya adeta birleşmiş ve yıkılan, dağılan imparatorluktan üleş kapma peşindeler!

Ahmaklığın sırası değil. Kahramanlık doğru karar vermekle, doğru sonuçlara ulaşmakla mümkündür.

Gerçi anlıyorum.

Sen hala Osmanlı imparatorluğunu yıkanın Mustafa Kemal olduğunu düşünüyor ve buna inanıyorsun. Oysa Sultan Abdülhamit Han’dan itibaren imparatorluk zaten bitmişti. Belki de hala aklında Hilafet, saltanat kekeliyorsun? Olmazsa, kapatılan tekkeleri zaviyeleri hatırlıyorsun. Yanıyorsun!. Yanıyorsun ki, ismini bile anmaktan imtina ettiğin kahramanın yaptıklarını üstü kapalı olsa da, efendilerinin talebi doğrultusunda eleştirebiliyorsun.

Bırak o günkü İngiliz emperyalizminin ne istediğini.

Söyleyeyim mi? İngiliz emperyalizmi bugün tam da senin yaptığının yapılmasını istiyor taraftarlarından.  Her fırsatta Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde yazmak ve söylemek. Mümkünse bunun gizli cümlelerle, cümlecikler arasına sıkıştırılmış ve beyin yıkamaya yönelik küçük, okuyucuya masum fikirlermiş gibi gelen ama yıkıcılığı zaman içinde sertleşecek cümleciklerle. İşte sen tam da bunu yapıyorsun.

Türk’ten ödü kopan Batılı, cihan imparatorluğu ve dünyanın dört bir yanına yayılan Türk güçlerinden intikamı nasıl alacaktı? Türk’ü bitirerek. Bunu yıllarca denedi. Savaşlarla, komplolarla, Haçlı ordularıyla başaramadı. Sonunda bir yolunu buldu:

Bitmiş, tükenmiş, parçalanmış imparatorluktan kala kala Anadolu ve Trakya’da küçük bir parça toprak kalan Türkleri bir arada tutan, dünya tarihinde ilk olarak emperyalizme karşı savaşarak galibiyetini perçinleyen, mazlum milletlerin uyanışına vesile olan, devletini modern tesisatla yenileyen, hurafeleri deviren, bidatleri zihinlerden kovalayan, Batı’nın ilmini, irfanını ülkesine taşıyan ve kısa sürede Batı’nın medeniyet seviyesini yakalayan bir akıl, bir tabii akıl sayesinde yapılanları görüp, Türkleri yıkmak için, asıl yıkılması gerekenin Mustafa Kemal olduğu kararına vardılar. Peki, nasıl olacaktı? İftiralar atarak, karalar çalarak. Tarihi bilgileri çarpıtarak. Yalanlar söyleyerek. Bunu kime yaptıracaklardı? Kendileri yaptığı takdirde, Türk insanı bir yabancının iftiralarına kulak asmayacaktı. Bu sebeple sizleri buldular. Çünkü siz de Türk düşmanı, Atatürk düşmanıydınız. Ve size yaptırdılar, yaptırıyorlar.

Ve asıl emperyalizm, şimdi sizleri kullanarak, Türk büyüklerini, Türklerin gözünden düşürme çalışmaları yapıyor. Yeniden hurafeler inşa ediyorsunuz, yeniden yanlış dini bilgileri milletin zihnine şırıngalıyorsunuz, yeniden imparatorluğu dağıtan ilimsizliği, bilgisizliği milletin okullarına yerleştirmek, aklı kovalamak istiyorsunuz, yeniden gerici fikirlerinizi millet içinde yaymak istiyorsunuz. Sanmayınız bunları kendi isteğiniz ve kendi inisiyatifinizle yapıyorsunuz. Sizlere bunları (senin de bahsettiğin) İngiliz emperyalizmi yaptırıyor.

İşte seni bugünler için beslediler, kaçak günlerinde. Katillerle birlikte zanlı sıfatıyla yargılandığın günlerdeki firari zamanlarında.

Şimdi utanmadan, bir Türk büyüğüne iftiralar atıyorsun. Senin tarih bilgin değil bunlar, sana dikte edilen yalan-yanlış İngiliz emperyalistlerinin bilgileri ve yorumları.

Sana acıyorum. Ama sen ve takip ettiğin yoldakileri lanetlemiyorum. Çünkü sizler Atatürk gençliğine güç veriyorsunuz, imanını tazeliyorsunuz.

Türkleri yok etmenin tek şartı vardır:

Atatürk’ü unutturmak, Atatürk’e Türkleri düşman etmek. Çünkü Atatürk düşmanlığı, akıl düşmanlığıdır. Akıl düşmanlığı ise, gericilik, yobazlıktır. Bu durum ise, Batı emperyalizmine kölelik sağlar.

Tıpkı, siz köleler gibi…



2 yorum:

  1. Halil Kaya:
    Atatürk düşmanlarından mürekkep mahallede,öğrenim ve muktesabat yönüyle tarihçi yok.Dolayısıyle,Atatürk düşmanlığına tetikçilik yapan sahte tarihçi ve bayat masalcilar ya avukat,ya edebiyat mezunu,,ya gazeteci vs. olarak tarih ahkami kesiyorlar.Paylaşımın kaynağı olan kişi ise,kendini referans alanlarla birlikte tam bir haindir.

    YanıtlaSil
  2. Yaşar Kiraz:
    Makale başlığında sorulan sorunun cevabı da makalede verilmiş; "Kahramanlık doğru karar vermekle, doğru sonuçlara ulaşmakla mümkündür." Eline sağlık hocam..

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...