11 Ekim 2015 Pazar

Kınama Mesajları!


Usulden midir bilmiyorum, böylesi bir vahametin ardından öncelikle devletlular, ardından irili ufaklı dernekler, şirketler kınama mesajları yayınlarlar. Hatta dış devletlerin de idarecileri baş sağlığı mesajlarını gönderirler.

Kınamayın. Kınamazdan evvel, nelerin olduğunu anlamaya çalışın derim. Anlayıp, tarafınızı belirleyin, pozisyonunuzu ayarlayın. Yoksa siz daha çookk kınama, baş sağılığı, taziye mesajları çekersiniz.

PKK saldırıyor, DHKP-C saldırıyor, IŞİD saldırıyor. Bunlar kim ve kimin adına yapıyorlar bu işleri? Çözün problemi. Eğer doğru sonuca ulaşırsanız, vahşet biter. Düşünelim, acaba terörü bitirmeye odaklanan devlet idarecileri bilmeden ve istemeden, terörü alevlendirenlerin hedeflerine hizmet mi ediyorlar? Bu soruya da doğru cevap vermek zorundayız. Mesela, mesela Oslo müzakeresi nasıl yapılmıştı? Habur girişi nasıl planlanmıştı? Türk silahlı kuvvetleri bir takım kumpaslarla nasıl darmadağın edilmiş, nasıl kışlasına tıkılmıştı? Teröristlerin şehirleri silah deposu haline getirdikleri (ki, devlet yetkilisi biliyoruz demişti) nasıl izin verilmişti? Bunlara doğru cevap bulmalıyız. Aksi halde daha çookkk taziye mesajı yayınlarsınız.

Düşman, kesin olarak Türk ve Türkiye düşmanıdır. Türk’ün gelişmesini istemeyen, güçlenmesinden korkan sinsi, kindar bir düşmandır. Komplolar kuruyor, kumpaslar planlıyor, pusular kazıyor, insanımızı birbirine düşürme çalışmaları yapıyor, iç savaş çıkartmak için çabalıyor…

Bu anlamdan olarak ve küresel çetelerin yeni buldukları savaş stratejisini izliyorlar. Bu strateji kendi adamlarını savaşa sokmamaktır. Savaşacağı milletin insanlarından yaptığı devşirmeleri kullanıyor. Hatta kocaman örgütler kuruyor. Silahlı terör örgütleri. Nasıl yapıyorlarsa, bu örgütler kendi vatanı için, kendi ailesi için göze alabileceği türden mücadeleye girebiliyorlar. İnsanımızı koruyamıyoruz. Mal ve can emniyeti içinde yaşayabilmek için, özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde Üç maymunu oynuyor haklı olarak. Devletten umudunu yitirmişler adeta, terör örgütüne tabi yaşıyorlar.

Devlet ise, bütün bunların üstüne kendini ve gücünü göstermek istediğinde; özellikle terör örgütlerini besleyip büyütenler, ‘PKK kara ordumuzdur’ demeci bile verebiliyorlar. Sesimiz çıkmıyor. Ordumuzun başarılı operasyonları sayesinde ağır kayıplar vermeye başlayan örgüt, sinsice yerleştiği büyük şehirlerde kalkışmalara çalışıyor. Meydana getirdiği silahlı, bombalı saldırılar sayesinde şehirlere bile korku salmaya başlıyor. Bunlar tamamen örgüt kurucularının planlaması ile ve tazyiki ile yapılmaktadır. Düşman Türk’ü zayıflatma ve parçalama faaliyetini sürdürüyor. Bu çalışmaların başında, Türkiye’de bir kardeş savaşanının çıkartılması gelmektedir.

Ülkenin bölünmesini isteyen kim ve bu yönde politikalar uygulayanlar kimler? Partisinin, derneğinin, lobisinin kuruluşunu ABD’lerde yapanlar kimler? Kuruluş gayesini ABD’li Neo-Conlara onaylattıranlar kimler? Peki, BOP nedir, başkanları kimlerdir?

Türkiye’deki gelişen olayları, Irak, Libya, Mısır, Suriye gibi ülkelerin başına gelenlerden ayrı değerlendirirsek yanılırız. Her ağzını açan siyasi ‘birlik-beraberlikten’ bahsediyor, 86 kişinin öldürüldüğü (TTB 97 olarak açıkladı) olay sonrası, ‘güvenlik zafiyeti yoktur’ açıklaması yapan iç İşleri Bakanı’nın, ‘istifa etmeyeceğini de açıklaması’ dikkatlerden kaçmamıştır. Bir garabette şudur ki, terör saldırısı ve 86 kişinin hayatını kaybetmesi hakkında yayın yasağı getiriliyor. Ne ilginç, yasaklayarak yönetmek ve hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi pişkin pişkin konuşmak. Lakin içinde bulunduğumuz duruma getirenlerin hiç pişmanlık duymadan, hiçbir üzüntü eseri gözlerinden okunmadan ha bire konuşuyorlar. Ne yaptık? Diye soran yok. Büyük Ortadoğu Projesi’nin amaçları doğrultusunda Türkiye’yi dönüştürmek isteyenlerin hala devleti yönetiyor olması da hayret edilecek noktadır.

Bir taraf ‘Kürdistan’ kurulması gayesiyle siyasetlerini geliştirirken ve ‘PKK’ya dayanarak’ bölünme çalışmaları yaparken, devlet yönetimi ise yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılması çalışmaları içinde bulunması, bölücü örgütün amaçlarına hizmet etmek olan devletin paylaşılarak iki dilli, iki ortaklı bir devlet haline getirmek için anayasanın değiştirilmek istenmesi nasıl izah edilecektir? Özellikle Doğu ve Güney Doğu’da halk PKK’nın insafına terk edilmiştir. Bugün yaşananların temeli 2009’larda atılmıştır. ‘PKK açılımı’ dediler, ‘Kürt sorunu’ dediler, ’36 etnik’ durmaksızın kaşındı, yara su aldı, kokuşma had safhaya vardı.

Haydi, kınayıcılar durmayın yollayın mesajlarınızı. Kimseyi ırgalamayan kınamanızı bekliyoruz. Ama sakın, işlenen suçun kendini bilmez üç-beş kişi tarafından yapılmış olduğunu filan söylemeyin. Çünkü bu vahim olay, Türkiye’nin savaştığı küresel çetelerin yaptığı (yaptırdığı) bir iştir. Sakın ola ki, onları atlamayın. Öyleyse, kınayacağınız yeri de belirtin. ABD’ye, AB ülkelerine, İsrail’e ve onlarla birlikteliği bilinen ülkelerin adlarını açıklayarak yapınız kınamanızı. Aksi halde hiçbir değeri olmayacaktır.

Kuru bir: “lanetliyorum, kınıyorum” lafı, bir anlamda olayı yapanlara arka çıkmak olacaktır. Artık Türkiye’deki olaylar ‘kınama’ modundan çoktan çıkmıştır. Saldırı planına, saldırı taktiğine geçilmelidir.

Bu noktada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin arkasında durmak, yaptıklarını desteklemek vatanseverlik, milletseverlik, Hakseverlik olacaktır.


3 yorum:

  1. Mehmet Kınacı
    ·
    SİZİ NAMAZINIZ DEĞİL LİYAKATINIZ KORUR!!!!
    Gençlik Parkı kıyısında bombalar patlıyor.
    İster bombalar canlı olsun,isterse konsun.
    Patlıyor.
    İster bombaları HDP koysun...
    İsterse Cia,Mossad veya hangi hin oğlu hin gizli servis koysun.
    Bombalar patlıyor.
    İster o bombaları PKK,ister İŞİD,İster DHKP-C,İster bilmem hangi sol örgüt koysun...
    Bombalar patlıyor.
    Bizim DİNİ BÜTÜN HALKIMIZ bakıyor...
    İstasyona bakıyor.
    İstasyondan geçen trene bakıyor...
    Kadroları imamlarla doldurunuz..
    AKP'ye biyat etmiş polisleri kenara yığınız..
    Alnınızı secdeden kaldırmayınız...
    BOMBALAR PATLIYOR.
    İNSANLAR ÖLÜYOR..
    İnkarın çaresi yok..
    Bombalar patlıyor.
    İnsanlar ölüyor...
    Siz İNKAR ETİKÇE bombalar " gömülü olduğu" yerlerde patlayacak.
    Sizi inanın namazınız korumayacak!!!
    Bakın ABD'de,AB'de sizin kadar namaz kılan yok.
    Ama sizdeki kadar bomba patlamıyor..
    Çünkü onlar İMAMA değil LİYAKATA güveniyor..

    YanıtlaSil
  2. Erkan Sarıkaya :

    Bu eylem tek kelimeyle abd nin işi. Tv.lerde kimse bunu söyleyemiyor. Elbette abd başkanı bombayı patlatmıyor. Bunu taşeronlar aracılığıyla yapıyor. Bu belki pkk, belki ışid, belki bizim devletimizin içindekilerdir. Buradan kısa bir sonuç çıkarılabilir. Türkiyeyi kaçaksaray yada tsk yönetemiyor. Çünkü devlet çalışanlarının da tsk nın da maaşlarını dış borçlar ödüyor. Yani kucağa oturmuş durumdayız. Bir Mustafa Kemal çıkar mı? Pek ümidim yok.

    YanıtlaSil
  3. Şenel Koyulhisarlı:

    Ne oldu pensilvanyadan talimat alanlar hayırcı çıktı onların kucağı boş kalmadı pesilvanyanın terör özlemine yardım edildi ne kadar şehit o kadar istismar oldu utanmasalar seçim hükümetine bile istifa diyecekler halbuki biraz ülke sevgisi olsaydı seçim hükümetinde ye alırlardı onuda yapmadılar sanırım o kucak rahat geldi işte insanın sorumluluğu budur gözü böyle açılır halamı diyenlere atfolunur

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...