6 Eylül 2015 Pazar

Allah İsmi İle (Adına)…


“Allah’tan korunun”! Emri, Kur’an’ı Kerim’de sık tekrarlanan bir hatırlatmadır. Üzerinde durmamız gereken bir uyarıdır. Allah’tan nasıl korunacağız? Bu mümkün müdür? Evet, mümkündür. Korunmanın karşıtı olan edimleri ortaya süren, muhakkak onlardan korunmanın da yollarını belirtmiş olmalıdır ki, bu ikaz Kitabında ve Resul’ünün dilinden binlerce kez tekrarlanmıştır.

Mesela, neslin mükemmele doğru ilerlemesi hususunda dikkatleri çekmek üzere…  Nasıl olmasını idraklere bildirmek üzere, (Bakara/223)’te “Nasıl isterseniz öylece ekin tarlanızı.” Buyurulmuştur. Hem, “Allah’tan koruna”caksınız, hem de “tarlanızı nasıl isterseniz” öylece ekecekseniz!.

Dikkatleri bu noktaya teksif edelim. Öyle ince bir oyun içinde rol almış oyuncularız ki, eğer Rejisör’ün talimatlarını algılayamaz ve istediklerini yapamazsak oyundan tard edilme ihtimalimiz var. Bu açık ve seçik olarak anlaşılıyor. Öyleyse, “nasıl isterseniz” bildirimini, ”Nasıl istiyor(sam)” şeklinde anlamalıyız ki, bunun da gerçek anlamı, insan olarak size yüklenen, iyilikler, güzellikler, sevgi üzerine “ekin” tarlanızı demektir.

Burası, milli beka denilen sosyolojik tanımın da ‘Mim’ noktasıdır.

Asla sormayın “niye bu haldeyiz?” diye. Besbelli, tarlanın ekiminde arıza var ki, genetiği değiştirilmiş ürünler veriyor!. (burayı iyi anlamak lazım)

İdraklere kazıyacağımız mana şudur:

“Biz Allah içiniz!..”

Her işimizi, ne yapıyorsak, her işimizi Allah için yapmak ve onun rızası üzere ve onun izni ile yapmak mecburiyetindeyiz.

Bu cümle ile yazı biter.

Bismillahirrahmanirrahiym….

Hû…


2 yorum:

  1. Yılmaz Karahan :

    Mahmut bey, bu ayet "kadın-erkek" ilişkisi üzerinedir. Bugün için kıyaslarda tartışmalara neden olmaktadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tartışalım, yiğitler çıksın meydana üstadım!... güzel fikirleri görmek, bilmek isteriz, yanlışımızı öğrenmek isteriz.. Burnun ucunu göremeyenlerin bizlere söyleyeceklerini bilmek arzumuzdur, lütfetsinler biz de öğrenelim...smile ifade simgesi

      Sil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...