12 Eylül 2012 Çarşamba

Üvendire ne işe yarar?



Ne işe yarayacak, uyandırmaya, uyandırmaya yarar.

Boğa soy isimli bir AKP Milletvekili, “bütün liseler imam Hatip Lisesi olacak, bu trend yakalandı” gibi bir laf etmiş. Tuhaf olan ise şu, torunu bir Fransız mektebinde okuyor. İmam Hatip de değil. İmam Hatip okulları bu kadar canhıraş çalışan ve destekleyen bu kişinin torunu neden o okula gitmez?

Şöyle de söyleyebiliriz.

Boğa’nın torunu gittiği yerde “en”lenecek, büyüyünce artık öküz olacak. Kağnıya koşulacak.

İşte üvendire tam bu noktada lazımdır.

Boğa’nın torununu dürtecek ve uyandıracak.

Yalan dolan ile insanları nasıl da kandırıyorlar. Bir dönem daha milletvekili olsan ne yazar, olmasan ne yazar Boğa Efendi? Senden ne görecek bu millet. Dava arkadaşlarından ne gördü ki?

Niye insanımızın değer verdiği özellikle İslâm’ı çağrıştıran değerler üzerinde durarak politika yapıyorlar? Hem de son günlerde hız verdiler bu kabil davranmalara.

Bir tek şekilde yorumluyorum.

Artık, denizin bittiğinin farkına vardılar. Ne AB konuşuyorlar, ne Ermenistan, ne Kıbrıs’taki haklarımızın dile getirilmesi var ne de duble yollar. Varsa da yoksa da dini terimler, dini resimler ve dini çağrıştıran konuşmalar.

Bitmişler. Son noktayı millet koyacak.

Ve doğruca yaptıklarının hesaplarını vermek üzere Yüce Divan’a.

Korkmayın canım. Hani siz Müslümansınız ya, yaptığınız işlerde asla kul hakkı yemediniz, asla rüşvet yemediniz, adam kayırma yapmadınız, haksız ihale vermediniz, devletin malını peşkeş çekmediniz…

Ee.. Niye korkuyorsunuz. Ne var bunda.

Varırsınız (nasılsa sizin atadığınız hâkimler) yargılanır ve aklanırsınız olur biter.

Hadi bakalım bir cesaret.

Sonraki hesabı ben bilemem. O konuda sizin elinize su dökemem. Sizler o konuyu sular seller gibi ezbere bilirsiniz. Oranın hesabını da muhakkak nasıl vereceğinizi, hocalarınızdan, hacılarınızdan sorup, soruşturup öğrenmişsinizdir.

Sizlere kolay gelsin.

3 yorum:

  1. Ali Gören:

    öküzler yola getirilir....

    YanıtlaSil
  2. Abdurrahman Biçer:

    Mahmut Emin bey; biraz zor sorular sorunuz. Bu soru çok kolay...

    Övendire; işini doğru yapmayanı MUDULLAMAK için kullanılır...

    Bilmem anlatabildim mi?...

    YanıtlaSil
  3. Ekrem Yüksek:

    Evet, bizde de nodur derler, aslında işlevi çok. Öküzü uyandırır, yönlendirir, biraz daha hızlanmasını sağlar. Aslında acırım hayvana verdiği acıdan dolayı ama zamanımızda öyle öküzler var ki nodur bile az geliyor....

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...