5 Eylül 2012 Çarşamba

Türk Düşmanlığı veya PKK Eleştirisi



Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu 23 ağustos tarihli yazısında: “Kürt sorunu bu ülkeye yıllardır şiddet halinde, şiddet şeklinde geri dönüyor. Güneydoğu merkezli PKK şiddeti, buna karşı verilen tepki güvenlik iklimi ve resmi şiddet, siyasi iklim ve sonuçlar itibariyle adım adım o bölgeden ülkeye yayılıyor.” Diyor hazretler.

Bir cümlede kırk yanlış.

1. Kürt Sorunu yoktur. Şimdi diyecekler ki, sen yok deyince yok mu olacak? Peki, sen var deyince var mı oldu? Kürt sorun değildir, senin amacın Kürt’ü sorun olarak göstermek ve bölünmenin yolunu işaret etmek. Dilinin altında asıl olarak Türk’ü sorun olarak görmek vardır. Bizi bize bırakın birliğimizi tastamam kısa sürede sağlarız. 30 yıldır bölünmeyi becerememenizin sebeplerini bir düşünün hele. Sorun olsaydı kalır mıydı şimdiye dek?

2. Sorun PKK’dır. Eli kanlı örgüt vasıtasıyla Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgeler kan gölüne çevrildi. Bu örgütün yöneticilerinin 4/5’i Kürt değildir. O halde PKK bir Kürt örgütü değildir. Lojistik destek verenleri, silahları temin edenleri, parasal kaynak sağlayanları ortaya çıkarırsanız sihir çözülür. Coğrafyanın şeklinden dolayı PKK’nin yerleştiği bölgelerde Kürt nüfus ağırlıklıdır. Tabii ki yerleştiği bölgelerden kendine taraftar çekecektir, bu doğaldır. Baskı ve saldığı korkuyla vatandaşlarımız ve bin yıllık kardeşlik bağı ile bağlı olduğumuz Kürtlerimiz evlatlarını kanlı örgüte kaptırmaktadırlar. Buna tedbir bulamayanlar utansın.

3. PKK şiddetine güvenlik kuvvetlerin verdiği tepkiye, silahlı takibe ‘resmi şiddet’ diyemezsiniz. Ancak diktatörlüklerde görülen bu şiddet türüne Türk Ordusunu ve güvenlik güçlerini ortak yapamazsınız. İhanettir bu. Eli kanlı örgüt her gün sayısız can alacak ve güvenlik kuvvetleri eli bağlı oturacak! Bu olabilir mi? bu kafa ancak PKK bölücülüğüne yardım eden kafadır. Sizdeki bu asker düşmanlığının sebebi ne ola ki? Türk’e düşmanlık söylemi yapamadığınız için askere ve güvenlik elemanlarına düşmanlık söylemi geliştiriyorsunuz. Asıl düşman olduğunuz ve sevmediğiniz Türk’tür. Bunu açık açık söyleme vaktiniz gelmedi mi?

4. Siyasi iklimdeki yetersizlikler nelerdir? Sanırım hemencecik, Büyük Kürdistan’ın kurulması için hareket etmeyen siyasilerden bahsedersiniz. Amacınızın bu olduğu bilinmektedir. Büyük Kürdistan, yani ikinci İsrail. Umutlanmayın, başaramayacaksınız.

5. Ülkemizin içlerine kadar yayılan PKK şiddetinin yetersizliğini mi belirtiyorsunuz yoksa? Gösterilen şiddetten memnuniyetsizlik midir bildirdiğiniz? Daha da güçlendirilmesi, ülkenin her tarafına şiddetin artarak yayılmasını mı istersiniz yoksa?

6. Şiddet halinde bu ülkeye dönen şey Kürt sorunu değildir azizim. Dış politika aracı olarak kullanılmakta olan PKK’dır sorun. Biat ederek emellerine alet olduğunuz ABD’yi inceleyiniz, bu devletin yardımcısı küçük devletleri inceleyiniz, Avrupa’daki PKK bürolarının nasıl beslendiği, nasıl ayakta tutulduğunu inceleyiniz, bakalım karşınıza neler çıkacak.

7. O bölgeden yayıldı doğrudur. Sebebi Kürt sorunu olamaz. O bölgeyi ABD, Avrupa devletleri, İran, Irak, Suriye, İsrail ajanlarının serbest bölgesi yapan siyasi iradeyi sorgularız biz burada. Taliban kuvvetlerini Türkiye’de (Hatay) ağırlayan derinliksiz stratejistleri sorgularız biz burada. Örnek mi istersiniz? Mavi Marmara Gemisinin Doğu Akdeniz’e açıldığı gece İskenderun’da bulunan askeri birliğe yapılan PKK saldırısı. Ne buyrulur? Peki, Gaziantep’e saldıran PKK kuvvetlerinin Suriye, ABD, İran, Irak bağlantıları hakkında ne kadar konuşuldu? Kendiliğinden hareket eden başıbozuk PKK kuvvetleri midir bunlar?

8. Yanılıyorsunuz. Kürtler sorun olarak gördükleri bir takım demokratik isteklerinin gerçekleştirilmesi uğruna eli kanlı örgütü kurmamışlardır. Adı aynı harflerle anılsa bile, onlarca PKK vardır diyebiliriz. Her olayın mantığında farklı sonuçlara ulaşıyoruz. Her olay farklı PKK’larca yapılmıştır. Her olayın tezgâhçısı da farklı dış devletleri işaret ediyor. Sizin Kürt Sorunu dediğiniz, sonuç itibariyle Türkiye düşmanı dış devletlerin PKK kışkırtmalarından başka bir şey değildir.

***

Neden cephenizi adam gibi bildirmiyorsunuz, çıkıp “ben Türk düşmanıyım” deyiniz, hiç kıvırtmayınız. Bunu söylediğiniz zaman rahatlayacak, derin uykularınıza kavuşacaksınız.

Bizim demokratik bilgilerimiz, kendinizin Türk düşmanı olarak adlandırabileceğinize cevaz verir, sizi küçültmez bilakis bizler düşmanımızı önemseriz, ona değer veririz.

Ve…

Türk’ten başka bu dünyada düşmanına değer veren ve onu önemseyen başka bir millet daha yoktur ve hatta sofrasında kendisinden önce düşmanına yer ayıran.

Bilesiniz diye hatırlattım.

3 yorum:

  1. Harun Meral:

    Ağabey, Ali Bayramoğu isimli müstemleke yazarına karşı yazdığınız reddiye mükemmel. Asala nın devamı olan ve bazı anayasal boşlukları bahame eden hain örgütün aslında Türk ve Türkiye düşmanı bazı devletler tarafından kullanıldığını AKP sözcüleri ve meclis başkanı bile itiraf ediyor artık. Kaldıki hak talep etmenin yolunun silah ve katliam olmadığını- Asker ve sivilleri kalleşöe vurmanın hak talebi ile ilgisinin olmadığını artık en cahil insanlar bile biliyor. Ahhhhh bizim camia ah, bu basını bu STK alanlarını, bu iş dünyasını boş bırakarak o sahalarda etkin olamamanın acısını yaşıyoruz şimdi

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Külahlıoğlu:

    Ali Bayramoğlu kripto bir ermenidir iddiası günlerdir yayında ve adam hala reddetmedi bunu.

    PKK paravanı DPI toplantılarında bu ve C.Çandar yer alıyor.

    YanıtlaSil
  3. Kürşat Babaoğlu :

    Kardeşimin diline sağlık maskeli hainlerin maskesini indirmiş... ''Lojistik destek verenleri, silahları temin edenleri, parasal kaynak sağlayanları ortaya çıkarırsanız'' aynı kaynağın maskeli hainleride beslediğini görürsünüz.

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...