5 Haziran 2015 Cuma

“İETT çalışmıyor, Metro Stop Etti, Yürüyerek Geldik!”


Kazlı Çeşme Mitinginde dikkatleri çeken pankart yazımız başlığı oldu. İstanbul Belediye Başkanı bu pankart mesajının sorumlusu olarak bir açıklama yapmak zorundadır. Beylerin mitinglerine tahsis edilen Belediye Otobüsleri, ücretsiz servisler yapan metrobüsler, metrolar herkesin malumu iken, bu yapılan nedir?

İyice anlaşılmış oldu ki, korkuyorlar. Korku, hep birlikte sarmış zihinlerini. Niye korkuyorlar? Malum.

Hayır, hayır malum filan değil. Buz dağının su üzerindeki Bindelerle ifade edilebilen küçük bir kısmı malum daha. Su altındakiler meçhulümüz. Korkularının sebebi su altında kalan meçhuller.

Müracaat edilmedik ne belediye başkanları, ne bürokratlar, ne iş adamları kalacak!

“Parsel parsel sattı” itirafı bir kenarda dururken, yargı makamları gereğini yapmayacaklar mı? İşte korkularının sebebi.

Suriye, Mısır, ırak, İran politikaları sorgulanmayacak mı?

Yapılan hatalar düzeltilme yoluna gidilmeyecek mi?

Ergenekon, Balyoz mağdurlarının hesabı sorulmayacak mı? Müsebbipler tespit edilip, sebepleri, sonuçları incelenmeyecek, gerekli cezalara çarptırılmayacak mı?

Türk Ordusu perişan edilmiştir. Bu sonuca getiren yetkililere sorulmayacak mı?

Bunlar daha solda sıfır sebepler.

Onlar korkmasın da bizler mi korkalım.

Sonlarının farkındalar.

Çözülme noktasına getirilen, bölünme noktasına getirilen koskoca bir millete yapılan ihanetin sorgusu yapılmayacak mı?

Darmadağın edilen eğitim sistemini de mi sormayacaklar?

Har vurup harman savrulan kaynaklarımızın da mı hesabı sorulmayacak?

Türkiye Başbakanına verilen BOP eş Başkanlığının hangi sebeplere kabul edildiği de mi sorulmayacak? Bu görevleri yaparken bizim bilmediğimiz daha neler var Allah Bilir, peki araştırılmayacak, unutulacak mı?

Elbette korkacaklar.

Elbette mitingleri de engelleyecekler, iftiralar da atacaklar. Yalanlar, dolanlar, iftiralar gırla gidecek. Üstelik görevi ve yetkisi olmayan birisi devlet imkanlarını da kullanarak, ayrıldığı partisine destek çalışmaları yapıyor. Üstelik bu benim Hakkım diyor. Bu hak nerede verilmiş, hangi kanun maddesi bu hakkı tarif ediyor bilinmiyor. Herhalde kafalarının gerilerinde bir yerde yazacakları bir kanundan besleniyor olsa gerek. Peki bir siyasi partinin lehine yapılan harcamaların sebepleri sorulmayacak, harcanan paralar istirdat edilmeyecek mi?

Peki, bunlar da mı sorulmayacak?

Korkularında haklılar. Bak işte burası doğru. Korkmak haklarıdır.

Onlar korkmasında biz mi korkalım?.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...