7 Haziran 2015 Pazar

Fazilet Partisi’ni, AKP Milletvekilleri Kapatmıştır!


DSP, MHP ve ANAP’ın kurduğu üçlü koalisyonun, anayasa maddesi değiştirilmesiyle ilgili Büyük Millet Meclisine indirdiği çok önemli bir öneri vardır. Anayasa’nın 68 ve 69. Maddelerinde değişikliği öngörür.

Konu şudur: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Fazilet Partisi’nin kapatılmasıyla ilgili dava açmış ve görüşmeleri devam etmektedir. Hazırlanan dosya ve Savcılığın ileri sürdüğü sebepler kesinlikle Fazilet Partisi’nin kapatılmasını gerektiren sağlam ve belgeli görüşlerdir.

Başbakan Bülent Ecevit yaklaşan parti kapatılması tehlikesini görür ve Fazilet Partisi ve Genel Başkanı Necmettin Erbakan’ı kurtarmak için bir tedbir düşünür, çünkü böylesi bir kapatma ileride telafisi güç sonuçlar doğuracaktır. Hükumet ortaklarıyla yaptığı görüşme sonunda, partinin kapatılmasının ülkemize açacağı tehlikeler ve yanlışlıklar tartışılır ve Anayasa’nın 68 ve 69. Maddelerinin değiştirilmesine karar verilir.

Türkiye Cumhuriyeti anayasanın bazı maddelerinin değiştirilmesine ilişkin kanun teklifi hazırlanır, Anayasa komisyonunda günlerce tartışılır ve sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne indirilir.

Oylama gününde Fazilet Partisi’ne mensup 111 milletvekili vardır. hükumet ortakları ve bu 111 milletvekilinin oyları ile kanunun çıkması, halk oylamasına gerek olmadan neredeyse kesin olarak görülür. Bir parantez açarak şu soruyu soralım: kim, partisinin kapatılmasını ister? Değil mi?

Yoo, yanıldınız. Teklif reddedilir ve Anayasa Mahkemesi, Fazilet Partisi’nin kapatılmasına karar verir. Ve parti kapatılır.

Sonra bildiğiniz gibi, ağlaşmalar, yakarmalar, demokrasi yokluğu, diktatörlük gibi konular, bizim anlı şanlı milletvekillerimiz tarafından dillendirilir.

Durun şimdi,

Konu bildiğiniz gibi değildir.

Fazilet Partisi’nin kapatılmasını AK Parti’yi kuran milletvekilleri sağlamıştır. İşte şeytani zekâ burada devreye girmiş ve yıllardır gördüğümüz ve yaşadığımız mağduriyet edebiyatı burada devreye sokulmuştur.

Bu yazıda bir yalan veya yanlış varsa; zamanın milletvekilleri olup daha sonra AKP’yi kuran veya partiye üye olarak milletvekili seçilen:

Abdullah Gül, Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Dengir Mir Mehmet Fırat, Akif Gülle, Ertuğrul Yalçınbayır, Faruk Çelik, Seyyit Haşimi, Abdülkadir Aksu, Mehmet Ali Şahin, Ali Coşkun, Nevzat Yalçıntaş, Nazlı ılıcak, Sadık Yakut, Salih Kapusuz, Vecdi Gönül, Osman Pepe, Rıza Güneri, Mehmet Elkatmış ve ismini hatırlayamadığımız ve Fazilet’in kapatılması yönünde oy kullanan 60 kadar Fazilet Partisi Milletvekili hatayı düzeltsinler. (Ki bu vekiller kısa bir süre sonra kurulacak AKP’de ya kurucu üye olmuşlar ya da üye olarak milletvekili seçilmişlerdir.)

Ya da, partinin daha sonra genel başkanlığına getirilen Recai Kutan (ki, şu an itibariyle AKP yanında durmayı yeğlemektedir), Fazilet yöneticisi ve o günlerde Meclisteki işlemleri ve görüşmeleri yürüten Oğuzhan Asiltürk, şimdilerde CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Bekaroğlu ve Saadet partisi Genel Başkanı olan Mustafa Kamalak yaşıyorlar ve şahitlik yaparlar. Ve asıl şahit ise, zamanın hükumetinde ekonomi Bakanlığı görevinde bulunan ve DSP Genel Başkanı Masum Türker’dir.

Nitekim Masum Türker 2 gün önce çıktığı bir Televizyon konuşmasında sorulan soruyu cevaplarken, konu yeniden gündeme gelmiş ve açık yüreklilikle Fazilet Partisi’ni daha sonra AKP milletvekili olan Fazilet Partisi milletvekillerinin kapattığını açıklamıştır.

Her zaman söylediğimiz şudur. Bunlar menfaati neyi gerektiriyorsa onu yaparlar, menfaat gördükleri zaman da yapamayacakları hiçbir şey yoktur.

Nitekim kendi partilerini kapatmışlar ve ABD’nin gizli ve kirli lobilerinden aldıkları talimatla AKP’yi kurmuşlardır. Önlerine serilen trilyonlar, medya şirketleri, gazeteler ve dış destekle 13 yıl iktidarlarını sürdürebilmişlerdir.

Evet ama,

Artık, deniz bitmiştir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...