4 Ocak 2012 Çarşamba

Örgütlü, planlı söylenen sözler;

Biliyoruz ki, Dış Politika da rastgele hiç bir eylem yapılmaz, hiç bir söz söylenmez. Belki aşiretlerde, çadır devletlerinde olabilir, ama iddiası olan ve ülkesini milletini bir yerlere götürecek çalışmalar içinde olan dış politikacıların, öylesine rastgele sözleri ettikleri görülmemiştir. Belki, zaman zaman rastladığımız feveranlıklar gösterenlerin, ağzına geldiği gibi konuşmaları olmaktadır, lakin bu konuşmalardan sonra ülkelerine zararlar doğurmaktadırlar.

Gazze’deki Filistin Hükümetinin Başbakan’ı İsmail Haniye, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’la bir görüşme yapmış.  Selahattin Eyyubi’ye gönderme yaparak, “Kudüs ikinci Selahattin’ini” bekliyor demiş. Tarihi bilgi eksikliği, lüzumsuz sarf edilen sözler diyebiliriz. Peki, şu söze ne denir? “Diyarbakır’ın özgürlüğünü görmek isteriz”. Haniye ya Türkiye şartlarını bilmiyor, ya da yıllardır ezilmişliklerini Kürtler üzerinden yorumla benzeterek Diyarbakır’ın özgür olmadığını filan söylüyor.

Marmara gemisinde ölenlerden birinin Diyarbakırlı olduğunu bu nedenle acılarının acıları, şehitlerinin şehitleri olduğunu vurguluyor.

Yazık, etmişiz Haniye’ye verilen desteklere. Filistin’e gömülen canlara, Gazze için verilen emeklere.

Diyarbakır esir değildir. Diyarbakırlı esir değildir. Oralarda herhangi bir yabancı ülkenin işgali filan da yoktur Haniye Efendi.

Ben diyorum ki, bunlar planlı söylenmiş sözlerdir. Hemen o anda ağza geliveren sözler değildir. Zaten bir devleti temsilen bir ülkeyi ziyaret ediyorsan, yapacağın tüm görüşmeler önceden planlanır, tüm konuşmalar önceden yazılır ki, hatalar yapılmasın.

Bu sözleri kimin söylettiğinin önemi yoktur. Haniye ağzı ile söyletilmiştir. Haniye kimdir? Yıllardır halkı ezilen, İsrail tarafından toprakları işgal altında olan ve kimsenin tanımadığı bir devletin Başbakanı!

Edeb Yâ Hû…

4 yorum:

  1. http://islamiyasamplatformu.blogcu.com/haniye-ve-diyarbakir-iddiasi-uzerine-bir-analiz/11647063

    YanıtlaSil
  2. http://islamiyasamplatformu.blogcu.com/haniye-diyarbakir-iddiasini-yalanladi/11646992

    YanıtlaSil
  3. yukarıdaki iki yorumun söylediği haber şudur:
    "Gazze'deki Filistin Hükümeti;nin Başbakanı İsmail Haniye, ''Ankara;da parti liderleriyle yaptığım görüşme esnasında, Türkiye;nin içişlerini yakından veya uzaktan ilgilendiren hiçbir söz benden sadır olmamıştır'' dedi.
    Gazze;deki Filistin Hükümeti'nin Başbakanı Haniye, bugün bazı gazete ve internet sitelerinde 'Haniye'den tuhaf sözler' başlığıyla verilen haberle ilgili olarak AA muhabirine açıklama yaptı. Haniye, ''Ankara'da parti liderleriyle yaptığım görüşme esnasında, Türkiye;nin içişlerini yakından veya uzaktan ilgilendiren hiçbir söz benden sadır olmamıştır'' dedi.
    Haniye, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş;ı ziyaret esnasında 'Diyarbakır'ın özgür olması konusunda' ağzından ne bir söz, ne de buna benzer bir ifade çıktığını söyledi. Haniye, ''BDP'li ve diğer partili yetkilileri ile ziyaretimiz esnasında bütün konuşmalarımız Filistin, Gazze kuşatması, Filistinli gruplar arasındaki görüşmeler ve Kudüs'ün geleceğini üzerine olmuştur. Türkiye'nin içişlerini ilgilendirecek bir konuda hiçbir görüş sarfetmedim" diye konuştu.
    AA"
    Haber bu. AA' haberi. Bakacağız.

    YanıtlaSil
  4. BİR DE, MADEM BLOG YAZIYORSUNUZ, MADEM YORUM YAPIYORSUNUZ NE DİYE İSMİNİZİ SAKLARSINIZ? GERÇEKTEN ANLAYAMADIM.
    SİZİN BLOG SYFANIZA ADIMIZ VE SOY ADIMIZLA YORUM YAPTIĞIMIZ GİBİ.
    SAYGILAR

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...