12 Kasım 2012 Pazartesi

‘Türk Gemisi’ne Ne Oldu?



Bırakın yol almayı, bırakın büyük büyük hedeflere doğru yürümeyi, bırakın bir zamanlar medeniyet kurmuş muhteşem imparatorluk hayallerini;

Nasıl oldu da Türk Gemisi karaya oturdu?

Aç bıraktılar:

Karın tokluğu değildir amacımız. Karnı doysa da, yeterli gıdayı alamadı. Biyolojik beden, dünya hayatını sürdürebilmesi için dünyanın verdiği çok çeşitli gıdaları (mineralleri, yağları) almak, beslenmek zorundadır. Aldığı yeterli gıdalarla, beyni çalışır, daha iyi düşünür, hatta daha doğru düşünür. Doğruya varmasını önlemenin çaresi de, onları toplam gıdadan mahrum bırakmaktır. Bunun da sonucu, kendilerine bağımlı bir toplum;

İşsiz bıraktılar:

Emeğe dikkat çekmek isteriz. Emeğin önemsiz bir sınai ve hizmet girdisi olarak ele alınmasıyla, emeği ile çalışanların değerleri göz ardı edildi. Böylece toplumsal bir çatışmanın kapısı aralandı. Sendikasızlaştırma, yükselen sigorta primleri, kazanç üzerinden alınan gelir vergilerindeki acımasızlıklar, emeği ile çalışanların iş piyasasından kaçmasına bu da işsizliğe neden oldu. Yapılan yasal düzenlemelerle bilinçli (mi) olarak süregitti. Kayıt dışına çıkan emek sahipleri, emeğinin değerini bulmadan adeta köleleştirildiler.

Eğitimsiz bıraktılar:

Birbirine bağlı maddelerin en önemlisidir eğitimsizlik. ‘mış gibi’ yapılarak, güya okullaşmanın hızını artırdılar. Derslikler çoğaldı, öğretmenler artırıldı, ders kitapları bedava verildi. Güya eğitim seferberliği yapıldı (ıyor). Bunların tamamı göstermeliktir. Dünyada ve ötesinde hiçbir işe yaramaz bilgilerle doldurulan kafalarla, sadece kendilerine oy verecek seçmenleri tavlamaya yarıyor verilen eğitim. Devletine bağlıymış gibi yetişen insanlar, mühendisliği biliyormuş yetişen üniversiteliler, hekimmiş gibi olan doktor unvanlılar.. Bunlar tamamen mış gibi yapılan eğitim sisteminin çarpıklıklarındandır. Millet evlatları okula gittikçe, cehaletleri arttı. Öğrendikçe Hakk’tan, Hukuk’tan uzaklaştılar. Adaletten yoksun yaşadıklarından, kendi adalet çözümlerini de kendileri bulma derdine düştüler. Sebep? Hep, eğitimsiz bırakmanın sonucudur.

****

Memleketin her hangi bir meydanından rastgele 10-15 kişiyi toplasak. Bu insanların ortak paydalarını araştırsak, ne buluruz acaba?

Birlikte söyleyebilecekleri kaç tane türkü vardır, yaşadıkları memleketin siyasi amaçlarında kaç tanesi ortak karara varabileceklerdir, birbirlerine kaç tane cevabını bilebilecekleri (ortak kültür) bilmece sorabilecekler, babalarının da ortak bildikleri hangi yakın geçmiş hikayesini zevkle anlatabilecekler veya dinleyebileceklerdir, yakın -  uzak tarih bilgilerinden kaç sayfa, kaç hadise, kaç tarih hakkında ortak bilgilerini paylaşabilecekler, günlük gazetelerden o gün yayınlanan kaç haber, kaç makale, kaç yorum kaç kişi tarafından ortak okunmuş olabilecektir?... Sorular artırılabilir. Sorular artıkça da batağa saplandığımız su yüzüne çıkacaktır.

Ortak idealleri olmayan, ortak kültür yaşamayan, ortak gayeleri paramparça edilmiş insanlar topluluğundan, medeniyet başarıları nasıl çıkar? Bunun sonucu medeniyet değil, anarşidir, karmaşadır, kavgadır.

Medeniyet, Huzur’dan zuhur eder.

Huzur içinde bulunmayan hiç kimseden, doğru düşünce, ideal çalışma, başarılı sonuca varma bekleyemeyiz.


Milleti HUZUR’a yöneltebilmek için;

Öyleyse, ilk yapılacaklar listesinde: 1-aç milleti doyurmak, 2-işsizlere iş vermek, 3- eğitim kalitesini yükseltmek olmalıdır.

Evlad-ı vatanın karnı tok, sırtı pek, boynu dik olursa…

Eğilmeyen dallar kırılır, aşılmayan dağlar yol olur gider.

11 yorum:

  1. Mehmet Ali Öztürk:

    Rahmetli Muhsin Reis bir sohbetimizde; "Karnı aç olan, bir süre sonra ideallerini yemeye başlar" demişti.

    "Karnı aç olan, nasıl kılıcını çekip saldırmaz" der İmam Ali'de!

    Her anlamda aç bırakıldık, artık açlığımızı bile hissedemiyoruz. Alıştık, alıştırıldık...

    YanıtlaSil
  2. Hülya Şahin:

    Yazınızı okudum ve beğendim. Açlık ... Her konuda. Biz lisede iken lise mezunu büyüklerimiz derya gibi idi. Üniversite bitirmişler ise konularında gerçek uzmanlar. Zaman zaman kültürel sorular oluyor aile içi ; yeğenlerime bakıyorum bizim zamanın ilkokul mezunları kadar genel kültürden yoksun. Oysa hepsi yüksek okul bitirdi. Yine oğlumun yanında staj yapan hukuk mezunu (!) bir kızımız izale-i şuyu mevzusundan bi haber... Okullarda ciddi anlamda eğitim yok. Sınav kazanmaya yönelik tuhaf bir yarış dışında. İş yok , aş yok.. İnsanlar sadece iş ve aş bulma ; günü kurtarma telaşında. Orta Anadolu'nun İç Anadolu olduğunu bilemeyen örnek (!) sanatçılarımız ; pop kültürü artıran televizyonlarımız var. Umarız düzelir...

    YanıtlaSil
  3. Nidai Seven:

    Kaptan olmayınca gemi karaya oturur.

    YanıtlaSil
  4. Aydemir Sezginer :

    Mehmet emin kardeşim. Duyarlı kalmış her vatan evladına ulaşması gereken bir yazı kaleme almışsınız, elinize sağlık. dert bir deyil elvan, elvan.adeta geçlik çürütülüyor.milletimiz celladına tapıyor. Yıkımları göremiyor. Allah encamımızı hayra tebdil eylesin.

    Alıştık alıştırıldık hem de hazmettire hazmettire, meydanlara inmezsek, millete saklı gizli her şeyi anlatamazsak, varoşlara ulaşamazsak, bizi bekleyen felaketlere kısa zamanda ulaşacağız.

    YanıtlaSil
  5. Abdurrahman Biçer :

    Öteden beri bunu anlatmaya çalışıyorum ya yazılarımda, yorumlarımda...

    Yanlışı anlaya bilmek için Cumhuriyet Tarihini üçe ayırmak gerek:

    1- 1919-1938 Dönemi
    2- 1938-1950 Dönemi
    3- 1950- Günümüz Dönemi

    Ayrıca:

    Mustafa Kemal'i Anlayabilmek!...

    Mustafa Kemal'i anlayamadan hiç bir şeyi anlayabilmemiş de mümkün değildir...

    Mustafa Kemal'i anlayabilmek için ise; 28 Kasım 1938 de törenle açılarak açıklanan ve günün gazetelerinde de yayınlanan Yasal Resmi Kişisel Vasiyetinin 5. Maddesinde yazılanları çok iyi anlayıp analiz etmemize bağlıdır...

    Gerisi sadece dibekte su dövmek olur...

    YanıtlaSil
  6. Candan Nurgül :

    Ortak düşüncesi olmayan toplulukta, herkes, yalnız kendi çıkar ve zevkini düşünür. Böyle bir toplulukta fedakarlık, saygı, nezaket kalmaz. Bencillik, kabalık, rüşvet, iltimas ve namussuzluğun türküsü alır yürür.
    ATSIZ.

    YanıtlaSil
  7. Ali Selçuk :

    zaten şimdiye kadar RÜZGARLA gidiyordu, rüzgar kesildi, durdu. Ters yönden esmeye başladı, 50 li yıllardan beri. Her yapılan seçim kazanma adina yapıldı. Ülkede bir şehir nasıl kurulur, konut stratejimiz tipi- biçimi ne olmalıdır gibi hiçbir ekolün planlaması yapılmadı. Bu önemli eksikliğe HER KONU dahildir. Siyaset komşunun- komşuya olan düşmanlığını kullanarak oy toplamayı YÖNTEM OLARAK kullandı. Bizlere SU İÇSEK BİLE yarardı. Yediğimiz içtiğimiz ZEHİR yerine geçti. 68 den beri toplum SİRKÜLE ediliyor, kişiler DÜNÜ-BU GÜNE ekleyemediği için BUNALIM ve HAFIZA KAYBINA uğradı. Dayanışma, kural geliştirme, bu kurallara uyma, ince ruhluluk, toplumsal saygı bitti. Siyaset TARAFTAR ZENGİN ETTİ. Hukuk çiğnendi. Artık toplum ÇILDIRMA noktasına doğru KOŞAR ADIM marş halinde.

    YanıtlaSil
  8. Ali Selçuk :

    Türk masonları dünyanın en adi masonları çıktı, millete ihanet ettiler. Bu millet kendi adına bir MARKA OTOMOBİL, bir SAAT yapamadı. YAPTIRMADILAR. Uluslararası ağalarının sözlerini tuttular,Osmanlıdan, Selçukludan ALINAMIYAN İNTİKAM bizim ağalar eliyle milletten alındı. Aç,işsiz, bilgisiz, görgüsüz, sefil tutuldu.

    YanıtlaSil
  9. Mehmet Kınacı:

    İsmet İnönü'yü hiç sevmem.Nefret edecek kadarİĞRENİRİM!!!!Çünkü "ABD KÜLTÜRÜNÜ BENİMSETMEK" üstüne imza atacak kadar bir....bozuk adam...Albay İsmet iken "ABD MANDASI" isteyenlerden olduğunu da öğrendim...12 Eylül sonrası "BEYAZ KİTAP" okudum...Orada dinci,solcu,milliyetçi tehlikedir amma KAPİTALİST baş tacıdır ki,şu ana kadar BU NE İŞ YA HU? diyene rastlamış değilim...Adnan Menderes "demokrasi şehidi" dir.Her Mahalleye milyoner koyacağım,dediği rivayet edilir..Şu anda her mahallede altmış yetmiş milyoner,on beş yirmi milyarder yetişmiştir..Her biri işini bilen "SEKİ,BİLGİLİ,DÜNYAYI OKUYAN" müthiş insanlarımızdır..İlkokulun arka kapısından kaçan müthiş büyük adamlarımıza hayranlık duymayalım mı?Emek dediğiniz ne ki?Yenilir,içilir mi??Hele hele getir,isi var mı??Bu millete bu Başbakan MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞİNDE BÜYÜK İKRAMİYE!!!Hiç kitap ıkumamış BÜYÜK ADAM!!!Tam ABD kültünü Türküyede BENİMSEDİĞİMİZİN TİPİK ÖRNEĞİ!!!Ha bizim koyunlar temiz hayvandır.Selçuklu-Osmanlı REAYA diyor!!!!Vesselam....Selam ve saygılar!!!

    YanıtlaSil
  10. Abdullah Mehricihan :

    Ortak idealleri olmayan, ortak kültür yaşamayan, ortak gayeleri paramparça edilmiş insanlar topluluğundan, medeniyet başarıları nasıl çıkar? Bunun sonucu medeniyet değil, anarşidir, karmaşadır, kavgadır.

    Mahmut Emin ağabeyim, her zaman ki gibi doyurmuşsunuz bizi fikri çalışmanız ile, yazdıklarınız hepsini evvela 9 ışık doktorinin'de var olan TOPLUMCULUK ilkesinin işlevsel görevini yitirmesi ile baş gösterdiğine inanıyorum. Toplumsal yaşamayı bilen Türk Milletine empoze edilen bireysellik çok ağır şekilde yaralamıştır. Tedavisi herkesçe bilinmektedir.

    YanıtlaSil
  11. Abdurrahman Biçer :

    Türk Gemisini karaya oturtan sebeplerin kaynağını yukarıda verdim burada tekrar belirteyim:

    Yanlışı anlaya bilmek için Cumhuriyet Tarihini üçe ayırmak gerek:

    1- 1919-1938 Dönemi
    2- 1938-1950 Dönemi
    3- 1950- Günümüz Dönemi
    4- Mustafa Kemal'in kişisel vasiyetinin 5. Maddesi...

    Okuyan, Düşünen, Yorumlayıp Analiz eden; ne demek istediğimi anlar...

    Yakın Tarihimizin gerçek veçhesi ile yüzleşmeden problemleri çözebilmemiz hiç mümkün değildir...

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...