12 Kasım 2012 Pazartesi

Milletvekili Adaylarını Seçmen (Halk) Belirlesin:



Genel milletvekili seçimlerine az bir süre kaldı. 2 yıl bu çalışmayı yapmak için yeterlidir.

Öteden beri tartışılan ve neredeyse bütün seçmenlerin, (halkın, insanların, milletin) şikâyetçi olduğu husus, milletvekillerinin, siyasi parti genel başkanlarının seçtiği ve tabii olarak onların sözünden çıkmadıklarıdır.

Çözüm nedir?

Gayet basittir.

Mevcut siyasi partiler ve seçim kanunları uygulamadayken bile yapılabilir;

Her seçim bölgesi için oluşturulacak, talep sayfaları ve sebepleri her gün, (her hafta da olabilir) tek tek incelenerek, halkın belirlediği isimler takibe alınır. Yine milletin tespit ve tercihleri arasında bulunan isimler hakkında insanlardan (seçmenden) gelen eleştiri, yergi ve övgüler dikkate alınarak önümüzdeki iki yıl içinde o sayfada olması gerekenler ve olmaması gerekenler tespit edilir.

Her seçmen bölgesine ayrılan sayfada, milletvekili olabilecek nitelikteki adaylar artık bir milletvekili gibi halkın arasında, sorunlarla baş başa bir hayat yaşayacaktır.

Seçimler vakti geldiğinde ise;

Parti genel merkezi, o sayfalardaki adaylar üzerindeki (devamlı çalışmalarla) bilgisini netleştirir. Son kararı yine halka müracaat ederek verir.

Kesinleştirdiği son listeyi yeniden seçmene sunar.

Nihai karar verildikten sonrada, artık seçim startı verilmiş olur.

Başarmak inanmaktır.

Aşılamayacak kale yoktur.

4 yorum:

  1. Kısaca şudur:
    "Ben milletvekili adayıyım, bana oy verin"
    Değil.
    "Sen bizim milletvekili adayımızsın, sana oy vereceğiz"
    Doğrusu budur.

    YanıtlaSil
  2. Yazar'ın önerdiği o gün geldiğinde bütün şerlerin yeryüzünden silineceklerine bütün kalbimle inanıyorum. Bir yerde; minicik bir yerde başlaması bile çarpan etkisiyle bütün dünyaya yayılmasına yetecektir.

    YanıtlaSil
  3. Mazlum Bayramoğlu •
    Sizin bu dediğiniz halkı siyasette söz yapmak manasına gelir ki, bu siyasetin tabiatına aykırı olduğundan bu teklife bırakın siyasileri, halkın bile sıcak bakacağını sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Problemin en can alıcı yanını yazmışsınız Mazlum Bey; “bu siyasetin tabiatına aykırı” evet, budur. Siyasetin tabiatına aykırı olması. Hangi siyasetin? Tabii ki, parası, çevresi, aşireti, gücü, torpili.. Olanların siyaseti. Hakk’lısınız. Halk bu siyasetler içinde boğulduğundan, kendilerine verilecek bir siyasi imkânı da kullanmayacak olabilir. Böyle olursa yazık olur.
      Peki, şimdiki haliyle mi devam etsin? Benim gönlüm razı değil. Değişmeli diyorum.
      Yorumunuz için teşekkürler ederim.

      Sil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...