30 Kasım 2012 Cuma

Mehdi’yi Beklerken



Şu haberi okumuştum yakın geçmişte:      

“Heidelberg Üniversitesi’nden Peter Lampe ve ABD’nin Tulsa Üniversitesi’niden Willam Tabbemee 2001’den beri bölgede çalışıyorlar ve iki köyün arasındaki yaylanın şehrin inişine müsait olduğunu bildiriyorlar.” (İskender Öksüz, 5 Eylül 2012 Star/açıkgörüş)

Hz. İsa’nın geleceği yeri tespit çalışmaları yapıyorlar koca koca Üniversitelerin, koca koca Profesörleri. Çalışma sonuçlarını da yayınlıyorlar. “İneceği yeri tespit emişler “Pepuza ile Tymion arasındaki tepeye inecekmiş. Pepuza, bizim Uşak’ın, Karahallı’sının Karayakuplu Köyü. Tymion ve Şükraniye Köyü imiş.” (aynı yazıdan)

Müjde, Hz. İsa’nın “gökyüzünden” ineceği yer Türkiye’de.

Yo, yoo taş devrinden kalma bir haber değil bu, dünyaya nizamat vermek isteğindeki ABD’li Profesörlerin yakın zaman çalışmaları. “Ben üstünüm çünkü benim kültürüm üstün” başlığı altında İskender Öksüz Hoca’nın eleştirisinden okuyoruz.

****

İnsanların kafasını karıştırmak ve istedikleri sonuca ulaşmak! Başarının planlanmış yolu. Amaç, dünyaya hükmetmek. Nasıl olacak? Nasıl olursa olsun, ama olsun. Sıkıntılı zamanlarda sarılacak bir dayanakları da var, hem de bütün dünya insanlarının inandığı, (ya da çar çabuk inandırıldığı) Mehdi. İyi para yapıyor, kolay taraftar kazandırıyor. Sal ortaya bir mehdi hikâyesi, peşine düşsün milyonlar ve paraları. Yukarıdaki öykü de öylesine bir çaba. Belli ki, Üniversite harcamalarını karşılıyor, koca koca profesörler de isa’nın gökyüzünden ineceği yeri tespite çalışıyorlar. Nerenizle isterseniz gülünüz. Onların inancına mı, onların zavallılığına mı, onların üçkâğıtçılığına mı? Nasıl isterseniz gülünüz.

Ortaçağ’dan kalma haber değil dedik. O günleri bilemiyoruz, acaba ortaçağda da böylesi inançlar var mıydı? Belki insanlar daha çabuk kanıyor, daha fazla destek veriyorlardı kim bilir?

Yeni bir ayrıştırma, yeni bir hizip konusu mu buldular? Yeni bir düşmanlık, yeni bir provakasyon aracı mı tespit ettiler? Tıpkı, Karadeniz Bölgesi’nde filizlendirmek istedikleri “Rum Pontus” gibi. Yoksa buldukları bilgilerle buraların da kendilerine mi ait olduğunu söyleyecekler göreceğiz. Aslında bu çalışmalar, misyonerlik çalışmalarıdır. Kendi inançlarını güya bilimsel yollardan bizlere aktarıyorlar. “Uşak’ın Karahallı ilçesinde yapılan kazı çalışmalarında ‘Yeni Kudüs’ olarak da adlandırılan ve İncil’de Hristiyanlığa ait bir tarikatın merkezi olarak geçen Pepouza kenti (Karahallı Karayakuplu köyü) ve Montanist kilisesinin ortaya çıkarıldığı ve böylelikle dünyanın 7. Mezhebi olarak bilinen Montanizm’in de bulunduğuna dair görüşler ileri sürülmüştür.” (Prof.Dr. Adnan Şişman, Afyon Üni. Sosyal Bilimler Dergisi, cilt III,Sayı 2, 2001).

“İlluminati”, “Moon Tarikatı”, “Hristiyan Siyonistler”, “Mormonlar”, “Yenidünya düzeninde Masonlar”, “Cizvitler”, “Opus Dei”, “Kutsal Kâse”, “Ilımlı İslam”… Konularında, Arslan Bulut Eylül ayı içerisinde 9 yazıyı dizi halinde yayınladı. Yazılar incelenirse ortak konusunun “Mesih” olduğu anlaşılır. “Mesih” konusuyla insanların zihinleri daraltılıyor, kısırlaştırılıyor. Bazen korkutarak, bazen cennet vaadiyle insanları taraflarına çekiyorlar. Güya ‘dini’ konferanslar ve yazılı metinlerle misyonerlik faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyorlar.

Ve Mesih’in bir kurtarıcı olarak dünyaya geleceğini propaganda ediyorlar, aslında kendilerinin (kendisinin) bir Mesih olduğunu anlatmak istiyor, böyle olmasa da, dinleyen cahiller böyle yakıştırıyorlar, “Cahil ise ağzı çok laf yapan bu adamın beklediği kurtarıcı- Mesih- olduğunu sanır (örnek Hitler) Yobaz daima Cahillerin sırtına binerek yükselir (örnek: Şeyh, Şıh, Hocaefendi, ağa…) Cahil ise ilginçtir ki, sırtındaki Yobazı taşıdıkça kendisinin de önemli olduğunu sanır.” (Aytunç Altındal, Bir Türk Casusunun mektupları, Alfa yayınları, 2010). Böylece atılan taş yerini bulur ve halkın zihnini eline alır misyoner (yobaz). İstediği gibi işlemeye koyulur.

“Mehdi inancının ana fikri ‘dönüş’tür. Ve dönüş inancı Yahudilik ve Hrıstiyanlık’taki Mesih ile örtüşmektedir.” (Ramazan K. Kurt, Ortadoğu Gazetesi)

Dönüştür doğrudur. Ancak birileri, koca Üniversitelerin koca Profesörlerine dönüşün (dünyaya gelişin) bir ana ile bir babadan meydana gelebileceğini, gökyüzünden ‘Mesih’ beklemenin beyhude olduğunu anlatsalar iyi olacak.

“Adam mısın, ebediyen hürsün gez…
Yular takıp bir kimsecik seni sürükleyemez.
Adam değil misin oğlum; gönüllüsün semere,
Küfür savurma boyun kestiğin semercilere.”
(Mehmet Akif Ersoy)

****

Sıkıntıda kaldıklarında gündeme getirirler ya ‘Mehdi’yi. Dinleyenler ve onlara inananlar da boşuna beklerler.

Şöyle okumuş öğrenmiştik Ehli’nden.

“Kim ki, hidayete ermiştir bulmuştur Mehdi’sini, kim ki, hidayete erememiştir bulmuştur Deccal’ini.”

3 yorum:

  1. haberiniz.com.tr'de yayınlanan bu yazı hakında çeşitli face sayfalarında yapılan yorumlar:

    Hülya Şahin:

    Derin ve ince bir konu , ukalalık yapmamak için ; mesih- mehdi konusunda bişey diyemiyeceğim. Bu konuda çok tartışmalar var. Ama bizim anladığımız gibi "hikaye" şeklinde olmadığını düşünüyorum. Bunu yahudi ve hristiyanların kendi istedikleri biçimde kullandıklarını düşünüyorum diyebilirim.
    Harun Meral:

    Hem ilahi dinlerin hemde diğer bazı inanç sistemlerinin din kültürü alanında hep bir kurtarıcıyı beklemek arzusu vardır. Kur'anda sanıyorum Hz. İsanın Dünyaya döneceği işaret ediliyor. "NET BİLMİYORUM" Ama bir İsa beklentisi var İslamda.
    Bu hususun istismar edilerek Hz. İSA'nın İneceği-geleceği yerin Türkiye de olduğunu yayarak fanatik Hırıstiyanlar nezdinde Türkiye ile ilgili siyasi bir beklenti oluşturmak oyunu mu sergileniyor acaba.
    Hacı Mehmet Ağaoğlu:

    Rivayetlere göre ikiside hak ve inecek biliyorum.
    Harun Meral:

    Ağaoğlu , yukarıdaki yazıda başka bir şey anlatılıyor. İsa inecek inancı ile hareket edenlerin Anadolu topraklarında bir oyun planladıklarını anladım ben
    Hacı Mehmet Ağaoğlu :

    Okudum başkanım her zaman yaptıkları aynı şey ne yazıkki bizlerde o oyuna düşüyoruz hep.
    Habil Demir .

    fızık sel bır ısa. degıl gelecek olan. bence. sıstem bır duzen . onun ıcın dıkat etmek gerek.....mısyonerlere yakın takıp gerek
    Mehmet Kınacı :

    "Mesih" bir Hristiyan ön kabulü..Mehdi yine Hristiyan inanışından türeme....Elhak,MÜSLÜMANIM diyerek nara savuran niceleri "MEHDİ" sıfatıyla anılır????Anlamış değilim...Erenimiz,evliyamız dolu.. Neredeyse her köy bir kaç eren,evliya türbesine dayanır....Hiç AKLETMEZ MİSİNİZ?????Neden hiçMEHDİ türbesi yok!!!!Demek ki MEHDİ gelmemiş,gelmeyecek!!!Bekleyen kıyamete kadar beklesin...Beklerken "HZ. Muhammed buyuruyor ki?" palavraları sıksın...Mehdi yoktur.Olmayacak...Olursa İslama ne gerek kalacak???Çok sayın "DOMUZ DİNLİ MÜSLÜMAN" dostlar!!!!Yazının muhatabı ben değilim...."Domuz Dinli Müslüman"!!!!
    Hülya Şahin :

    Mehmet Bey Hocam ... Ben de olmadığını düşünüyorum. Ama Feto tayfası ısrarla var diyor, hatta mehdi olarak Ağlak Hoca kendini işaret ediyor...

    Mehmet Kınacı .

    Hocam İslamın YAZILI KAYNAĞI (KURAN)mehdi falan hikayesi anlatmaz...Bu türden DOMUZ DİNLİ MÜSLÜMAN hadislere dayanır....Yani Hz. peygamber buyurmuş....Buyurdu da niye "Mesih"ten bu yana hiç "ZUHUR" etmedi????Kelekleri dilimleme yolu...Cennetten arsa kapan çok KÜLTÜRLÜ,çok EĞİTİMLİ "DOMUZ DİNLİ MÜSLÜMAN" dolandırıldık ayakları çekiyor!!!Yani beni ben kurtarırım..Ben beni düşünmezsem MEHDİ gelip beni kurtarmaz.....BUNU BİLEN YURDUNU,KÖYÜNÜ KİMSEYE VERMEZ!!!Mehdi yoluna kurban olanın VATANI çoktan uçmuştuur!!!

    Abdurrahman Biçer:

    Dinen SELEF-İ SALİHİN den olan yani SALİM olan AKIL ile hareket etmekte olan herkes MEHDİ dir...

    Ben bir MEHDİ yim...

    Sen de...

    O da...

    Candan Nurgül:

    21 ARALIK 2012
    yer;İzmire bağlı Selçuk kasabasının köyü,Şirince ...
    yaklaşık 80.000 kişi bekliyor :D
    bu olayın içinde Nişanyan var ...

    YanıtlaSil
  2. Candan Nurgül :

    kehanet doğru çıkarsa ve eğer bir aksilik olmazsa Hz. İsa 22 Aralık 2012’de Selçuk’un en güzel köylerinden biri olan Şirince’ye gelecek.
    :D
    Ne diyeyim allah akıl versin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdurrahman Biçer.

      Bütün bunlar Hristiyan Aleminin topluca AKIL TUTULMASI dır...

      Şayet Avrupa; Atilla ile tanışma şerefine ermeseydi daha da kötülerine şahitlik yapacaktık bugün...

      Sil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...