20 Şubat 2012 Pazartesi

Hatıra Düşen Faili Meçhuller


Şöyle tanımlıyor TDK internet sözlüğü faili meçhulü: “Kimin yaptığı belli olmayan veya bilinemeyen”

Kimin yaptığı belli olmayan, bir kavram olarak alındığında en son yapanın anlaşılmaması gerektiği ortaya çıkar. Halk dilinde “tetikçi” denen kişiler, olayı en son yapan olmamaktadır. Olayı, planlayan, örgütü kuran, destekleyen kişi ve/ya kişiler aslında olayın failidir. Bizde bunun üzerinde duruyoruz. Böyle anlıyoruz.

1 -  Hrant Dink. Türkiye’de yaşayan bir Türk Ermeni’si. Devletine bağlı, yasalarına saygılı. Türkiye’de “kripto Ermeniler” konusunda bir çalışma yaptığını biliyoruz. Trabzon Şehri’nden birkaç delikanlı aralarında bir örgüt oluşturarak, kendi hallerinde karar vermişler, H. Dink’i öldürdüler. İlk yakalanan ve tetiği çeken el 17 yaşında bir çocuk, sorgusunun ardından iki kişi daha yakalandı, organizasyonun tamamlanması çalışmalarını yapan. O kadar.

Dediler ki, “32 saat sonra katili yakaladık.” Öyle mi acaba?

Dink’in katili bulunabildi mi? Tetikçiden bahsetmiyoruz, değilse Uğur Mumcu’nun tetikçisi de bulundu, ama hala faili meçhuller arasında sayılır.

2 - Muhsin Yazıcıoğlu BBP Genel Başkanı. 25 Mart 2009.

Siyasi çalışmalar yapmak üzere gittiği Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit İlçesi’nden dönerken, Göksun İlçesi’ndeki Keş Dağı üzerinde helikopter, bir milyon olmaması gerekenlerin bir araya geldiği zamanlarda düştü. Genel Başkan Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi birlikte gittiler, kimi helikopterin düştüğü anda, kimi daha sonra donarak can verdiler.

İlginçtir hem Hrant Dink ve hem de Ergenekon soruşturmaları konusunda açıklama yapmasını bekliyorduk. Katledilmişlerdir. Henüz çözülememiştir.

Bizim faili meçhuller dosyamızda kayıtlıdır.

3 - Aselsan Mühendisleri.

Dört adet Mühendis çalıştıkları konu üzerinde uzman olan bu dört yiğit, İntihar süsü verilerek öldürülmüş olma ihtimalleri çok yüksektir. Henüz ölümleri hakkında hiç bir araştırma ve açıklama yapılmamıştır.

Bilinen intihar kararıdır. Bize göre faili meçhuller listesindedir.

4 - 30 Kasım 2007 tarihinde İstanbul’dan Isparta’ya giden uçağın içinde nükleer bilim adamları Prof. Engin Arık, Araştırma görevlisi Özgen Berkol Doğan, Yüksek Lisans öğrencisi Engin Abat ile Doğuş Üniversitesi Prof. Dr. Şenel Fatma Boydağ, Doç. Dr. İskender Hikmet ve Araştırma Görevlisi Mustafa Fidan vardı. Uçak alana inmezden önce parçalandı ve havada infilak etti. Bu bilim adamlarına uçak mezar oldu.

Uçak kazası ile hayatı sonlanan ve Türkiye için hayati bir konu üzerinde çalışan ilim adamlarının ölümleri, kaza raporuyla üzeri örtülen faili meçhuldür.

İlginçtir, bu kazadan iki yıl sonra Rusya semalarında bir kaza daha olur, o uçakta da İran’lı Nükleer Bilim adamları vardır!

5 - Ankara’da özel harekât polis müdürü;

İntihar etmek için hiç bir sebep yokken ortada, üstelik solak olmasına rağmen sağ şakağından vurularak öldürülen polis müdürü hakkında intihar ettiği kararı verilen bu cinayette faili meçhuldür.

6 - Uzun yıllardır biliyoruz, İsrail işgal ettiği topraklarda acımasızca Filistin ve Gazze’li insanları insan Haklarından mahzun bıraktığı, onların insanca yaşamalarına müsaade etmediğini.

Türk Dış Politikası tarihte eşi benzeri görülmemiş bir çözüm politikası geliştirerek, içinde asker ve/ya polis olmayan, silahsız bir grubu bir gemiye doldurarak Gazze’li insanlara insani yardım malzemeleri gönderdiler. Böyle söylüyoruz, eğer hükümet istemeseydi gidemezlerdi. İsrail geminin hareketinden sonra yüksek sesle tehditlerini gönderdi, bu tehditler duyulmadı, bir işlem yapılmadı. Nitekim gemi daha uluslar arası karasularda iken İsrail askerleri gemiye indirme yaparak işgal etti, çıkan kargaşadan ise 9 adet Türk şehit edildi. Bu 9 adet Türk’ün ölümleri faili meçhuldür.

Taa ki, Dış İşleri Bakanı Davutoğlu’nun konu hakkındaki bilgisine başvurulup konu açıklanana dek.

7 - Ostim Ankara’da özellikle küçük sanayi işletmelerin toplaştığı 70000 civarında iş yerinin bulunduğu bir sanayi merkezidir. Bu bölgede bir gün bir atölyede patlama olur, yangın çıkar. Gariptir ki, olayın meydana geldiği yerin arka sokağında aynı işi yapan başka bir işyerinde de aynı şekilde patlama olur ve yangın çıkar. 20 kişi ölür. O gün, bu gündür konu hakkında hiç bir şey söylenilmez, yazılmaz, çizilmez. Halk arasında hükümet ve belediye yetkililerini suçlayıcı ağır konuşmalar dilden dile dolaşmaktadır. (Burada yazmaktan taaccüp ederim.) Olaylar üzerine ölen 20 kişi bize göre faili meçhuldür.

8 – Uludere. Hiç bir tereddüde mahal yok. Asker’e verilen hatalı istihbarattan ve askeri yanıltan yanlış bilgilerden kaynaklanmıştır. Halen araştırmaları devam eden bu olay hâlihazırda faili meçhuldür.

“Bizim zamanımızda bir tane bile faili meçhul yoktur”

Deme lüksünüz hiç yoktur.

Bu konuları inceden inceye araştırıp, millete açıklamadığınız, anlatmadığınız takdirde, boynunuzda asılı kalacaktır.

2 yorum:

  1. Harun Maral :

    Yaklaşık 50 yıldır, yani Nato'ya girişimizle birlikte, Hem Ordu ,hemde MİT içerisinde yabancı servislerin sızmaları ile başlayan oluşumlar,
    Devlet mekanizması içinde oluşan Derin Yapılanmalar,
    Ortadoğudaki Terörist devketin, coğrafyamızdaki... terörist eylemleri,
    Taşaron, bölücü örgütün emir aldığı dış güçler hesabına işlediği cinayetler.
    MİT VE POLİS istihbaratının yıllardan beri süregelen sürtüşmesi,
    Teknolojik anlamda adım atmamızı engelleme için , yapılan saldırılar.
    Daha , hangisini sayayım..
    Ama, kim hükümet olursa olsun, ülke benden sorulur diyen, CİA güdümündeki derin yapılalar, asıl cevap son cümle ve ikinci cümle.Devamını Gör
    9 dakika önce · BeğenBeğenmekten Vazgeç

    YanıtlaSil
  2. Değerli blog yöneticisi makalelerinizi Beton baca olarak çok beğendik. Ekibimiz olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...