11 Haziran 2011 Cumartesi

Benim Oy’um Kıymetlidir!

 “Eşeğini satıp elde edeceği parayla sıkıntısını savmak isteyen Hoca pazara varır. Bir ağaca bağlar eşeğini, öylece bekler. Saatler geçer. Ne gelen, ne soran vardır. derken bir delikanlı tellal olduğunu bir komisyon karşılığında eşeğini satabileceğini söyler Hoca’ya. Anlaşırlar ve başlar satıcı eşeğin vasıflarını yüksek sesle anlatmaya; ‘Bu eşek öyle iyi huyludur, sahibini hiç yormaz, yüklediğin yüke aldırış etmez, hem akıllıdır, hangi yükü yüklersen nereye gitmesi gerektiğini bilir, anlayışlıdır evde yem eksik olduğunu anladığı zaman hiç sesi çıkmaz, ne verirsen onunla yetinir…” bağıra bağıra anlatılan bu eşek vasıflarını duyan ahali eşeğin etrafında toplanırlar ve almak için fiyat artırırlar. Bu arada Hoca ağzı bir karış açık, hayret içinde cazgırın yanına varır, “evlat bu senin tarif ettiğin benim eşeğim mi?” . “Evet baba, bak nasıl da alıcılar çoğaldılar.” “Ben vazgeçtim böyle bir eşeği satmaktan evlat. Satmıyorum.” Der.

Anlayan anladı herhalde.

1. Cazgırlara güvenmeyin.

2. Malınızın (Oyunuzun) değerini herkesten önce kendiniz anlayın.

3. Değerini bulmadan malınızı (Oyunuzu) satmayın.

Yorgunlukla eve geldiğinizde akşamları, karnınız tok, sırtınız pek, kafanız dingin bir halde, başınızı yastığa koyduğunuzda, pişmanlık duymadan rahat ve huzur dolu uykuya vardığınızda Hakkı ile oyunuzu kullandığınızı düşünebilirsiniz.

Benim oyum kıymetlidir.

1 yorum:

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...