13 Aralık 2012 Perşembe

“Bunların hangisi Müslüman Türk askeri?”



“Bunların hangisi Müslüman Türk askeri?”

Sorusu, kazmanın kayaya kuvvetlice inmesi gibi saplandı beynime. Darmadağın bıraktı, yapayalnız bıraktı, derbeder bıraktı ve kaçtı meydandan sessizce. Şimdi ben:

“-Şemsiyemi açtım yürüyorum.

-Hayırdır ne şemsiyesi, niye?

-Fitne yağmurundan kurtulmak için…”

Toplarla, tüfeklerle, ağır silahlarla savaşmaya gerek yok. Aralarına gir, fitne sal ve çekil. Fit’in tadından birbirlerine girecektirler, meraklanma, onlar kendi yiyişlerini kendileri hallederler. Çekil bir köşeye seyret. Bak ne haldeler?

Onlar yerken birbirlerini, ekonomik değerleri kolayca pay ederiz aramızda.

Elbette, hepsi aynı düşünen ve inan kişiler topluluğu değiliz. Her akıl sahibinin kendi düşünceleri ve yorumları vardır, bu tabiidir. Anlamadığım şu ki, bu kadar ayrılık nasıl oldu?

Hangi kuvvet bu ayrılığı sağladı?

Hani, tek yürek, tek bilek olunacaktı?

Hani, birimiz hepimiz içindi?

Hani bir soluk, bir millettik?

Havaya giden sloganlar.

Havaya varan hayaller.

Biz daha bir olamamışız.

6 yorum:

  1. Atila Göray .

    Böyle bir yazı için teşekkür ederiz sayın hocam.

    YanıtlaSil
  2. Mehmet Kınacı :

    Hanede ayl ü ayal,bende nefis olmasaydı....Doların yeşili gözlerimi almasaydı....Yiğit o ki nefis atına binmezmiş de,nefis köpeğini ayağı dibinde yatırırmış....Hey hacım,sendeki nefsin Allahı...Sen tutmuş din iman satıyorsun!!!Müşteri bol...İhale yağlı...Sat!!!Seninde ocağına incir ağacı diken çıkar be hacım!!!Çıkar!!

    YanıtlaSil
  3. Candan Nurgül Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, böbrek nakli olmak üzere Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvuru yaptı. Yatış işlemleri tamamlanan Unakıtan'a canlı vericiden böbrek nakli yapılması planlanıyor.

    Yaklaşık 3 yıldan bu yana yüksek tansiyona bağlı böbrek yetmezliği rahatsızlığı çeken Kemal Unakıtan'a böbrek nakli yapılması kararlaştırıldı. Unakıtan, bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. Burada işlemleri yapılan Unakatın'ın, dün akşam itibariyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin VIP Bölümü'ne yatışı yapıldı. Nefrolog Doç.Dr. Hüseyin Koçak:

    tarafından ilk muayenesi yapılan Unakıtan'ın, canlı vericiden böbrek nakli olması planlanıyor. Hastanede tetkikleri süren Unakıtan'ın, ne zaman ve kimden böbrek nakli yapılacağı ise henüz kesinleşmedi. Hastane yönetimi henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

    YanıtlaSil
  4. Hülya Şahin :

    Birbirimize şemsiyelerimiz mi çarpıyor acaba ? Engel şemsiye olmasın ... Şemsiye benim , beni korusa yeter mi? Bir olmak mı dediniz. Az biraz daha birbirimizin gözlerini oyalım, sonra düşünürüz ...

    YanıtlaSil
  5. Abdurrahman Biçer :

    Fitne öyle bir şey ki; insanı ondan, şemsiye bile kurtaramaz...

    Fitne öyle bir şey ki; Ülkenin en aklı salim sanılanları bile hedef saptırmaya başlar...

    Fitne öyle bir şey ki; İnsanın aklını köreltir ve KÖR UÇUŞU ile uçmaya başlar...

    YanıtlaSil
  6. Candan Nurgül:

    Fitneciler gemiyi batırmışlar ki tek tek taraftan kaçmaya başladılar...

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...