6 Nisan 2015 Pazartesi

‘Aldanan, Aldatır da!


Beşiktaş'ın Brugge futbol takımından yediği golleri seyrettim.

Aynı golleri...

Aynısıyla....

Yemek üzereyiz... Dikkat. Kaleyi sağlamlaştıralım.

Bu kadar açık daha nasıl gösterilir?

Yalnızca bir kelime deklarasyonuyla tüm vebalden kurtulacağını sanmak ve bu vehmine tüm milletini inandırdığını sanmak!...

Ne iştir?

Nedir o kelime azizim?

‘Kandırıldık!...’

İyi hoşta, ‘davanın savcısı’ olmakla övündüğün sürece ne oldu? Gerçi sizde süreç bitmez. Türk’ü silmek sürecini kendinize göre halledip, Kürt’ü devşirme sürecine giriştiniz. Biz söyleyelim. Yine aldatılıyorsunuz. Şimdiden hatırlatalım da, daha sonra yeniden bu kelimeyi duymayalım ağzınızdan. Evet, ‘aldatılıyorsunuz’, hem de en yakınlarınız tarafından, hem de sizi oralara oturtan en yakınlarınız tarafından.

Sonra, ne istedilerse verdiğinizi itiraf ettiniz. Muhalefet semtinden, ‘nedir şu verdikleriniz?’ suali yükseltildiğinde ise sustunuz. Siz bu kadar mı aldatıldınız? Şeytan aldatıcıdır bilirsiniz. Ama Mü’min, ancak bir kere aldatılır! Siz nerede duruyordunuz? Gözleriniz nerelere bakıyordu?

Refikiniz aleyhine uydurulan bir suikast haberinin üstüne üstüne gittiniz. Taa ki, gizli odaların en karanlık dehlizlerinde planlar aradınız. Üstelik, yetkili bir ağız ‘bu izni sizin verdiğinizi’ söyledi. Siz yine sustunuz. İşinize mi gelmedi? O gizli odalarda neler buldunuz, bulduklarınızla neleri yaptınız? İşittiğimize göre, şimdi de kerimenize suikast düzenleyeceklermiş!. Yine hangi dolapların içindesin? Geriye hangi gizlenmiş sandıklar kaldı ki, açasın. Sanmayınız ki, bir ‘aldandık’ kelimesiyle bu vebali ödeyebilirsiniz.

Tıpkı Irak’ta, Libya’da, Mısır’da, Tunus’ta yanıltıldığınız gibi, Suriye içlerinde de yanıldınız. Yanıltıldınız diyelim haydi. Ama henüz bu konuda aldatıldığınızı söyleyemediniz. Verilen görev henüz bitmedi galiba. Yoo, sinirlenmeyiniz, ‘verilen görev’ zat-ı alinizin ağzınızdan çıkan tertemiz bir sözdür. BOP eş başkanlığını açıklarken hatırlayınız lütfen. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başbakan’ına, birileri tarafından görev veriliyor! Bu söz bizi çok incitmişti. Bundan böyle de sizi acıtsın biraz.

Beşiktaş’ın yediği goller seneye telafi edilir. Ya, bizim 7-8 yıldır yediğimiz goller? Nasıl telafi edilecek? Bu acı nasıl unutulacak? Bu sebeple, kaleyi sağlamlaştırmayan ve düşman orduların geçebileceği irilikte gedikler bırakan, Türk Milleti suçludur. Susan, üstüne düşen görevi yapmayan millet, üniversitelerin büyük unvanlı elemanları, psikolojik harbe hazırlıksız yakalanan kurmaylar suçludur. Bu suça maalesef biz de ortağız. Biz millet olarak cezamızı çektik, çekiyoruz. Artık, yeter diyoruz. Yeter artık ve bırak git diyoruz. Namus bellediğimiz değerlerimizi ayaklar altına alıp, aşağılayarak, küçümseyerek bir de üstüne oturup keyif çatmak yok. Bu kadarına müsaade edemeyiz.

‘Aldandık’ demekle, bizleri bir kere daha aldattığınızın farkında mısınız?

****

Şu sözlere de kulak vermeniz menfaatiniz icabıdır: ‘Görünmeyen Gerçek’ dedik biz ona.

****

Gördüğün; var olanın tamamı değil.

Ancak, gözünün algılayıp, beynine gönderdiği bilgilerin, beyin tarafından çözülüp, sana algılattırıldığı kadarıdır.

Gelen ışınların (bilgilerin) tamamını o anda algılaman ve kelimelere döküp izah etmen mümkün değildir.

‘Eşyanın hakikatini göster’ yakarışı,

Boşuna değildir.

Bildiğimiz, bilemediğimiz bütün güzel isimler O’na aittir. Övülecek, yüceltilecek O’dur. Ne biliyorsak O’ndandır. Ne verilmişse O’ndandır. Hamd O’nadır.

İsimleri de O talim etmiştir.

Bildiklerimiz O’ndan,

Bilemediklerimizi de gizleyen O’dur.

Bilgi, değerlendirilendir.

Kütüphane raflarında okuyucu bekleyen kitapların kime ne faydası olur?

Talim edilen, bilinen ve değerlendirilen bilgi asıldır.

Bilgiye, terbiye ile ulaşılır.

Terbiye, okul’da alınır.

Okul, divanda kurulur.

Divana varılışın şartı: edeptir.

Görme, edebe girilerek ulaşılabilecek bir meziyettir.

Bu meziyete, O’nun tenezzül etmesi sonucu varılır.

Hû…..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...