26 Kasım 2013 Salı

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Adayıymış

“Sarıgül, CHP üyelik kartını almış.

Kılıçdaroğlu, “çare elbette Sarıgül” demiş.

Söz konusu olan İstanbul tabii.

İyi de, Sarıgül’ü İstanbul ile doyuramazsınız. Onun gözü CHP Genel Başkanlığı koltuğunda.

Soros abileri ona genel başkanlık sözü verdiler.

O vakit Sayın Kılıçdaroğlu, söyler misiniz;

Bir yanda Tayyip, diğer yanda Sarıgül,

Ohh.. al gülüm ver gülüm.

Ne olur bu memleketin hali?

Tekrar ediyorum: Sarıgül’ü, İstanbul Belediyesi tatmin etmez… onun gözü CHP genel başkanlığı koltuğunda.

Yapmacık, güvenilmez, konuşurken yalan söylediği aşikâre belli olan bu zatı başımıza kim musallat ettiyse…”

***

Ogün bunları yazmışım sosyal medya sayfalarında.

Sarıgül’ü artık kesmez İstanbul Belediyesi, onun gözü daha da yükseklerde. Yüksek dedikse, öncelik tabii CHP Genel Başkanlığı. Zaten içindeki hırsı bilmeyen yok. Hırsı, kendisini itekleyenlerden kaynaklı. Karanlık çevrelerin kahramanı Sarıgül. Doğrusu, istedikleri gibi de başarıya koşuyor. Tard edilmişliğin verdiği gizli çekememezlik ise karakterinin oluştuğu nokta.

Bir türlü cevabını bulamadığım soru şuydu: nasıl olurda, ihraç edilmiş bir kişi şap diye kabul edilir üyeliğe? Yanlış hatırlamıyorsam on kadar aleyhte oy vardı. CHP Genel Başkanı’nın aklında bir şeyler olması lazım.

İktidar partisinin topallamaya başladığı şu günlerde, tam da partisi gaza basacakken ne diye kendisine büyük bir rakibi alır partisine?

Siyaset zor zanaat. Kırk tilkiyi kafanın içine yerleştireceksin ve dar alanda koşturacaksın ama hiç birinin kuyruğu birbirine değmeyecek. Zor iş. Başarabilene ise ‘usta’ diyecekler.

Öyle gümbürtü kopardı ki Sarıgül, 400 Bin kişilik destekçi ordusu daima arkasındaymış resmini verdi. Medya desteği ise öteden beri belliydi. Yaptığı köy ziyaretleri, taziye ziyaretleri, güreş meydanı ziyaretleri… bile önemli haberler sırasında ekranlara taşındı, belgesel nitelikli anlatılara girişildi.

Kılıçdaroğlu bir belayı bile-isteye aldı başına. Peki, düşüncesi nedir, siyasi satrançta hangi taş ileri sürüldü?

Genel Başkan olarak girdiği seçim sonuçları başarılı değil. Bir genel seçime daha girer ve maazallah başarısız olursa, CHP tarihine kara harflerle yazılacak.

Tedbir nedir?

Hürriyet’teki, 17 Kasım tarihli yazısında Tolga Tanış problemi çözüyor. Doğrulattığı haber şöyle:

“Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor, büyük bir finale hazırlanıyor, ya kazanıp Cumhurbaşkanı olacak, ya da emekliye ayrılacak”.

Bingo!..

Yani, koltuğunu elleriyle Sarıgül’e ikram edecek, Cumhurbaşkanı adayı olarak istifa edecek, kazanırsa iyi, kazanamazsa Sarıgül’lü CHP başarısızlık yaşayacak. Ayrıca balonu sönmüş bir CHP’nin genel başkanı olarak da genel seçimlere katılmayacak.

Bu siyaset zor zanaatmış zor zanaat.

1 yorum:

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...