6 Nisan 2013 Cumartesi

Birileri Tarih Yazıyormuş!



Arkanıza medya denen muazzam gücü alırsanız, tarihte yazarsınız, şiirde.

Yazdıklarınızın önemi yoktur, edebiyat aranmaz, konu aranmaz, anlatım aranmaz, doğruluk aranmaz… Ne olduğu önemli değildir, yeter ki, arkanızda medya olsun.

Medya dedikse, 50 bin satan Yeniçağ, 5 bin satan Ortadoğu demek istemediğimiz herhalde anlaşılıyor.

100 TV, 500 gazete, 1000 radyo, 10.000 internet sitesi bir anda ve aynı lafları hem de isminin önünde Prof. yazan kişilerin, ünlü sanatçıların, büyük zenginlerin, yazarların, edebiyatçıların…  Ağızlarından tekrarlarsa, neler olur neler.

Bugünkü tarih yazan yiğidin! Durumu gibi.

Biz, daha üç satırlık yazıyı okutamıyor, değerlendiremiyoruz.

Bırakın okuyup değerlendirmeyi, doğru olarak sandığımız bazı davranışlar ve sözlerimizin aslında muhalif olduğumuz görüş, cemaat ve topluluklarına ait olduğunun bile farkında değiliz. Örnek mi, mesela Uğur Işılak isimli bir türkücü var, durmaksızın onun seslendirdiği parçaları dağıtıp duruyoruz. O parçaların bir kısmı güya kendi bestesi (sözleri de kendine aitmiş) özellikle bu tür parçalar çok tehlikeli. Çünkü tamamen yalan yanlış bilgiler, yanlış inanç sistemi, lüzumsuz bilgiler şırınga ediyor.

Ama biz paylaşmaya devam ediyoruz ne hikmettir Ya Rab, Hikmetinden sual olunmaz…

Hû…

1 yorum:

  1. Ömer Ali Üstündag :

    Düstügümüz zillet ve sahsiyet bunaliminin belkide basta gelen sebebi yazmak ile yapmak hakkinin bizde toplanmayisidir.Övünülecek sekilde yapilan ne varsa bize dair yazma isini hep bizden görünenler gasbeder.Tarihi bu milletin ecdadi yapar ama bu milletin düsmanlarina yazma islemi havale edilir.Millet halinde dik durmak icin can-evlat-kan-istikbal ile bir ictimai sözlesme olan Anayasa yapilir ama,bütün bunlarin ticaretine talip olanlara yazma isi ikiye bir havale edilir.Ama elbet birgün geri dönecektir muhtesem dev.

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...