15 Ocak 2014 Çarşamba

Fitne ve Siyaset

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç dünkü (2.12.2013) uzun süren Bakanlar Kurulu toplantısından sonra basının karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu. Sorular olmasaydı, hiçbir şey açıklamadı diyecektik. Çanak sorular coşturdukça coşturdu Manisalı’mı.

Söylediklerinin hiçbir anlamı yoktu, gereksiz laflardı. Biz şöyle biliriz: Bakan konuştu mu, Hakk’ı söyler, siyaset yapmaz. O mekân siyaset yapmanın değil, devlet işlerinin basına açıklandığı mekândır.

Alıştık artık, üstüne vazife olmayan konularda konuşmalarına. Bilmeseler de, allame pozlarında gerdan kıvırarak konuşmalarına. Çalım atarak, poz takınarak konuşmalarına.

Manisalı’m, siyaset yapıyor devlet idarecilerinin aldıkları kararların açıklanması gereken yerde. Oy devşirmeye çalışıyor, bir yerlere özür diler gibi yalvarıyor.

Ve, daima yaptıkları gibi ve daima zayıf zamanlarında başvurdukları gibi dinden nemalanmaya çalışıyor.

Daha önceden hazırlanmış ve kağıt üzerine almış notunu. Bir hadis yazmış. Cuma vaazı veren sakallı hocalar edasıyla hadis okuyor. “Ebu Hureyre’den..” nakledilen bir hadis. Fitne üzerine. Basın mensupları, televizyon izleyicileri kulak kesilmişler dinliyorlar. Usta politikacı milleti can evinden yakalamış atış serbest. İçine hadislerden bir cümle de yerleştirilince artık teslim alamayacağı beyin yok. Bunun bilincinde Manisalı’m.

Ebu Hureyre: Hz. Ayşe Validemiz tarafından, “yalancı, aşırı yalancı” sıfatıyla suçlanmış birisi. Adamın işi hadis uydurmak. Yalancının birisi. Yalancı suçlamasına muhatap olmuş bu kişinin rivayet ettiği hadis ne kadar itibarlıdır? Konusu fitne!.

Fitne, işbaşındakilerin yaratabileceği bir olgu. Yetkisiz, etkisiz kişilerin yaratmak istediği fitne bir solukluk olabilir ancak. Balon gibidir, iğnenin dokunmasıyla ortaya salınmak istenen fitnede söner gider. Lakin, yetkili ağızlardan ortaya sürülen fitne tesirlidir. Destekleyicileri de olduğundan uzun sürelidir ve Allah muhafaza yıkıcı tesiri diğerlerinden kuvvetlidir.

Fitneyi tesirsiz, etkisiz, yetkisiz, yayılmasız, önemsiz… bırakmanın yolu, Prof. Dr. Metin Boşnak Hoca’nın mesajında gizli:

“Siyasetin dilinin seküler olması lazım. Aksi halde, dini ve tarihsel telmihlerle bir ‘Musa’ oluyorsunuz, bir ‘Firavun’…”

Aklınızı başınıza toplayın!...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...