3 Temmuz 2010 Cumartesi

Bir Hayal Ülkesinden Replikler

Hayal ülkesi nüfusu kalabalıktır. İşler, üst yöneticinin istediği şekilde, onun söylediklerini yapacak memurlar tarafından yürütülmektedir. Bu memurlar da genellikle, hısım akraba, yeğen, kayın, damat, gelin, kayınbaba, kuzenlerden oluşmaktadır. İşte birisini bulduk, konuşuyor kulak verelim.

Hayal ülkesinin koruyucu müdürü; -Şu çuvallar da ne var lan! gel buraya gel, gel…

Koruyucu müdürünün bağlı olduğu üst yönetici;-Vatandaşlarımızın dertleri bizim dertlerimizdir. Koruyucularımız ve diğer güvenlik kuvvetlerimizle halkımızın rahatı için çalışmaktayız.

Okullar yöneticiliği;- Üç yıl önce yapılmasına karar verdiğimiz sınavlar bundan böyle, akrabalarımız için kaldırılmıştır. Diğer vatandaşlarımız da bizimle akraba olabileceklerdir, bu hısımlık sağlandıktan sonra da sınavdan sorumlu olmayacaklardır.

Mahallede düzenden görevli kişi; -Herkes evlerinin önünü temizleyecektir. Temizlemeyenler üst yönetime bildirilecektir.

En üst yönetici; -Yurt dışına yapacağım seyahatte uçağımda, akrabalarımdan 50 temsilci vardır. bunlar, gittiğimiz ülkede mal satacaklardır.

Bilim temsilcisi; -Bu ülkede bilime yeteri kadar önem verildiği gibi, kütüphanelerinde de akrabalarımız için özel koltuklar ürettirdik. Onların rahat ve huzur içinde kitap seyretmeleri bizim en önemli görevimizdir.

Deprem sorumlusu; -ülkemizde deprem olmaması için, yer altında bulunan dağları, grayderlerimizle kırıp yerini değiştiriyoruz. Her şey halkımız içindir.

En üst yönetici; -Akrabalarım, 100 milyon dolarlık mal satmıştır. Ülkemi her şeyi ile satıyorum. Çok iyi şeyler olacak.

Orman yöneticisi; -Bütün akrabalarımız ormanlarımızdan istedikleri gibi yararlanabilmektedir. Madenlerimizin tamamı onlara kurban olsun. Ormanlardaki ağaçlık alanlar akrabalarımızın isteğine göre parsellenecektir, böylece halkımız rahat ve huzur içerisinde bir bayram daha geçirecektir.

Matematik profesörü;-Oğlumuzun Amerika da kazandığı okula gitmek için üst yöneticimiz izin vermiştir. Zaten, bu ülkenin bilim adamına değil üst yönetime hizmet edecek insanlara ihtiyacı vardır.

Tır Şoförü; -Yönetimin akrabaları için, karpuz, hıyar, domates yükledim.

Ziraat yöneticisi; -Genetiği değiştirilen ürünleri halkımıza yediriyoruz. Gayet iyi oluyor, böylece düşünme yetilerini kullanamıyorlar. Üst yöneticimiz çok memnun.

Ameliyat ustası ;-Akrabalarımızın bazı ameliyatlarını yaptırmaları için yurt dışına gönderdik. Bir rüya üzerine böyle davranıyoruz. Rüyada bize bildiriliyor ve biz gönderiyoruz.

Meyhane çalışanı; -Abi, vakit çok geç oldu, yarın erken açacağım daha. kapatıyoruz.

Üst yönetim avukatı; - Bu davalar bundan böyle üst yönetimin tetkiki ve talimatı ile açılacak, yargılayıcı heyette üst yönetimin uygun gördüğü gibi…

Üst yönetici; -Saygıdeğer akrabalarımın bayramını kutlarım. Hayırlara vesile olmasını dilerim.

Açılabilen yönetici; (Yarım saatlik konuşmasının ardından) –Yarından itibaren açılacağız. Açılmaktan kimseye bir zarar gelmez.

Alçalabilen üst yönetici yardımcısı; -Eğilin, eğilin üst yönetim geliyor. Benim gibi eğilin. Atlayın derse de, atlayıverin canım.

Mahallede düzenden görevli kişi; -Duydum ki, akrabamızın evinin önünü süpürmemişsin. Seni yargılayıcı heyete sevk ediyorum.

Evlatlar takip yönetimi; -Filanın oğlu daha şirket kuramamış, bu ne menem bir iştir. hemen elinden tutalım. Aklı başına gelsin hele…

Fabrika yöneticisi;- Sayın üst yöneticiye arzımızdır. teknolojimizi en üst seviyeye çıkardık, sayenizde ihracatımız arttı. Akrabalarımızın çocuklarını yurt dışında okuttuk. Şimdi bize yeni bir iş verdiniz onu da başarılı bir şekilde yapacağız, hiç endişeniz olmasın.

Hayal ülkesi, hayal ülkesi. Var mı senin gibisi…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...