24 Temmuz 2018 Salı

Bir Kışkırtma Hareketi Üzerine



‘Canlı bomba’ların, kendiliğinden bu işe soyunduğunu hiç düşünmemiştim. Kabul etmek zor ama söylenenler dehşete düşürüyor. Bomba parçalarını topluyor, yapımını öğreniyor, psikolojisini hazırlıyor, beline sarıyor, kumandasını eline alıyor, patlatacağı yeri buluyor ve sırasını yakalayınca da gümmm…

Bu olamaz.

Her hareket bir öğreticiye muhtaç. Her biri ayrı dalın bilinmesini gerektirir.

Ferdi protesto gösterileri de aynıdır. Sen kalk memleketin uzak köşelerinden bir tarafından gel. Başkent’in en hareketli alanlarından birisinde protestonu yap. Bu da olamaz. Bir kişinin yapabileceği eylem değil bu. Tıpkı canlı bombanın yalnız olamayacağı gibi.

Kalabalıklar içerisinden o kişi bulunup çevreye dahil edilecek, eğitilecek. Konuşacağı laflar ezberletilecek. Eylemin yapılacağı yer tespit edilecek. Oraya kadar götürülecek. Ve işlem tamamlanacak.

Beyin yıkama faaliyetleri, beynini yıkatmaya hazır hale getirmiş kişiler üzerinde fazla çaba sarf etmeden kolaylıkla yapılır. Ortam hazırdır çünkü. Her verileni almaya, alınanı da içselleştirmeye hazırdır. İş göremeyen beyin türüdür bu. Düşünmeye ihtiyaç duymaz, etrafından gelen telkinlere kulak kabartır ve beyni ve bütün varlığını o telkinlerin isteği üzere oluşturur. Kolay gibi görünen yol olsa da, herkesin başaramayacağı bir olgudur bu durum. Her şeyden evvel, özgürlüğünden tavizler vermesi gerek. Her telkin sonunda, yeniden efendisine ram olması da kaçınılmazdır. Çünkü yeni bir şey öğrenmiştir kendince. “Bazı insanların duygularını düzenlemede güçlük yaşadıkları” bir gerçekliktir. Bu tiplere “anti-sosyal kişilik bozukluğu” tanısı konulur. Ve asıl önemlisi, duygusal istikrarsızlık yaşayan inşaların “belirli beyin bölgelerindeki hacimde azalmalar olduğu” ortaya konuluyor. İşte üzerinde çalışma yapıp, istediğiniz biçimde kullanabileceğiniz bir canlı. İster canlı bomba yap, ister kalabalıklar içine provokasyon yaptır.

Hâsılı, hiçbir kışkırtıcı yalnız değildir. Hatta iddialı bir şekilde söyleyebiliriz ki, büyük bir provokasyon ekibi tarafından hazırlanmıştır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...