17 Ekim 2011 Pazartesi

Yorumlar

Muhtelif tarihlerde Blog, Gazeteler ve Sosyal Medyada yapılan yorumlarımdan bir demet:

***
Gül, papatya ve kasımpatı satılan bir dükkâna  “Flower center”  gibi bir ucube isim takmanın mantığını anlayamıyorum. Ha teröristin can alması, ha cehaletin dilin kanına girmesi, ne farkı var? Geleceğimizi kurşunluyorlar...(Mustafa Önder-9.10.11)

***

Müsiad heyeti,ABD’ye düzenlediği gezide Woodrow Wilson ile kısa dönemde ortak bir panel düzenleme ve bünyelerinde Müsiad ortak masası kurulması üzerinde mutabakata varıldı.(9.10.11 gazeteler) anlaşılıyor ki,muhafazakar Türk sermayesi küreselleşmenin tadına vardı. Kârlarına kâr katmak üzere küresel güçlerle ortaklık yapmayı bile göze alabilecekler. Eh ne demiştik: Küresel çeteler kendilerine benzetirler.(9.10.11)
***
Bugün Başbakan'ın gözyaşları ile ilgili kaç yalaka makale yazacak...
***
M Çavuşoğlu: “ABD Long Island Üniversitesi’nden 1991 yılında “Ekonomi” dalında master, Bilkent Üniversitesi’nde doktora programına başladıktan sonra İngiltere’deki, London School of Economics’te Avrupa Birliği bursu kazanarak doktora çalışması yapmıştır. “Nedense bu tür insanların hemen tamamı ABD ve İNG’lerden burs kazanmışlardır. Anlayana.
***
Para vermek değildir ana mesele “ana”ya
“Sevgi”nin bir başka anlatımıdır,
Bu arada sevgi anlatılıyorken ‘gizlice’
Belki “anam” daha çok seviyor diye,
Bir gülümse dolsun diye dudaklarına…
Ne bileyim işte öyle bir şey…
Belki de…

***
Dediler Kemal yazdı bu güfteyi
Söyle;
Sonsuza dek millet uyanmasın
***
H.Clinton; “İran Türkiye'ye saldırıyordu, çünkü Türkiye, füze saldırılarına karşı NATO'nun korunması için NATO radarını topraklarında konuşlandırmada bizimle anlaştı. Türkiye'ye saldırıyordu, çünkü Türkiye, İslam'ı kabul eden, ancak Türkiye'nin son yıllarda başardıklarıyla daha uyumlu bir çizgi izleyen laik devletleri savunuyordu. Bu gerçekten Türkiye'ye karşı olanca gücüyle bir saldırıydı” (Akşam)ARAMIZI AÇMAK İÇİN SÖYLENEN LAFLAR BUNLAR, ALDIRIŞ ETMEYİN.
***
Nedendir yine başörtüsü'nü gündeme taşıdılar. Haydi bakalım uğraşın,yorumlayın, karşı çıkın, savunun... sizler başka bir konuyla, (anayasa, fizik,kimya,matematik...) uğraşmayın, sizin konunuz "başörtüsü" dür. Diyorlar ve MHP milletvekili Reşat Doğru oyunu göremeden balığın atlaması gibi sorulan soruya ''Şu anda başörtüsü konusu çok önemli bir konudur. Biz de başörtüsü konusunun çözülmesini istiyoruz. Bu yönde İçtüzük'te değişiklik yapılırsa destek veriyoruz'' dedi. Haydi bakalım çöz.
***
FLAŞ! 
KILIÇDAROĞLU AÇIKLADI: ''KÖSTEBEK: BEŞİR ATALAY!''
İşte o günkü yorum: “Hayatında hiç bir başarısı olmayan, tuttuğu her işi elinde kalan birisi, bir yanlışlık olmasın, belki de arkadaşına açıklamıştır o da ifşa etmiştir, çünkü B.Atalay KÖSTEBEK'liği bile yapamaz...”
Ahmet Hakan bugünkü yazısının ilk paragrafında o günkü yorumu mu teyit ediyor.-13.10.11
***
Yeni Anayasa çalışmalarını yürütecek olan hazırlık komisyonu,  “AKP’den Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ve İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, CHP’den Konya Milletvekili Atilla Kart, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, İzmir Milletvekili Rıza Türmen, MHP’den Konya Milletvekili Faruk Bal, Antalya Milletvekili Tunca Toskay, Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, BDP’den Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’dan oluşacak.”  Bu komisyon bir şey çıkmaz.
***
Efendim, ilginçtir belki 5 yıl önce sohbetlerimizde Suriye ve İran ile birlikte kuvvetli bir pakt oluşturmak ve Suriye altlarında İsrail ve Suriye Iran ve Türkiye arasında Irak-ve kuzeyi'nin-bize ram olacağını ısrarla savunmuştuk. Maalesef isteğimize rağmen olmamasını da arz ettiğimiz bu durum aleyhimize gelişmiş bulunmaktadır. Suriye şunun için önemlidir; Türkiye ve İran'ın oyun alanının sınırlandırılması, bu önemlidir. Çünkü Suriye ortalarda kalan gibi görünse de, hem Türkiye hem İran ve hem de tüm Arap ülkelerine giriş ve yöneliş için gerek ve mecburi bir hedeftir. Öyleyse lazım olan Türkiye ve İran arasının açılmasıdır ki, şu anda üzerinde çalışılan konu budur. Maalesef başarmak üzereler.
***
Konunun cahili olduğum için soruyorum, BDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder: “Zorunlu askerliğin bulunduğu yerde şehitlikten bahsedilemez” dedi. Buna karşılık Oktay Vural: “Türk milleti ordu millettir. Dolayısıyla Çanakkale’de de ‘Allah-ü ekber’ diye canını veren de şehittir, buradakiler de şehittir. Bu milletin milli birliği bütünlüğünü korumak için şehit oluyorlar. Onlar şehitliğin anlamını bilmedikleri için içini boşaltmaya çalışıyorlar. Bu doğrudan doğruya bu milletin birlik bütünlüğünü egemenliğini korumak isteyen iradeyi yok sayma iradesidir. Saçmadır” dedi. Şaşırdım kaldım. Hangisi doğru acaba?
***
Efendim çok beğenirim bu tanımlamayı; İsmet Özel’indir: ‘Türk Olunur’ tanımlamasına “Türk nasıl olunur” sorusu sorulunca şu cevabı verir: ”Türk, namaz kılarak olunur”. Bu cevap müthiştir. Namaz kılarak, namaz da olarak… Namaz direğidir… vesselam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...