26 Ağustos 2010 Perşembe

Tasnif ve Yabancılaşma

“Şimdi koca koca aydınlar “Kürtler/Türkler” tasnifi yaparak iç savaş tehlikesinden bahsedebiliyorlar! Halbuki o tuhaf tasnif ve tanımları, “bin yılın yabancısı” çözümlemeleriyle iç savaşın fitilini yakıyorlar da haberleri yok! Ne tuhaf!.. (Salih Tuna 02.08.2010 Yenişafak)”

Hay, yaşayasın Salih Tuna, biz söylesek faşist, darbeci, Kemalist, Ulusalcı, gerici, değişimden yana değil, Kürt düşmanı, kafatasçı, zihinleri karışık, demokrasinin önünü kesmek isteyenler, korkak, anti Kürt’çü, geçmişiyle ve kendisiyle yüzleşemeyen, geri zekalı, statükocu..hemen aklıma geliveren bu (bazı çevrelerin anladığı) olumsuz sıfatlarla yaftalanacaktık.. hatta, bu sıfatları sende bizim için söyleyebilecektin. Ne iyi ettin de sen söyledin, ümit ederim ki, Ergenekon tarafından bir tehdit filan almamışsındır, sen kendi iradenle mi yazdın? o halde, şimdi tüm bu sıfatlar senin için de söylenecek. Hoş geldin aramıza.

Yıllardır, tekrar edile edile zihinlerimize yerleşen ve kulaklarımızda çınlayan “Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Boşnak’ı, Arnavut’u…” 36 adet bilmem ne’sini sayan kişiden bahsediyorsun herhalde. Ne kadar ‘aydın’sa!

Aydın; “Fikri Hür, İrfanı Hür, Vicdanı Hür” kişidir, bu cümle Müslüman’ı tanımlar, aydın “özgür”dür, özgür insan; Allah’tan başka hiç bir kimseye, hiç bir ‘şey’e -secde- etmeyen kişidir, aydın münevverdir, aydın mütefekkirdir… aydın İnsan’dır. Aydın İnsan-ı Kamil’dir.

Bilmem, senin “koca koca aydınlar” dediklerin bizim kabul ettiğimiz aydın tanımına giriyor mu?

Ne diye kaşıyorsun etnik kimlikleri? ne yapmak istiyorsun? duvardan çekilen her tuğlanın, binanın sonunu getirdiğini bilmez misin? Milleti sınıflarına, kimliklerine, inançlarına, düşüncelerine göre tasnif edersen, bir gün onların bu statülerini talep etmelerinin önünü açarsın. Statüyle savaş açmışken statüye yenilirsin, problemleri karmaşık hale getirirsin, tıpkı şimdiki gibi.

Haydi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...