18 Ocak 2016 Pazartesi

Bir Müşavere İsteği ve Sonuç…


Çok saygı duyduğum bir üstadım “Türklerin en büyük yanlışı omurgalı bir solun oluşumuna katkı vermemek olmuştur.” Cümlesini yazdıktan sonra bekledim. Neler yazılacak, hangi itirazlar yapılacak, hangi fikirler serdedilecek. Sol demek ne demektir, niye omurgalı bir sol istenmektedir. Üç saat bekledim. Bir türlü cevap verilmedi. Tartışma da yapılmadı. Söylediği ile kaldı garibim. Elli Bin üyeli Ülkücü’lükleri ile meşhur kalabalıklardan bir tık bile çıkmadı. Büyük bir fikir hareketinin, fikirsiz üyeleri, suskunluklarını korudalar. Veya, korktular fikir ileri sürmeye!.

Çünkü;

“Yeşil Kuşak” politikası, hala etkilerini sürdürüyordu. Hala, ABD siyasasını dillendirdiği halde, bağımsızlık türküleri söylediğini edepsizce dillendirebiliyordu. Hiç kuşku yok, hala, Müslümanlığını, Türklüğünü, milliyetçiliğini, İslamcılığını ve benzeri milli olması gereken değerleri dillendirenlerin, bilerek veya istemeyerek ve hala o politikaya hizmet ettikleri hala anlaşılamamıştı.

Şu sözlerle cevap vermeye çalıştım:

İlk cümleniz, sosyolojinin gereğinin yapılamayışının tespitidir. Eyvallah.

Ama bu yanlış salt, Türklerin ‘katkı vermemesi’nden değil, avanak Türklerin de omuz vermesinden kaynaklanmıştır diyebiliriz.

‘Avanak Türkler’ tanımı tarafımıza aittir ve bu tanımımızda iddialıyız.

Onlara Türk diyemeyiz. Yani, bir (Türk) anadan-babadan doğmak kişiyi Türk de yapmaz, insan da yapmaz. Kişi doğumdan sonra edineceği (aslında tartışılır) bilgilerle Türk olur, falan olur, filan olur… (tekrar ediyorum tartışılır)

Şimdi, doğuş konusu gündeme gelir; [(ve bu konu daha önce) (belki de en az üç yazıda tartışılmıştır)]

Irkçıların dile getirdiği (ki, liberaller, dinciler, ne idüğü belirsiz solcular) millet tanımı içindeki Türk ile, bizim algıladığımız, salt ‘severlik’ anlamının içerdiği Türklük ve (asil kanın dolaştığı-İman) Türk olmanın, insan olmakla eş anlam taşıdığı Türklük, farklı farklıdır.

Biliyorum: saçmalıyorum kimilerine göre.

Ama izin veriniz, akademisyen, düşünce kuruluşu üyesi, falan filan değilsek de söyleyelim.

Tamam, kendini solcu tanımlayan ne kadar varsa özellikle (PKK) ya şirinlik gösteriyorlar tamam.

Peki, söyler misiniz;

‘Yetmez ama evet’ diyenlerin kahir ekseriyeti kimlerdi?

Ya da, onlardan olmadığı halde, onlara ölümüne destek verenler kimlerdi? Sakın ola ki, solculardı, liberallerdi, dincilerdi filan demeyesiniz. Onların kahir ekseriyeti, milliyetçilerdi. Nitekim Cumhurbaşkanlığı ve 1 Kasım seçimlerinde de aynı kahredici sonuçla yeniden yeniden karşılaştık.

Ve bu kişiler,

Sonrasında, evvelinde, ve şimdilerde nerelerde duruyorlar,

Bir de bunları bir-iki cümlede inceler misiniz!

Tek tipleşmeye doğru hızlı gidiştir mevzumuz. Tek tipleşerek, tek renkleşerek, sorunsuzca yönetilebilir kalabalıklara sahip olmak, sanırım her bencil yöneticinin idealidir. Yapılmak istenen de budur. Hâlbuki ayrı renklerin bir arada bulunarak, her manaya ayrı bir yorum getirilmesi, fikren, ilmen muhteşem ilerlemeler sağlayacaktır. Bu durum göz ardı edilmektedir.

Evet,

‘Omurgalı Sol’u yaşatmak… Adam gibi Türk Sol’unu yaşatmak her Ülkü erinin görevidir, boynunun borcudur. Kabul ediyorum. Ama Türk Sol’unu…

SOL’un da boynunun borcudur. Ülkücü’yü yaşatmak.

Bu nasıl becerilecektir?

Bu sorunun cevabı çok kolay…

Ben susuyorum.

Bilenler konuşsun.

Her şeyi bilenler ülkesinde cahillerin susması önemlidir çünkü.


4 yorum:

  1. Mehmet Kınacı :

    Kemal Tahir "omurgasını" koydu ortaya....Sol,"Sola ihanet etti.Dönek" dedi...Solun soldan anladığı EMPERYALİSTLERİN ÇIKARLARINI KORUMAK İÇİN EYLEM YAPMAK!!!!

    YanıtlaSil
  2. Ömer Sağlam :
    Türk Solu'nun içine düştüğü durum; Ülkücüleri fena üzüyor anlaşılan! Anlamadığım ise sanki Ülkücülerin durumu çok iyi de, sanki Ülkücüler kendilerini kurtardı da kurtarma sırası sola geldi. Evet, bence de Omurgalı Türk Solu her zaman olmalıdır. Elbette Omurgalı Türk Milliyetçiliği ve Omurgalı Ülkücülük de. Türkler'in Avanak ya da ahmak olarak nitelendirilmesi Araplara aittir. Tarih boyunca Türkler Arapları "Hain" olarak, Araplarsa Türkleri "Avanak" ve "Ahmak" olarak nitelendirmişlerdir.

    YanıtlaSil
  3. Halil Kaya .
    Bu gün sol adına bir yerlerde toplanan ve bizim kınadıklarımiz da aslında "yeşil kuşak" çalışmasının ürünleri.Ben yakın bir gecmiste o kuşağın onemli figürkerinden birisine,seksen oncesinde vurustugumuz omurgali solcuları özledim,dediğimde,o alışılmış pelte gibi nutuklardan birini dinlemek zorunda kalmıştım.

    YanıtlaSil
  4. Ayhan Eralp :
    Omurgadan kasıt belkide "kendisi olmak"tır. Kendisi olamamış her yapı ötekinin omurgasına protez desteğidir...

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...