17 Ağustos 2012 Cuma

Geçmişlerine Yananlar



Hayatta hiçbir şey olamamışlar, olmayı becerememişler; ‘olsan ne yazar’ gibi avamî bir lafı söylemekten büyük zevk alırlar.

Güya karşıyı küçümseyerek… Küçümseme altında kendi küçüklüklerini gizleyerek.

Öyle zevk alırlar ki, bir süre sonra söylediklerine kendileri de inanırlar ve hatta dev aynasının karşısında kendi kendilerine, ‘sen ne büyüksün bee..’ demekten kendilerini alamazlar.

Aslında bu tiplerin uğraması gereken, konuşması gereken, muayene olması gereken kişi, konusunda ustalaşmış bir psikiyatrdır, tavsiye ederiz. Bildiği tanıdığı bir uzman yoksa yardımcı olur, ricada bulunuruz.

Dış Politikada yaptıkları büyük hatalar nedeniyle Hakkâri’de, Karadeniz’de son olarak Foça’da meydana gelen olaylar, bir garip beyin karışıklığının sonucudur. Psikolojik kontrollerden evvel bir müddette olsa dinlenmeyi salık veririz. Dinlenirken, nerede hata yaptığının da düşünülmesini.

Çok konuşanın sözlerinin içinde yalanın bulunması ne kadar doğal ise, çok bildiğini söyleyenin de hatalarının bulunması doğaldır. Gerdan kırarak, gırtlak patlatarak, bu konuları kendilerinin bildiğini haykırması, her şeyden evvel edebe mugayyırdır.

Bir edepsizce laf daha edildi. “üç-beş Mehmet öldü diye meclis” toplanmazmış. Hıncınız mı var? Zevk mi alıyorsunuz? Bu nasıl laftır, bu nasıl ifadedir. Üstelik bu lafı eden, üniversitelerden akademik unvan almış, yıllarca Milli Eğitim Bakanlığını yönetmiş birisi. Allah’tan korkmuyorsunuz, bari Kul’undan utanın.

Daha, çok kısa bir geçmişte Habur, Oslo fiyaskolarını da biliyordunuz, bizlerde hatırlıyorduk. Devletin nizamı içerisinde böyle garip uygulamaya yönelik kanunlar, yönetmelikler var mıydı? Nereden uydurdunuz da, kendinizi de zor durumda bıraktınız.

Siz her şeyi bilirdiniz hani?

3 yorum:

  1. Mehmet Kınacı:

    Bir şeyler yazsam diyordum..Hani,insanı konu alan ve insanı düşündüren...Fitne olmasın.Yalan olmasın.İftiraya hiç kaymasın...Tasmam da yok.Şıkır şıkır oynatsam...Neylersin,bereket Yılmaz Özdil yetişiyor imdada!!Galiba o da "TASMASIZ" dolaşanlardan..Hani MHP ve Genelbaşkanı için "VAHİY"e ermemiş gibi...O olmayanları olmadan bilemiyor..Önceden kestirme alışkanlığı da edinememiş..Galiba,biz gibi "BİR GARİP İZMİRLİ"..Okuyorum..Çıldırıyorum...Bir de Arslan Bulut...Ötesi mi??Bilemiyorum,ötesi var mı?Tasma şıngırtısından kulaklarım fanılıyor!!!Sağol be kardeş!!!"AKLEDEN"ler çıkar mı??Sanmıyorum...Hiç sanmıyorum..Bizde yalana üren köpeği davara salmazlar!!Şimdi davar da yok.Bağ da hopsa...Armut tükendi..Arada bir avuç ahlat çıkıyor.Yabani vesselam!!!

    YanıtlaSil
  2. Abdurrahman Biçer:

    Geçmişine yananların elde ettikleri tecrübe ile geleceğe umutla bakarak kendilerine ÇEKİ-DÜZEN vermeleri, akıllarını başlarına TOPLAMALARI gerekmiyor mu?...

    YanıtlaSil
  3. Bir kişi Allahtan korkmazsa böyle konuşur herhalde yada kendi ailesinden bir kayıp olmadığından böyle ahkam kesiyo yada karşısındakine acımıyo bilemiyorum bizim mehmetçiğimiz altın değerinde kaybına katlanamıyoruz
    rainbow7.blogcu.com

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...