26 Ağustos 2015 Çarşamba

Tuğrul Türkeş


Üstadım Fazlı Köksal “şaşkınım” demiş.

Ne şaşırdım, ne üzüldüm, ne da hayret ettim.

Tuğrul ile aynı dönemde aynı mektepte okuduk, aynı binada. Bölümlerimiz farklı idi o kadar. Buradan bir sonuca ulaşmak niyetinde değilim.

Başka bir partinin genel başkanı iken, MHP’ye gelerek Ankara’dan aday olmuştu. O ilk seçiminde bir türlü elim evet mührünü vuramadı MHP’ye. Çünkü oyum direkt olarak ona gidecekti. Sonraki seçimlerde verdik oyumuzu, bunun adına kerhen derler, istemeye istemeye, zoraki…

Oysa o seçimlerin birinde ‘Benim Oyum Kıymetlidir’ başlıklı bir yazı yazmıştım. Ve bu cümleyi daha önce Konya milletvekillerinden birisine söylediğim için, bir arkadaşımdan fırça yemiştim sabaha karşı bir otelde, net hatırlıyorum.

Niye oy vermedin gibi bir soru ile karşılaşırım ihtimaliyle söyleyeyim. İtimat vermedi Tuğrul, konuşması sathi, belagati sıfır, meselelere bakışı afakî, sıradan bir siyasetçi… Çankaya’da çalıştığını gören var mı bilmiyorum, bendenize hiç denk gelmedi.

Neyse, Ayhan Eralp Hoca “Unutursunuz ağalar unutursunuz...” diyerek, hem tedavi niyetiyle katkıda bulunmak, hem de, toplum olarak ne mal olunduğunu bir cümleyle anlatmak ihtiyacını duymuş. Doğrusu beğenmemezlik edemezdim. Nice unutulanları hatırladığımız için.. “Hem unutmamak pek de mühim bişey değil!” cümlesini de ilave ederek, halimizi yüzümüze vurarak!..

Söylenecek fazlaca bir şey yok, lakin Mustafa önder Hoca’nın mesajını buraya almadan bitirirsem yazık etmiş olurum:

“Kahpeliğin adıdır Tuğrul… İhanetin kodudur Tuğrul… Sarayın piyonudur Tuğrul… Şehit kanlarında boğul, HDP kadehlerinde yaşa Tuğrul…”

****

Beyler,

Safları sıkılaştıralım, araya şeytan girmesin.


6 yorum:

  1. Ayhan Eralp ;
    Bekleyip görelim diyeceğim de beklemesek de görüyoruz abi...

    YanıtlaSil
  2. Halil Kaya ;
    Bu kişiyle bir hareketi tarumar edeceğini zannedenlerde de,gerçekten vizyon ve öngörü hiç yokmuş.Tuğrul ,yelin kayadan koparma teşebbüsü ve tenezzülunde bulunmayacağı kadar ehemmiyetsiz bir figür.Bize,uyanmamiz için bir şok gerekiyordu,bu gün o tahakkuk etmiş görünüyor.Belki de,AOC mukimine teşekkür bile edebiliriz,aşağılık manevralarını görme fırsatını bize tanıdığı için..

    YanıtlaSil
  3. Halil Oğuz :•
    Kiblemiz insan olmadıkça, imam cemaate gıcıni döndükce, saflari siklastirdikca butur olayları cok yaşarız

    YanıtlaSil
  4. Halil Demirci :

    Tecrübeyle sabit Nekadar Türkiyede ve Dünyada Başarılı politikacı ve lider varsa Evlatlarıda bir okadar silik başarısız ve pasif çıkmıştır,,Onlar ancak babalarının hatırına saygı görürler,ŞİMDİ TÜRKİYEDEKİ ÖRNEKLERINE BAKALIM
    Adnan Menderes oğul Aydın Menderes
    İsmet İnönü oğul Erdal İnönü
    Turgut Özal ogul adı bile unutuldu
    Necmettin Erbakan oğul Fatih Erbakan vs, vs, vs,,,cünkü siyasi yetenek babadan oğula gececek bir şey değildi,,,

    YanıtlaSil
  5. Abdullah Mehricihan :
    Büyük oğlan yine yaramazlık yapıyormuş onula ne yapacağım bilmiyorum. Yine yaptı yaramazlık başbuğum...

    YanıtlaSil
  6. TC Hasan Dağlı :
    Mahmut Bey,
    bir ata sözümüz var; " Eşşeğin hatırı yoksa da, sahibinin hatırı var" deriz. Bu durum, tamda ata sözümüze çok uyması sebebiyle , beyimizi başımıza taç eyledik. Lakin, beyimiz tabir caizse (yine ata sözü ile devam edelim) BAŞIMIZA S......TI.
    Beytepe nin " ufak tefek taşları " havalarda uçuşurken, beyimizi gözümüz hiç aramadi. 5 yılda beş defa görmüş olanimiz da yoktur. Ama biz onu Binektaşı sokaktaki evde, bizzat rahmetli Başbuğ'un isteğine binaen gördük! !! Başka görenler den de dinledik. Demem o ki armut her zaman dibine düşmüyor.
    Ne yapalım, bu da "Biz garip Ülkücülerin çilesi ".

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...