18 Ağustos 2015 Salı

Davutoğlu’na Acizane Önerimizdir


“Elimden geleni yaptığıma manen mutmainim” ; Ahmet Davutoğlu.

Yapmayın hemşerim, siz ki önemli bir alanda Prof.luk makamına ulaşmış önemli bir kitap yazmış ve Türkiye Dış Politikasını perişan etmiş büyük bir kişiliksiniz.

Bu büyüklüğünüzü devam ettirebilecek misiniz? oyun burada.

Ve, size bu oyunu kurma ve oynama görevinin verilmediğini biz, şu anda sizden 300 kilometre uzaktan görebiliyoruz.

Aslında siz bu oyunun, oynan sahnesinin yalnızca “Yeni Osmanlı” bölümünde vardınız, rolünüz buydu. Takdir edelim ki, iyi de oynadınız. Ama bu kadar. İşiniz bitti. Rolünüz bitti. Siz de bittiniz. Size şu anlamda bir acıma duygum var: gerçekten siz, bu kadro içinde gereği gibi yetişmiş kişilerden biriydiniz. Maalesef cahillere yenildiniz. Üzülmeyeniz, bu tarihi bir gerçekliktir. Alimler, cahillerin karşısında daima yenilmiş bir resim sergilerler.

Size bir tavsiyem var;

Şu, insanları avlayacağınızı zannettiğiniz İslami kavramları siyasette kullanmayınız. Tamam, avlarsınız, insanları yanınıza çekersiniz, ama sonu gelmez. Bilemediniz 13 yıl sürer. O kadar. Bu kadarcık bir zaman önemli değildir.

Mesela, şu yazının yazıldığı anda size (havuz) ölesiye destek veren bir Tv kanalı ve sizin (siyasetinizin oluşturduğu) bir vakıf başkanı lehinize konuşuyorken MHP’nin aleyhinde atıp-tutuyor. Olabilir. Size bir tek şey söyleyeceğim. Satın aldığınız adamlar parasını aldığı sürece konuşurlar, siz onlara inanmayınız. Hatta onları hiç duymayınız. 

Anlıyorum, bunu yapamazsınız. Zaten, yapıyorum deseniz bile bunun yalan olduğunu bilen bilir.

Size tavsiyem:

Siz, benim hemşerimsiniz. Ben sizi tanımam, siz beni tanımazsınız. Ama bu öneriyi yapmak zorundayım ki, hemşerim olmasanız bile bir diğerine de bunu söylemek zorundaydım.

“Sizin yandaşlar, bu görüşmenin MHP’’nin aleyhine bir sonuç doğuracağını söylüyorlar, olabilir. Konumuz bu değil ki, farz edelim ki, bu oyun MHP’nin zararıyla sonuçlandı ve siz kazandınız. Size şunu soruyorum; “-gerçekten kazandınız mı?” bu soruya, “-hayır” cevabını vereceğinizi biliyorum ama ne zaman, belki bir-kaç yıl sonra.

Siz bu laflara, bu övgülere, bu rakiplere karşı eleştirilere filan aldırmayın. Olabilir, MHP’ye giden oylar AKP’ye geri de dönebilir. Bu anlamda Bahçeli eleştirilebilir de, ama konumuz bu değil ki, biz farklı farklı konulardan bahsediyoruz.

Mesela, “-bendeniz sizin neden başbakan olmanızı istemesin?”

Buna cevap verebilir misiniz?

Hayır, veremezsiniz, çünkü dalkavuk yandaşlar etrafınızı öylesine çevirmiş ki,  onların her söylediğini gerçekmiş ve onların her söylediğinin doğru olduğunu düşünüyorsunuz.

Hemşerim, önerime dönüyorum:

Derhal istifa ediniz, adam gibi, Konya’da bir mütevazı evde hayatınızın geri kalanını tüketiniz.

Ha,

Bu öneriyi de biz, ancak Adam olana yaparız.

Sen Bilirsin.


2 yorum:

  1. A Yağmur Tunalı :

    Evde oturmak mı? (smile)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet üstadım, hatta bir adet mes-lastik alır, vakitlerinde camiye gider dua eder, fena mı?

      Sil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...