22 Ekim 2014 Çarşamba

PKK, PYD, IŞİD ve Stratejik Derinlik!


1. PYD’nin, PKK’nın Suriye’deki kolu olduğunu biliyoruz. Nitekim lideri S. Müslüm PKK’nın yöneticilerindendi.

2. PKK, terör örgütüdür ve yıkıcılık faaliyetlerini 40 yıldır sürdürmektedir. Bu faaliyetleri yaparken 40000 kişinin canına ve 400 milyar dolarlık ekonomik zarara sebep olmuştur. Halen ABD’nin de terör örgütleri listesindedir.

3. Böyle olunca PYD’nin de terör örgütü sayılması iktiza ederdi. Bir zamanlar öyleydi. İlk tanıma muamelesi Türkiye tarafından gerçekleştirildi, üç-beş defa lideri Türkiye geldi ve uzun uzun çözümler üzerinde aramalar yapıldı.

4. En son iki hafta kadar evvel Salih Müslüm Türkiye’ye ABD’nin mesajını getirdi (ABD elçisi gibi). Bu mesajda, Peşmerge’ye Türkiye üzerinden bir koridor açılması ve Ayn-el Arap (Kobani’ye) geçmeleri talimatı verilmişti. Bunun üzerine Türk Dış İşleri koridor açılamayacağı fikrini geliştirdi ve Başbakan ve C.Başkanı bu talebin olamayacağını bildirdiler.

5. Bizler, Peşmerge’nin Suriye’ye geçip geçemeyeceğini içimizde tartışırken, ABD hava kuvvetleri PYD güçlerine havadan silah desteğini devam ettirdi.

6. Halen silah gönderilmesi devam etmektedir. Bu halde, bir zamanların terör örgütü tanımlamasıyla anlatılan örgüt; a) Elçilik görevi yaptırılarak, b) Silah yardımı yapılarak;

Terör örgütü sınıfından çıkartılmış ve sahada savaşan taraf konumuna yükseltilmiştir. Bundan böyle, artık PYD’ye terör örgütü denilmesi mümkün değildir. Çünkü ellerindeki silahla, bölücülük faaliyeti değil, vatanını savunan kahramanlar pozisyonundadır.

Türkiye’nin kendi sahalarından, PYD’nin de PKK gibi terör örgütü olduğunu söylemesinin hiçbir manası kalmamıştır. Bütün dünya, ülkesini savunan kahramanlar olarak algılatılmıştır. İlk yumuşatma hareketinin Türkiye’den geldiğini bir kere daha belirtmeliyiz.

7. Sıra, PKK’ya gelmiştir. Akiller heyetinin de yardımıyla, lideri müzakere komitesinin başkanı olarak göreve başlayacak, cezaevi değiştirilecek ve sözde barış görüşmeleri başlayacaktır. Bu arada, Öcalan’ın sekretarya görevlerinin yapılabilmesi için 6 kişilik bir heyet atanacaktır. Ayrıca, HDP haricinden bir heyette görüşmelerde bulunacaktır.

Yani, PKK’da artık terör örgütü olmaktan kurtulmuş olacaktır.

****

Yüksek politika, stratejik derinliği ezip geçmiştir. Bize derinlik diye yutturdukları, ne emir verilirse yapılır politikasıymış meğer.

Eksiğimiz, yanlışımız varsa okuyucunun tamamlaması ve eleştirmesi ümidiyle…



5 yorum:

  1. Hazmı biraz zor ama hazmederiz elhamdülillah.....Hele hele "elhamdülillah" ile hazmedemiyeceğimiz yoktur.....

    Mehmet Kınacı

    YanıtlaSil
  2. Besle haini havadan
    Koridor açsın yuvadan
    Sorulmaz hikmet civadan
    ..Kıvam bulur ısındıkça;
    ..Yükselir yer aşındıkça.
    B.Tosun.22-10-2014-İst.

    YanıtlaSil
  3. Bir devleti ve halkini kendi cikarlarina satan bugün konustugunu yarin inkar eden yer yutar, cünkü satilmis aklini kiraya veren zevat. Kör kuyuda sesleri cikmayan her oyun onlar icin mübahtir...Anlastiklari hainler bunu biliyor "TÜRK MILLETI" sonuc olarak gözlemekte...
    TC Perihan Gürbay

    YanıtlaSil
  4. İlhan Yalçın:
    Hocam, biz deyip biz dinliyoruz. Bakan yapsalar, Milletin umurunda değil. Acınacak haldeyiz

    YanıtlaSil
  5. Ömer Sağlam :

    Türkiye, Peşmerge'ye koridor açmakla, hem Irak'ın, hem de Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı göstermeyen, hem de bu iki komşusunun iç işlerine müdahale eden bir devlet pozisyonuna düşmüştür. Türkiye iyi komşuluk ilişkilerine rafa kaldıran güvensiz bir ülke durumuna getirilmiştir. Türkiye bu tavrıyla tıpkı ABD gibi uluslararası hukuku ayaklar altına alan bir ülke konumuna indirgenmiştir. Türkiye, PKK'nın Suriye kolu olan PYD'ye yardım ederek PKK ile mücadelede şehit düşen onbinlerce Mehmetçiğin manevi hatırasını ayaklar altına almıştır.

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...