28 Ağustos 2015 Cuma

Siyaseti Bitirenler Hala Kahraman Edasında!


Niye, AKP koalisyondan uzak durdu diye soruyorlar.

Ne önergeler gelecek, ne soruşturmalar talep edilecekti.

Mesela,

“Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 24. Maddesi’nde Değişiklik İçeren Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklif, cumhurbaşkanlığı makamına tanınan örtülü ödenek uygulamasının kaldırılmasını öngörüyor.”

Bunun gibi sayısız tekliflere karşı ne yapabileceklerdi, Mecliste çoğunluğa sahip değiller. Güçleri iyice zayıflamış, ölümü bekler gibi…

Daha beter günler bizi bekliyor.

Görelim neyler…

****

7 Haziran seçimlerinden hemen sonra derin sessizliğe gömülen AKP çevrelerinin, sesinin çıkmasını sağlayanların vebali büyüktür. Kimse bunlar oturup bin kez düşünmeliler. Günahlarına yanmalılar.

Dumura uğrayan beyinlere hayat öpücüğü kondurdular. Çalışma melekesini yitirmişlerin hayata dönmesini sağladılar. Kim bunlar, Baykal mı, Bahçeli mi, Kılıçdaroğlu mu.. kimse, kimlerse otursunlar ne hata yaptıklarını düşünsünler ve gelecek için, bu hatalardan ari bir siyaset planlaması yapsınlar. Kaldı ki, bizler bu ehliyetsiz ve beceriksizlerin, hatalarının sonuçlarını çekmeye mecbur muyuz? Niye bunlar, hala ısrarla siyasetin tepe noktalarını işgal etmeye devam ediyorlar. Kaldı ki, karşılarında, hırs, intikam, kibir, yıkıcılık, bozgunculuk gibi eksi vasıflarla teçhiz olunmuş, işi bilmez, devleti tanımaz, kanun nedir anlamaz bir güruh dururken! Bu kadar başarısızlık üstüne biz bunlara mecbur değiliz diyorum.

Herkes, aklı eren herkesin düşündüğü ve söylediği şudur:

-“Bir şeyler yapılmalı.”

İnsan severler, vatanseverler bir işaret bekliyor. Toplanılacak, mücadele edilecek bir başlangıç, bir işaret bekliyorlar. Siyasi tercihleri, siyaset manevralarını bir kenara bırakarak, asgari müştereklerin etrafında, ortak aklı çalıştırarak, bu terbiyesiz, bu cehaletin pislettiği ortamdan kurtulmak, ilk yapılacak olanların ilk sırasında yer alan bir hedef olmalıdır.

Siyaset bitirilmiştir. Meclis kapatılmıştır. Verilen önergeler, son çırpınışlar ölçüsündedir. Bunların bir işe yaramayacağını hepimiz biliyoruz. Kapalı, üyeleri kovulmuş bir Meclis Başkanlığına soru önergesi verseniz ne, vermesiniz ne?

Yapılacak olan, meydanları harekete geçirmek ve kanuni hakların meşruiyet içinde dillendirilmesi mevkii olan meydanlara hayat pompalanmalıdır. Sandıkla filan varılacak bir yer yoktur. Meclisin %60’ını bile alsanız, nitekim alınmıştı bunların hükumeti terk edecekleri filan yoktur. O kadar büyük pisliklerin batmışlar ki, ne hükumeti terk etmek, ne de yanlarına kendilerinden olmayan ortak istemiyorlar. Artık bunun anlaşılmış olması lazımdır.

Tez elden meydanlara inilmeli ve siyaset sokağa taşınmalıdır. Bir takım beceriksizler yüzünden Meclis’te halledilemeyen problem, halka mal edilerek önümüzdeki seçimler için, oy kullanmak değil, “vatan görevi” yapmalarının sağlanmalıdır. Parti parti, cemaat cemaat, dernek dernek… Bölünerek ve parçalanarak bir yere varamayız. Hayır birliktedir, beraberliktedir, tek vücut olmaktadır. Türk düşmanlarının korkusu da budur. Uyuyan devi uyandırmadan, ellerindekini almak isteğindedirler.

Dürter misiniz, iğneler misiniz ne yapacaksanız yapın ve uyandırın şu devi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...