11 Mart 2017 Cumartesi

Böyle Siyaset Olmaz olsun


Bir tiwit atmış başdanışman ilnur Çevik. Amacı, önümüzdeki referandumda ‘hayır’ tercihini kullanacakları tehdit etmek. Dil sürçmesi mi desek, Allah söyletti mi desek, Allah yanıltmış mı desek nasıl denir bilemedim:

Şöyle söylemiş beyzade;

 “Hayır diyenlere: 7 Haziran sonrası Türkiyedeki kaos ve istikrarsızlığı mumla ararsınız”

Azıcık 7 Haziran’ı hatırlayalım. Yapılan genel seçimlerde AKP meclis çoğunluğunu kaybetti. Kısa ama bize uzun gelen bir süre, ne tepelerden, ne de yanlardan ses seda çıkamadı. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Sonra koalisyon görüşmeleri başladı. Aniden uyandılar. C.B.’nin yeniden seçime götürme yetkisi vardı. Öngörülen sürede 7 Haziran’ı tersine çevirme çalışmaları yapılmalıydı.

Ne yapıldı? Gayet basit. ‘Çözüm Süreci’ denilen saçmalıktan vaz geçildi. Terör arttı. Arttı mı demeliyiz, artırıldı mı?

Başdanışmanın ifadesi bize bile isteye artırıldığını anlatıyor.

7 Haziran ile Kasım arasındaki kaos ortamı, oy kullananlar üzerinde önemli bir baskı yaşattı. Kaosun artırılması, oyların geri iktidar partisine dönmesini sağladı. Her patlama, her kanlı olay iktidar oylarını artırdı. Ülkeyi bilerek ve isteyerek acılara boğdular, oy uğruna.

Şimdi yeniden kaosla tehdit ediyorlar.

Beyzadenin tehdidi ilk değil. ‘Hayır çıkarsa savaşa hazır olun’ sözünü hatırlıyoruz. Atatürk hakkında ipe-sapa gelmez yalanların gırla üretildiği ortamda yaşıyoruz. Silahlarıyla pozlar veren parti yöneticilerini seyrediyoruz. ‘Hayır çıkarsa ne olur’ sorusuna otomatik tabancasıyla şarjör boşaltan parti yöneticisinin videosunu görüyoruz. Halk özel harekât (HÖH) adında ne olduğunu bilemediğimiz bir örgütlenmenin sürdürüldüğünü gazetelerden okuyoruz. Cumhuriyet düşmanlığı yaparak, ’90 yıllık aranın kapanacağını’ açıkça dillendiriyorlar. Bu arada, siyasi iktidar mensupları, oy tercihini ‘hayır’ olarak belirleyenleri, terör örgütleriyle birlikte oldukları değerlendirmesini her gün devamlı olarak yapıyorlar.

Zihinlere korkuyu yerleştirip, amaçlarına ulaşmak istiyorlar.

Böyle siyaset olmaz olsun.

Ayrıca, sosyal medyada, ak-trollerin sık kullandıkları ve anlamının edepsizce hakaret olduğunu bildikleri bir söz var: -Köprüyü geçmek. –Köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek. Gibi.

Ne için, kimin için kullanıyorlar dersiniz?

Böyle siyaset olmaz olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...