17 Eylül 2016 Cumartesi

15’inden Bugüne Değişen Bir Şey Yok!..


Yeniçağ yazarı Arslan Tekin 10.07.2016 tarihli köşe yazısını şu cümle ile bitiriyordu:

“Cemaatler ve tarikatlar masaya yatırılmalı ve teşrih edilmelidir.” (Arslan TEKİN)

Yazıyı okur okumaz, facebook sayfamda aşağıdaki yorumu yapmıştım:

“Gerek yok.

‘Cemaat’ (ler) denilen siyasi yapılar, bozulmuş ve düzeltilmesi imkânsız ‘tarikat’ yapılanmasının yeni bir adla toplumu kandırma yönteminden başkası değil.

Kaldı ki, tamamının oluşumunda bir yabancı istihbarat servisinin el izi var. Başkalarının aklı ile vücut bulan bu yapılar hakkında, yapılması gereken; hükumetin bugünlerde bir cemaat aleyhinde savaş açtığı cephenin genişletilmesinden başkası olamaz.

Hepsinin mali yapısı, para toplama yöntemleri, toplanan paraların makbuzları, harcamaları, faturaları tek tek incelendiğinde, karşımıza yeniden büyük bir soygunun çıkması muhtemeldir.

Manevi kelamlar, kelimeler, sözler, cümleler kullanılarak yapılan, (din) adı altındaki siyasi manevraların tamamı, sakıttır, yalandır, kandırmacadır. Tez elden tamamının kapatılmasıyla toplum huzura kavuşacaktır. Huzurun bulunmadığı toplumlarda anarşi hâkim olur. Anarşi beyinleri aşındırır, hücreleri öldürür. Beyini zayıflamış bir toplumdan da, hayır-hah işler beklemek beyhudedir.”

***

Bu yorumdan tam Beş gün sonradır ki, o meşum kalkışma yaşandı. Görülüyor ki masaya yatırmaya filan gerek yok. Masaya, tanımadığın, bilmediğin bir konuyu yatırırsın ve üzerinde tartışırsın. Bunların bilinmeyen tarafları mı var ki, üzerinde tartışalım?

15 Temmuz yaşanmasına karşılık hala olduğumuz yerde duruyoruz. Hala, cemaat yapılanmaları hakkında, dişe dokunur bir çalışma yapılmadı. Yapılma niyeti de yok. Hala, para toplamaya devam ediyorlar, hala yalan yanlış dini bilgileri halkın dimağına yayıyorlar. Ne Maliye’den ekonomik denetimler, ne Diyanet ve İlahiyatlardan dini denetimler yapılamadı.

Tez elden tamamının mal varlığına el konularak, tamamı kapatılmalı ve faaliyet yapmalarına mani olunmalıdır.

Hala ders alınamadıysa, siz daha nasıl bir kalkışma bekliyorsunuz?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...