5 Ocak 2016 Salı

Ortadoğu, Özerklik, Başkanlık… ve BOP;


Suudi Arabistan ziyareti, ihramlı resimlerin oy ve BOP kaygısıyla gündeme taşınması, dini içerikli mesajların sıklıkla verilmesi…

Ve…

Arabistan’ın uyguladığı Şiilerin idamı!.. Bu kadar da tesadüf olamaz!

Ziyaretle ilgisi var mıdır? Bilinmez. Lakin hepten ilgisizliği de söylenemez. İran-Rusya dostluğu, Suriye ve genel olarak Ortadoğu politikaları üzerinde BOP politikalarının etkisinin artırılması isteği, ABD’nin yeni bir hamle yapmasının gerekliliği ile Şiilerin idamının yapılması, önümüzün çok çok karanlık dehlizlere olduğunu haber veriyor.

Kimse söyleyemez, Suudi ziyareti sırf dini vecibelerin yerine getirilmesi yapılmıştır.

BOP eş başkanı olarak, projenin bir ayağının uygulanması talimatı ve tavsiyesi ile gidilmiştir diye düşünüyorum.

İdamlar yanlıştı. İdamların karşılığında İran’da Suudi Elçiliğine yapılanlar da yanlıştı.

Arabistan siyasası kendine önemli derecede büyük roller biçiyor. Kurulduğu belirtilen ortak ordunun yönetimini üstlenmesi de bunun kanıtı. Hele hele Türk Ordusu’nun -Mehmetçik- bu orduya katılması kabul edilemez incelikler taşıyor. Kim verdi bu emri, kimlerden akıl alındı da bu işe giriliyor anlamsız.

Daha ne kadar başkalarının düdüğünü öttüreceksiniz?

Hızla mezhep savaşlarına sürükleniyorken, hiçbir şey olmamış gibi susup oturamayız. Memlekette bir taraf bölücülük propagandasını özgürce yaparken, bizlerin elini kolunu bağlayarak beklememizi istemek de ihanetle eş değerdir.

Zaten ‘özerklik’ sizin de programınızda olan bir olgu değil mi arkadaş?

Zaten siz de bu işe teşne değil misiniz arkadaş?

BOP politikaları bunu emretmiyor mu arkadaş?

Ne diye kayıkçı kavgasıyla bizleri oyalıyorsunuz arkadaş?

Nasılsa kadim ortağınızla sayısal çoğunluğu buluyorsunuz. Ne diye yok o partiyle, yok bu partiyle toplantılar yapıp da bizlerin zihnini bulandırıyorsunuz arkadaş?

Sonuç şu değil mi:

Ver özerkliği, al başkanlığı…

Birilerine de şunu söylemeliyiz:

Uyu uyu yat uyu…


3 yorum:

  1. Mehmet Kınacı :
    BOP abimiz tıkır tıkır işliyor...Tıkandığı yerlerde kolay yardım buluyor...Ve biz...Bakıyoruz...Trene bakan o garip ve uysal mahluk gibi.....Bakıyoruz...Arada bir yutkunuyoruz!!!!

    YanıtlaSil
  2. Ömer Sağlam :
    Evet, Şiileri yönelik idamların Tayyip Bey'in Suudi Arabistan seyahatinden hemen sonra gündeme gelmesi, iki müttefikimizden birisinin Suudi Arabistan olması (diğeri Katar galiba) ve Erdoğan'ın Hitler çıkışını yanyana getirince, ülkemizdeki muhaliflerin ayaklarını denk alması gerektiğini düşünmeye başladım nedense...

    YanıtlaSil
  3. Tuncay Altunezen :
    Hocam, bana göre MHP kanalı ile Türk Milliyetçilerini bu BOP'a iştirak ettirmek, enazından belli bir bölümünü susturmak istiyorlar. Türk Milliyetçilerinin dahil olmadığı bu projenin, bir yerde akamete uğrayacağının hesabını yapmışlar.
    % 90 mecls çoğunluğunun bu işe yetmeyeceğini düşünüyorlar.

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...