20 Ekim 2015 Salı

Terörizm, Terörist ve Mücadele Nasıl Olur?


Terörist, silahını doğrultmuş, illerde bombalar yerleştirmiş ha bire patlatırken, ilçelerde devletin gelememesi için kanallar açmış, cepheler tahkim edilmişken, büyük şehirlere kadar adamlarını aşırtmış ve istedikleri zamanda istedikleri şiddette eylemler yaparken, insanların can güvenliği sıfırlanmış, rahat uykularına varamazken…

Sen,

Terörizm ile mücadele edemezsin.

Terörizm ile mücadelenin ilk şartı, teröristi ekarte etmektir.

Yanlış bile olsa bir taraf fikirlerini ileri sürerken, üzerinde hiç düşünmeden, o tarafın terörizm hakkında hiçbir şey söylemediğini ve eğer iktidar olurlarsa, ortalığı kan götüreceğini söylemek, duymazdan gelmenin öteki anlamıdır.

Tekrar söyleyelim: terörizm ile mücadele etmek için, teröristlerin silahlarını bırakması, adalete teslim olması mutlak zarurettir. Yeni geliştirilen fikre göre, teröristlerin silahlarını gömerek, yurt dışına çıkmaları da ayrı bir seçenektir. Bunların da üzerinde durulur, düşünülür ve bir karar varılır.

Ayrıca, terörist ile mücadelede birlik şarttır. Terör ortamına şiddetle karşı çıkanları ayrı tutmak ve onların varlığını inkâr etmek, bilinsin ki, terörizme kucak açmakla eşdeğerdir. Bu itibarla, birliğin sağlamlaştırılması, düşüncesi ne olursa olsun, inançları ne olursa olsun bütün millet evlatlarının bir araya gelerek, belirlenen hedefe birlikte koşmalarıdır.

Dağlarımızı ve Doğu-Güney Doğu’daki il ve ilçeleri bir süreliğine (ki, 6 yıl kadar) terörizm ile mücadele adına, teröristlere terk etmenin bir fayda sağlamadığı anlaşılmış olmalıdır.

Bir devletten beklenen, suç işleyen her kim ise, yaka-paça edilerek adalet önüne çıkartılmasıdır. Bu sağlanmadığı takdirde, milletin diğer unsurlarının morali bozulur ve belki bir gün gelir, onlar da aynı yolu seçebilirler. Bu en tehlikeli gelişme olur.

Terörizm, yalnızca dağlarda gezen silahlı, bombalı kişilerin ürettiği bir ortam değildir. Dış kaynakların destekleri ve planlamaları terörizm ortamını yaratır. Teröristler bu ortamda yetişen ve yabancı servislerin direktiflerine göre verilen görevleri yapan zavallı satılmışlardır.

Öyleyse, terörizm ile mücadelede ilk yapılması gereken, dış planlamaların, yabancı desteklerin önüne geçmek olmalıdır. Terörist ile mücadeleyi bırakmadan.


1 yorum:

  1. Mehmet Kınacı :
    AKP VEKİLİ "PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR" diyor.."SİLAHLA MÜCADELE VEREN BİR HALK HAREKETİDİR!" diyor..Çözüm bu...Halk hareketi...Ama karşısında da YÜZDE SEKSENLİK BİR KARŞIT GRUP VAR!!!!!Kim umarsa umsun,kim beklerse beklesin KÜRT-TÜRK çatışmasından TÜRKİYE DAHA GÜÇLÜ ÇIKAR...Kürtler Ermenileşir.....Bırakalım olsun!!Madem istiyorlar,belalarını bulsun!!!

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...