24 Ağustos 2015 Pazartesi

Terör, Çözüm, Tedbir


Armağan Kuloğlu emekli General, Yeniçağ Gazetesinde köşe yazıları yazıyor. 22 Ağustos tarihli yazısını, Diyarbakır’dan kendisine gönderilen bir okuyucu mektubuna ayırmış. Bu mektuptan biraz alıntı yapalım:

“Merhaba Armağan Bey, yazılarınızı takip ediyorum. Diyarbakır’da yaşayan T.C. Vatandaşı bir Kürt olarak yazdıklarınıza bir katkı sunmak istedim. Çözüm süreci PKK rahat propaganda yapsın diye getirildi. Süreç sayesinde PKK bölgenin egemen gücü oldu ve vatandaşa şunu söyledi: Devlet burada kiracıdır, buraların hâkimi biz olacağız, dağlardaki gerillamız (çeteleri) ve şehirlerdeki YDH-H üyelerimiz asker ve polis vazifesi görecekler, halk, artık geleceğini devletin safında olmakla değil; PKK’nın yanında yer almakta görmeye başladı. İktidar, devletin yanında duran köy korucularını dahi savunamadı. Çözüm sürecinde anlarca Korucu şehit edildi.

Kürt halkı çözüm süreciyle zaten PKK’ya terk edilmiş durumda. Çözüm süreciyle birlikte etnik ve zihinsel bölünme gerçekleşti. 30 yaş altındaki gençlerin belki de %90’dan fazlası PKK’nın ideolojik eğitiminden geçiyor ve aynı zamanda İslam’a düşman olarak yetişiyor. Bunun manevi vebali çözüm sürecinin aktörlerinindir.”

Aynı gazetenin aynı tarihli sayısında Ahmet Takan’da şunları yazıyordu:

“Oldukça güvenilir olan kaynağımın mesajı şöyleydi;

‘Jandarma Komutanlığı nizamiyesinde sıkıntılı, sıkıntılı olduğu kadar acı bir bekleyiş var… Teröristler arazide değil… ilçe merkezinde… Yoğun bir saldırı bekliyoruz. Nerede olduklarını da iyi biliyoruz. Verilen talimat gereği savunmada bekliyoruz. Operasyon yapmamıza izin vermiyorlar. Daha da acısı girdiğimiz çatışlarda Savcılar teröristlere ait boş kovan arıyorlar. Boş kovan bulunmadığı takdirde ilk ateşi açan asker ise derhal soruşturma açılıyor.”

Yoruma hacet yok.

Sözün bittiği yerdeyiz.

Birilerinin aklını başına alması zamanı çoktan geçmiş…

****

“Ne kadar basit olursan,
Anlaşılma ihtimalin,
O kadar zayıftır.
Açıklık, anlaşılmayı zorlaştırır.
Zor olmasından değil,
Bu kadar basit bir şeyi anlayamamanın kahrı,
Yakar bitirir.
Ve bunu kimseye açıklayamaz.
Ah nefis...
Sen neymişsin!!
Ve şu ayet;
"Ve kim nefsinin kusurlarını örtmeye çalıştıysa hüsrana uğramıştır...” (Şems ;10)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...