19 Ağustos 2015 Çarşamba

Kürtler, Gaza Gelmeyin


Şu laf epeydir ortalıkta dolaşıyor:

“IŞİD’a karşı en etkili savaşı PYD veriyor!”

Böyle mi acaba?

Sanmam. PYD’nin görevi, Türkiye’nin güneyindeki alanı sahiplenip (ki, efendileri böyle istiyor) Irak ve Suriye Petrolünü daha ucuz ve riskleri bertaraf edilmiş bir şekilde Avrupa’ya ulaştırmak. PYD bunun için var.

İki maddelik kısa analiz yapalım.

1. ABD, petrolü muhafaza edebilecek daha etkili bir partner bulana kadar PYD’yi kara ordusu tanımına sokmuştur. Yani, onları hemence harcama niyeti açıkça ortada duruyor. Nitekim, Körfez Savaşı sırasında bunu açıkça yaşadık.

2. Kürtler, hayatlarında hiçbir zaman menfaatleri olmadan bir işe girişmezler. Mesela, üçüncü bir devlet yeni bir güzel teklifle gelirse ABD’yi anında satarlar.

Özel NOT:

ABD bu durumu biliyor. PYD bu durumu bilmiyor. Çünkü genlerindeki gizli bilgiler henüz ABD’nin de düşman olabileceği yönünde harekete geçmedi.

****

Böyle bir durumda Kürtlerin müracaat edebileceği tek ülke ve millet var;

Uyarı:

Söz ağızdan çıkar. Ve bunu en iyi Kürtler bilir. Türk, önce verdiği sözü hatırlar.

Yanlış yapıyor, eski dosta düşmanlık gösteriyorsunuz. Anlaşıldı, eski Dost’un başında şimdilerde Mart yelleri esiyor, aklı başında değil, bunu fırsat bilip, temelini oymaya kalkışmayın.

Olur a,

Bir gün,

Şimdi dost bellediklerinizin kazığını görür de, bize yönelirseniz, belki o günün iktidar mensupları size bugünleri hatırlatır ve utanırsınız.

Dönün yanlıştan.

Unutmayın,

Türk, evvela sözünü hatırlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...