7 Ağustos 2015 Cuma

Hayrettin Karaman Pervasızlığı!


“Ak Parti iktidarından önceki uzunca yıllarda Doğu'daki Kürt halkına zulmedildiği, onlara karşı ayrımcılık yapıldığı, suçlu suçsuz ayırmadan ceza uygulandığı, ya yok etmek veya asimile etmek için programlar uygulandığı bir gerçektir.” (6 Ağustos Yenişafak)
(Hayrettin KARAMAN)

Hoca, Hoca… Senin kalemin insafı unutmuş, senin vicdanın işlemez olmuş. Hangi ilmin, hangi bilginle yazıyorsun bunları? Gerçi aynı yazında eleştirilecek bir milyon cümle var biz yalnız bunu aldık.

Bir devlet üstelik senin de içinde yaşadığın ve senin de sorumluluklarının olduğu bir devlet, vatandaşlarından bir kısmına zulüm uygulayacak, onları asimile etmeye çalışacak ve sen koca sakalınla ve sahip olduğun Prof.luk unvanınla bugüne kadar susacaksın öyle mi?

Bak Hoca, “ayırımcılık yapıldığı”, “yok etmeye çalışıldığ”ı ve “asimile etmeye” çalışıldığı lafları sizin ve sizin gibi Türk Devletine düşmanlık besleyenlerin hezeyanlarından ibarettir.

Neyin ayırımcılığı yapılmış, hangi kanunlar Batı’da yaşayanlara farklı, Doğu’da yaşayanlara farklı uygulanmış, Doğu’da sınav kazanmış kaç kişiye hayır denilerek kazandığı Hakkı gasp edilmiş, seçim kazandığı halde kaç kişinin bu kazancı engellenmiş, kaç aşiret yok edilmiş, kaç kişi öldürülmüş, kaç Kürt aşireti Kürtçeyi unutmuş?

Bunları bize örneklemelisiniz. Yoksa ezbere sallanan afaki fikirlerle bir devleti suçlamak, hele hele senin gibi Müslüman bir dindara yakışmaz.

Şu asimilasyon meselesi;

Sahi söyler misiniz, kaç Kürt aşireti Kürtçeyi unutmuş?

Ama ben söyleyeyim.

Onlarca Türk Aşireti Türkçeyi unutmuş ve kendilerini Kürt gibi algılıyorlar. Bunlardan bir-kaçı da şimdi ve önceki dönem milletvekili idi.

Söyle bakalım Hoca, asimilasyoncu kimmiş ve kimlere asimilasyon yapılmış?

Namusluysan, namusunla otur. Vicdanlıysan kalemini vicdanın doğrultusunda oynat.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...