18 Temmuz 2015 Cumartesi

Savaş, Savaşçı, Birlik


İyi savaşçı olmak, kazanmak için yeterli değildir.

Savaşacağın düşmanı da en ince ayarlarına kadar bilmek de başlıca gerekliliktir.

Dağınık, parçalanmış güçleri birleştirmek, en yakınını amaçlarına bağlamakla mümkün olabilir. Sen, aynı hane içindeki kardeşini hedeflerine kilitleyememişsen, nerde kaldı ki, sınır uçlarındaki işbirlikçileri ortak hedefler etrafında toplayabilesin.

Savaşçının iyisi, kardeşini yanına almayı becerebilendir.

Evet, bir yandan birliği sağlama çalışmaları yapılırken, diğer yandan da, yeni düşmanlar ve yeni muhalif gruplar yaratmamaya dikkat gösterilmelidir.

Düşman menfaatlerini savunma yarışında bulunanları etkisizleştirme faaliyetleri, yine onların etrafını zayıflatmayla mümkün olabilir. Kesinlikle inanılmalıdır ki, onların etrafı kendilerine sağlanmayı taahhüt edilmiş ufak menfaatler sebebiyle tahkim edilmiştir. Bu tavizlerin neler olduğu tespit edilerek, bu tavizlerin bertaraf edilmesi çalışmaları ile işbirlikçilerin korunduğu surlar yıkılmalı ve açıkta bırakılmalıdırlar. Yalnızlık içine düştüğünü gördükçe her biri, savundukları yıkıcı fikirleri terk ettikleri ve milli savunma mekanizmalarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını müşahede ettikçe, etrafın da sağlamlaşacaktır.

Bir davaya gönülden inanmış bir kişi, başlangıçta yalnız bile olsa, zaman onun haklılığını ortaya koydukça, kısa bir süre içinde etrafı çelikten surlarla örülecek ve başarıya kilitlenilecektir.

Allah daima doğrularla birliktir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...