28 Temmuz 2015 Salı

Millîlik, Çözüm, Süreç ve Selam…


Ertuğrul Gazi, Cihan imparatorluğunun temelini atarken, hangi devletin projesinde eş başkanlık yapmıştı da, kurmayı hayal ettiğin, Yeni Osmanlı için BOP eş Başkanlığını kabul ettin?

Bu nasıl milliliktir?

Tarihin derinliklerinde hangi devlet büyüğü, içerideki bir problemini kurutmak üzere, yabancı devletlerle işbirliği yapmıştı?

Hangi Han, hangi Padişah, hangi vezir zayıflığını, beceriksizliğini, iş bilmezliğini hangi yabancıyla paylaşmıştı ve hangi yabancıdan yardım talebinde bulunmuştu da siz bu yolları deniyorsunuz?

Bu nasıl milliliktir?

Cihana hükmederken Türk, yılların emeği ile inşa edilmiş hangi kurumunu, işlevsiz hale getirdi, hangi ehliyetsiz yandaşını işbaşına getirdi? Herhangi bir mektebi bitiren kişinin ehliyetine nasıl karar verirsin? Kaldı ki, iş, işbaşında öğrenilir, bu basit bir kuraldır.

Bari susun. Susun da, bir şey sansınlar.

Konuştukça batıyorsunuz.

Yıllardır eli-kolu bağlı olan Türk Silahlı Kuvvetleri, yaptığı üç-beş harekâtın ardından, Cengiz Çandar’ın başı çektiği bir grup, ‘Çözüm Süreci’nin bittiği ve savaş yıllarına dönüldüğü çığlıkları atıyorlar.

Biz, sözünü ettiğiniz sürece zaten inanmamıştık ki!. Çözüm, sağlıklı kafalara sahip kişilerin karşılıklı konuşarak vardıkları sonuç üzerinde anlaşmaları ile olur akıllım. Taraflardan birinin elinde silah, bomba, dilinde tehdit olduğu sürece, çözümden değil, olsa olsa çözülmeden bahis olunur. İşte siz bunu göremediniz. Ya da, gördünüz de, ‘müstevlilerle’ iş tutma hevesiyle, görmezden geldiniz.

Durmadan konuştuklarından, dinlememe özelliklerini iyice geliştirmişler.

Şahsen gitmelerini tasvip etmediğim heyetin içinde MHP milletvekilleri de varmış ve o vekillerden birisi, “çözüm sürecinin yanlışlığından” bahsetmiş. Dinlemediği şuradan belli ki cevap olarak: “Bahçeli’ye selam söyleyin” demiş. Güler misin, ağlar mısın.

Lakin bu cevapta; ‘İnadına biz bu süreci götüreceğiz’ mesajı da gizli. Bilmem artık, mesajın sahibi nasıl algılayacak, nasıl bir cevap verecek, göreceğiz. Ancak belirtmeliyiz ki, devlet işleri ve milletin menfaatleri inatla götürülemez.

Her inadın altında bir başarısızlık, bir yenilgi, bir ümitsizlik yatar.

Hâsılı, bu kafa karışıklığını bir süre daha yaşayacağız anlaşılan.

Hayırlısı olsun…

Allahuekber.



1 yorum:

  1. Yaşar Kiraz :

    Millilik mi? Bu kelime ile anılması bile sakat bir düşünceden öteye gitmez..Geldikleri günden beri sağa sola savaş açmadık yer bırakmadılar.. Yendikleri tek ordu TSK oldu...

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...