30 Temmuz 2015 Perşembe

Kıbrıs için Alarm Çalıyor!..


Devletlerin dış politikaları elbette halklarının menfaatleri doğrultusunda şekillenir.

Türkiye aleyhine yapılan uygulamalarda kendi devletlerinin ve halkının menfaatlerini önde tutan dış odaklar, önümüze serdikleri IŞİD, DHKPC, PKK gibi taşeron terör örgütleri vasıtasıyla, bizleri havasız bırakıp istediklerini yaptırmak peşindedirler. İçeride devşirilen yandaşları sayesinde de, özgürce kullandıkları devasa medya organlarıyla milletin zihnini bulandırmayı başarmışlardır. Öylesi bir hal yaşanmaktadır ki, devletin üst düzey idarecileri bile dün söylediklerini bugün kendi sözleriyle yalanlamak durumunda kalmışlardır.

Boğazına kadar teröre batırılmış bir Türkiye’den beklenen ilk taviz KIBRIS’tır.

Doğu Akdeniz hâkimiyeti, AB, ABD ve ortaklarının hayallerini süslemektedir. Hatıralarımızda kazılı bulunan, ‘Akdeniz, bir Türk gölüdür’ sözü ve çağrışımları sözde ortaklarımızı çıldırtmaktadır. Kıbrıs bu yüzden istenen ilk taviz olacaktır ve başarmak üzereler. Onların başarısı ise bizim yenilgimiz olacaktır.

Kıbrıs’ta yeni seçilen ve Birleşmiş Milletler ile Yunan tezlerine ram olmuş Cumhurbaşkanı’nın sürdürdüğü ‘çözüm’ (orada da çözüm deniyor!) görüşmeleri, anlayabildiğim kadarıyla, Türkiye aleyhine gelişmektedir. İki devletli bir federasyon konusu, Cumhurbaşkanı’nın da talep ettiği bir sonuçtur, sanırım Türkiye yetkilileri de bu sonuç üzerinde mutabık görülüyorlar.

Bu ne demektir?

Orta ve uzun vadede, Kıbrıs üzerinde hiç hakkının olmadığını şimdiden tescil etmektir. Ki, görüşmelerin ana maddesi, Türkiye Garantörlüğünün sonlandırılmasıdır.

Görüşmelerin ana konusu içinde, işgalci! Türk askerinin Kıbrıs’ı boşaltması da vardır. Zaten bu konu seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın da propaganda malzemesiydi. Kıbrıslı soydaşlarımızın beyinlerini nasıl tuzaklar içine çekmişler anlayabiliyoruz. İki önceki Cumhurbaşkanı Talat ile şimdiki aynı meşreptendir. Talat’a bizimkilerin yaptığı destek ve Rahmetli Denktaş’a yapılan terbiyesizlikleri de hatırladığımızda, içimiz burkuluyor.

Türk Dış İşleri’nden konuyla ilgili bilgi basına yansımıyor. Ne düşünüyorlar bilmiyoruz. Bizim havuz, boyalı, mütareke, merkez isimleriyle sulandırılmış basınımız, halkı oyalayıcı haber ve yorumların peşinde.

Uyarıyorum tüm yetkilileri ve milletimi:

Yavaşça, elimizden kayıyor Kıbrıs ve Doğu Akdeniz!...


1 yorum:

  1. İsmet Akçam :
    ey kıbrıs halkı oyuna gelme ve geçmişi unutma, 1963 ü ve 364 şehidi ne çabuk unuttun, talat ve akıncı fiki sizi ruma yunana esie eder akıllı olun bu hainlere güvenmeyin

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...