13 Haziran 2015 Cumartesi

“Sivas’ın Doğusu!”


Biliyorsunuz başlığın devamı şöyledir; “Sivas’ın Doğusu‘na gidemiyorsunuz. Siz Türkiye partisi değilsiniz.” Haydi bakalım, artık sizde Doğu’da yoksunuz. Hem öylesi bir yokluk ki, silip süpürüyor, ne var yok hepsini sahipleniyordunuz. Çok söylenen şu ‘Üst Akıl’ meselesi. Türkiye’de solun bir dağınıklığı vardı, bundan yararlanarak, Terör örgütünün versiyonu olarak değerlendirilen BDP’den kurtulup önce isimlerini HDP yaptılar. Genel Başkan’a (eş başkan) özel bir surette hazırlanmış, avlama maskesi giydirildi. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde bu maskenin epeyce işe yaradığı da anlaşıldı.

Oyunu 2013 yılının Ağustos ayında tespit ve deşifre etmişiz. “İki Partili Sistem: HDP ve AKP” başlıklı yazımızla. İşte, bbc.com (Türkçe) sevinç içinde HDP artık Türkiye partisi haberini veriyor. Demirtaş’ta kendi sitelerinde “HDP dışında Türkiye partisi yok” tespitini yapıyor. Büyük büyük yazar kılıklı adamlar öteden beri HDP’nin Türkiye partisi olması gerekliliği üzerinde fikir oynatıyorlardı. Zaten, seçimlerden evvel de söylediğimiz gibi, romantik solcularımız, neo liberallerimiz ve AKP’den sıtkı sıyrılmış bazı hodperestler HDP’yi destekleyeceklerini bildirmişler ve bu yönde çalışacaklarını ifşaa etmişlerdi.

Bu duruma nasıl gelindi dersiniz?

Bu durumun yaratıcısı, geliştiricisi, büyütücüsü Tayyip Erdoğan’dır. BOP politikalarının bir sonucudur. CHP’den alınacak oylarla HDP’yi güçlendirmek, MHP’den alınacak oylarla da AKP’yi sağlamlaştırmak. Böylece bu iki partiyi sıfırlamak ana hedef. Ne lazımdı bunun için? Sermaye desteği, güçlü bir medya desteği, ABD ve Batı’nın kesintisiz desteği. Hepsi sağlandı bunların. Öylesine sağlandı ki, son üç aydır mesela CHP ve MHP haberleri verilirken ekranlarda ya Erdoğan, ya da Demirtaş resimlerinin gösterilmesi herkesin malumudur.

Sol tandaslı bazı aklı önde gidenlerin ala-yı vala ile HDP reklamları yapmaları, Demirtaş’ı sazlı-sözlü ekran fenomoni haline getirmeleri, harcanan devasa paralar hepsi söylediklerimizin ispatlamaya kâfidir.

Çok önemli bir hususta, Erdoğan ve Davutoğlu’nun meydanlarda rakip olarak Selahattin Demirtaş’ı seçmiş olmalarıdır. Din, diyanet, İmam Hatip okulları, Gezi gösterilerinde sadece karşısına yalnızca Demirtaş’ı almaları, Demirtaş’ı anarken ‘Paralel Yapı’ ile birlikte hatırlatması gibi konular, tek rakip olarak Demirtaş’ın seçildiğini anlatır. Böylece karşısında yalnızca HDP kalacaktır. Öyleyse AKP’ye oy vermeyi düşünmeyenlerin yolu doğruca HDP’ye. Nasıl şeytani zeka, nasıl oyun ama!.. Dikkatle takip ediniz, bazı solcularımız, yandaş ağızlarımız ekranlara çıktıklarında, artık solu HDP’nin temsil ettiğini büyük bir hazla anlatmaktadırlar. Bu zevkin temelini ve nedenini iyi anlamak lazımdır!

Öylesi bir oyundur ki, sıklıkla söyledikleri ‘Üst Akıl’ programlanmasının dışında başka bir planlayıcı düşünmek mümkün değil.

Şimdi ağlıyor(mış) gibi yapıyorlar ya, inanmayın, buradan yeni bir mağduriyet yaratmaya çalışıyorlar. HDP çözüm ortaklarıdır. İster hükumete girsin, ister dışarıdan desteklesin, isterse de en sıkı ve sert muhalefetini yapsın bunların bir önemi yoktur. Tam da düzenleyici kuvvetlerin ve BOP eş başkanlığının istediği de budur. Hedefte: Türk’ü dağdan, taştan, anayasadan silmek var.

Evet, Atatürk’e nefreti yükselttiler, Bayrağın önemsizliğini kabul ettirdiler, Başka dillerin de resmi dil olabileceğini ekseriyete kabul ettirdiler, federasyon da olabileceğini hazmettirdiler, bayrak şairimizi bile yasakladılar… daha ne olsun!..

Evet, siz de Sivas’ın Doğusu’nda yoksunuz. Daha acısını da söyleyelim. Öylesine yoksunuz ki, sandık başında görevlendirdiğiniz AKP’liler bile kendi sandığında oy vermemişlerdir. Onlar bile artık sizi istemiyorsa, kendi yarattığınız canavarın güçlü elleri arasında boğulmaktasınız… bari, size bir türkü önereyim:

“Kendim ettim, kendim buldum…”


2 yorum:

  1. İlhan Yalçın:
    İmza....
    Kendi yedikleri haltı, gaipten düşmanlara yamayan AKP seçmeni de belasını bulur inşallah. O zaman belki akılları başlarına gelir.

    YanıtlaSil
  2. Musa Avşar :
    Bütün kalelerimiz kum dan kale oldu bozkurt diyarı iğdır artık mazide kaldı kars kalesini belgesel programları veriyor yozgat düştü adana da üçüncü olduk ıstanbul ankara h dp nin ardında duruyoruz artık yorulduk bıktık her seçim sonrası bir puan sevinç ine atı inşallah sinan ogan yada meral akşener gelirde kum kaleler çelik kale olur yoksa halimiz duman saygılar

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...