21 Haziran 2015 Pazar

Beştepe Sakini’nin Beynine Girdim


“Herkes egosunu bir kenara koymalı, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve devlette devamlılık esastır anlayışıyla devam edilmelidir.”

Beştepe Sakini böyle bir tiwit atmış. Televizyonlarda ısmarlanmış gazetecilerden birisi şöyle yorumladı: “Cumhurbaşkanı böyle bir mesaj vermişse, özellikle AKP dışındaki üç partiye egolarınızı bırakın diyorken, kendisinin bıraktığını da söylüyor. Eğer onlar iddialarından vazgeçmezlerse bir gün gelir O da ‘Ee ben söylemiştim’ deme hakkına sahip olur.”  Açıklamayı ve tehdidi aracı vasıtasıyla yapıyor, anlamayacak ne var!

Tabi yazıya giriş paragrafı olarak bunları yazdık. Bizim amacımız, beyin kıvrımlarının arasına daldığımız Beştepe Sakini’nin aklındakilerden neler kaptık, kısaca bakalım:

Yemin törenini takiben AKP Genel Başkanı olarak Ahmet Davutoğlu’na hükumeti kurma görevi verilir.

Davutoğlu partileri iki tur dolaşır. Koalisyona hiçbirisinin yaklaşmayacağı kesindir. AKP azınlık hükumeti kurulur. Güvenoyu alamayacağı kesindir. Davutoğlu istifasını Cumhurbaşakanı’na sunar. C. Başkanı, yeni hükumet kurulana kadar görevde kalması ister. Buraya kadar teamüller işlemiştir. Ve bu arada da 45 günlük süre dolmuştur, zaten amaçları oyalanarak bu süreyi doldurmaktır.

Cumhurbaşkanı hükumette AKP’liler olduğu halde erken seçim kararı alır. Ve kendisinin ‘Erken seçim değil, tekrar seçim’ dediği süreci başlatır.

Eski tas-eski hamam mantığı ile artık meydanlar Beştepe Sakini’ne açılır. Ve kaldığı yerden, açılışlar, teşekkür toplantıları, o salon senin, bu salon benim ziyaretleri, muhtar toplantıları, saray ziyafetleri… Derken seçim sath-ı mailine yeniden girilir.

Hedef tek başına AKP iktidarıdır.

Kullanılacak malzeme ise: ‘Ben demedim mi sizlere, bunlar beceremezler, koalisyonlar olmaz, çok kötüdür… gibi’

Uyanık olun. Az biraz uyukladığınızı görürlerse işletilecek plan budur.

Bakmayın egonun bir kenara bırakılmasından filan bahsedilmesine.

Açığa düşürüp tuş yapmak istiyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...