27 Mayıs 2015 Çarşamba

'Dinî Liderlik' Diye Bir Kurum Yoktur!..


C. Başkanı NTV’de katıldığı seçim propaganda çalışmalarında;

"Vatikan'a niye bakmıyorlar. Dini liderin özel uçağı var. Biz sıradan bir ülke miyiz? Vatikan'da bu olacak, bizim dini liderimiz tarifeli uçakla seyahat edecek. Bunu Ahmet (Davutoğlu) Bey ile konuşacağım. Diyanet İşleri Başkanımız, yurtdışı ziyaretlerine şu anda havuzda bulunan uçaklarımızdan kullanmak suretiyle gitsin" demiş. (Gazeteler)

Neresinden bakarsanız bakınız sorunlu bir cümle. Devlet envanterinde bulunan bir uçağın kullanılarak seyahate çıkarılmasını tartışmıyoruz. Bu olabilir. Devletin bir memuru olan Diyanet İşleri Başkanı da, tıpkı herhangi bir Bakan gibi, Genel Kurmay Başkanı gibi, yurt içi veya dışı seyahatlerinde özel uçak kullanabilir. Bunun yanlışı, tasarruf hassasiyetinin gözden uzak tutulmasıdır. Burayı ancak ekonomik gereklerle eleştiririz, bu da halledilecek bir meseledir.

En baştan, “Vatikan” ile mukayesesi ve “Dini lider” tanımı yanlış.

Her şeyden önce Vatikan, bir din devleti, bir teokratik yapılanma modelidir. Laik bir kurum değildir. Her ne kadar dünyevilikten uzak olduğu iddia edilse de, bütün işleri güçleri dünyevidir. Masum Batı (Hıristiyan) topluluklarını sömürmekten maada yaptıkları bir iş yoktur. Vatikan zenginliği dillere destandır. Din devleti olmanın yanında, ideoloji ihraç eder Vatikan. İhraç eder ve takibini yapar. Ajanları her bir devlette cirit atar. Hıristiyanlığı hâkim kılmak ve zenginliklerini artırmak hedefleridir. Bizim Diyanet İşleri Başkanlığı’nın böyle bir misyonu mu var?

“Dini Lider” tanımı hangi manada kullanılmış olabilir? Bizde dini lider var mıdır? Olmalı mıdır? Devlet kademelerine atama yoluyla getirilmiş bir kişi ‘Dini Lider’ olabilir mi? Tamamen, Batı tarzı bir kullanım şekli. Tıpkı, Vatikan dini liderliği gibi. Millîlik nutukları, Müslümanlık nutukları atanların düştükleri emperyalizm tuzağı ve kendini kaptırdıkları Batıcılık hayalleri…

Dini lider tanımı Mü’min Suresi 24. Ayette bildirilen Hz. Musa karşıtlarından olan üçlü çetenin unsurlarından birisidir ki, Haman ismiyle anılır. Ayet şu şekildedir:

“Andolsun ki Musa’yı işaretlerimiz ve apaçık bir karşı konulmaz delil ile irsâl ettik.” (Mü’min/23)

“Firavun’a, Haman’a ve Karun’a (irsâl ettik)… Dediler ki: ‘Çok yalancı bir büyücüdür.’” (Mü’min/24)

Şimdi Haman’ı tanımış olduk, artık Firavun ile Karun’un da tanıtılması zamanıdır.

Çok yakında…


1 yorum:

  1. Mehmet Kınacı ;
    Sanıyorum,"MODEL"i görmüyoruz..Katar-Suudi a
    Arab kral ve şeyhleri hem devlet yöneticisi hem de dini oterite...Muaviye gibi.Yezit gibi....O nedenle "Kardeşim Esad,aniden ve birden "KATİL ESED" oluvermiştir....Biz USA ile ne pazarlığı yaptık?USA bize ne buyutrdu,biz neyi kabullendik???Devlet olmadığından "ŞEROK AHMED" aklına kapıldık....Şerok Ahmed aklı bizi ORTADOĞU'da savaşın ortasına getirdi...Devlet aranıyor..Halen bulunamıyor...Şerok Ahmet tesadüfen orada değil."BÜYÜK,EN BÜYÜK AĞBİ" ŞEROK BAŞVEKİL buyurdu....Bizler de "GÜZEL ŞEYLER OLACAK" diyoruz..Arkasından da "BİZ YAPMASAK BİZE YAPTIRIRLAR!" buyurduk...AKLET!!!!AKLET!!!!!AKLET!!!!"Akletmez misiniz?"

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...