28 Mayıs 2015 Perşembe

‘Dil Sürçmesi, Dil Sürçmesi Değildir


AKP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem;

“Bakanların da özel uçağı olacak, olmak zorunda”.

Ne zaman söylüyor bu saçmayı, tam da CHP’nin asgari ücreti artırma vaadini eleştirdiği zamanda. Şu yanılmaya bakın, şu neyi söylediğine bilmeyene bakın.

Böyle dili sürçer, böyle kendini ateşe atar.

İşçiye asgari ücret zammı yok, fakat Bakanların her birine özel uçak alınacak. Saraylar yaptırılacak. Altın kadehlerde şerbetler yudumlanacak. Fukaranın oturabileceği bir ev fiyatındaki koltuklarda kıçları rahat edecek.

Sıra asgari ücret zammına gelince, komisyonlar kurulacak, aylarca çalışacaklar. 5 yıldızlı bir otelin geniş salonunda yenilecek yemeklerden sonra alay-ı vala ile şaaşalı bir şekilde açıklama yapılacak. 949 Lira 38 Kuruş.

Yahu, bu 38 kuruşu tama iblağ etsek de versek olmaz mı? Hayır, olmaz, o kuruşu hesaplamak için komisyonlar kurdular, aylarca çalıştılar. Bu bir denge hesabıdır.

Peki, öyle olsun da, bu ‘Bakanlara da uçak almak ne iş?’.

-Ha bak, biz ona da çalıştık.

Ücret hesabını tama iblağ etmeyerek, sağladığımız tasarrufların biriktirilmesiyle, Sayın Bakanlarımızın uçaklarını alabiliriz. Tam destek halkımızdan geliyor.

-Ya, ya, çok iyi. Aman onlar, çocuk çoluğunu doldursunlar uçaklarına, öğlen yemeklerini Paris’te, Beş çaylarını Avusturya’da, akşam yemeklerini Yunanistan’da yesinler. Onların karnı doysun da, biz biraz daha bekleriz artık. Ne yapalım.

Bunlardan birisi de; “Bilerek ve isteyerek soy kırım yapmadık.” Demişti.

-Yok ya,

Yani kabul ediyorsun ‘soykırımı’ öyle mi?

İftira, hakaret sizin kârınızdır. Sonunuz geldi artık. Göz yaşınıza bile bakılmasın. Neyse suçunuz cezanıza razı olun da…

Kurtulalım artık sizlerden.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...