27 Nisan 2015 Pazartesi

Markar Esayan


AKP’nin “Ermeni soy kırımı olmuştur” diyen milletvekili adayı Markar Esayan;

“Mustafa Kemal de buna benzer bir şey yaptı. Muhtemelen dinin afyon, aklın da tüm zamanların şampiyonu olduğunu düşünen sıradan bir radikal aydınlanmacıydı. Böylelerinde, dinin yerini milliyetçilik alır ve dini duygular zayıfladığı oranda, inşa edilmiş milliyetçi damar güçlenir.”
Gazete köşesinde yazmış.

Bak aslanım;

Bilmediğin konulara girme. Gerçi, sen bilmediğin konularda konuşmayı efendilerinden öğrendin. Atatürk, senin hiç tanımadığın ve tanıdığın zaman aklını yitireceğin bir muhteşem dehadır.

‘Dinin afyon olduğunu’ hiçbir zaman düşünmediği gibi, dinden nemalanan bir zavallı da değildi, dini kullanarak nemalanmak isteyenlerin önünde de set oldu senin ağa babaların gibi.

Şimdi, vekil adayısın. Daha damarlarına kadar da nüfuz ettiğini sanmıyorum içinde bulunduğun siyasi kuruluşun. Ancak, senin ekmeğini verdiler. Seni zengin ettiler. Bu biliniyor.

Sırf bunlar için, sırf bunların hatırına bir milletin değerlerine küfür etmene müsaade edemeyiz. Sana ait olmayan, Atatürk’e küfür hayatlarının tek misyonu olanların fikirleri yukarıda aktardığımız satırların..

Aklını kullan. Heey, sana söylüyorum. Sen de aklını kullan ve adam olma yolunda bir gayretin olsun.

Biz affetmeyi severiz, bu özellik bize Mustafa Kemallerden geçmiştir. Ama şunu iyi bil: içinde bulunduğun siyasiler içinde bu vasıfta bir kişi bile bulamazsın. Çünkü onlar Türk olmadıklarını ve misyonlarının Türkiye Cumhuriyetinden, yani Mustafa Kemal’den intikam almak olduğunu açık yüreklilikle söylüyorlar.

Unutma ki, sen ve ait olduğun etnik kimlik.

Mustafa Kemal sayesinde varsınız.

Tıpkı ağa babalarının var olduğu gibi…

Biz intikam düşünmeyiz. Biz de kin bulamazsın. Mustafa Kemal ve Ehl-i Beyt yolunun erleri kalbimizi sevgiyle doldurmuştur. Ama bulunduğu siyasal grup içinde anlattığım vasıfta bir kişi bile bulamazsın.

Sana son olarak şunu söyleyeyim.

Sana acıyorum.

Yazık!..

Bu yazıya dostumuz İlhan Yalçın aşağıdaki katkıyı sunmuştur:

 "Merak edenler için hikâyenin sonunu anlatayım. Lastik için para isteyen gayrimüslim tüccarın torunlarının şu an şirketleri, bankaları, restoranları, otelleri, distribütörlükleri, yatları katları var. Şehit düşen subayın torunları da bu şirketlerde sabah 8 akşam bilmem kaç 3 kuruşa işçi olarak çalışıyor. Vatan sağ olsun! Öbür dünyada kralız!"



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...