10 Nisan 2015 Cuma

Bu Utanç Onları Öldürür…


"Başarısız olursam bırakırım"

Mesele de bu zaten.

400’den 335’e nasıl inilmişse, artık ‘başarısızlık’ da konuşulmaya başlandı.

‘Kitap yazacak’mış beyzade. Neye yarayacak? Diye soralım. Önceki yazdığın neye yaramıştı? Diye soralım.

Bizim bu sorumuza bir dostumuz şöyle cevap verdi:

- “daha önce yazdığı ''Stratejik Derinlik'' kitabını ve neticelerini gördük ,sanırım serinin devamı olarak ''Trajik Çöküş'' kitabı ile devam edecektir..”

Diğer bir dostumuz ise şunları söyledi:

- “ADvitoğlu'nun reklamını yapmaya yaradıydı. Okumadan kitabı "mucizeler kitabı, dış siyasetin zirvesi" diye sunulmasına vesile olduydu. Bu da, "Nasıl Küçük Enişte Oldum?" ismini taşımalı... Yazarsa.”

Artık, başarısızlıktan bahsediyorlar. Başarı öyküleriyle dolu 13 yıl gerilerde kaldı. Geldiğimiz sınır, kırılma sınırıdır. Kırıldılar artık, kimsenin de doğrultmaya mecali yok. Geçirdiğimiz zaman içinde, yapılan hatalar nedeniyle millete borçlandılar lakin ödemeye takatleri yok.

****

“Mimarlar Gökçek için suç duyurusu yaptı” diyor gazete.

Şu ‘Parsel Parsel’ lafı unutuldu mu?

Sahi, bu sözü söyleyen kişi, bu bilgiyi nasıl öğrenmişti? Başbakan Yardımcısı olması nedeniyle. Peki, satma yolsuzluğu öğrendiği sırada niçin Cumhuriyet Savcılığı’na bildirmedi? Saklamak için olmasın!

Ee, öyleyse burada da bir suç var. Memur, görevi nedeniyle bir suçun işlendiğini öğrenirse ilgili makamlara bildirmek zorundadır. Burada 1. Bildirmeme suçu, 2. Yolsuzluğun, hırsızlığın ve zimmetin artmasına sebebiyet vermek suçu oluşmuştur. Yani demem o ki, parsel parsel diyen kişi de, o kişinin içinde bulunduğu bakanlar kurulunun üyelerinden bu bilgiyi öğrenen kişiler de suçludur. Ve suç duyurusu onların üzerine de yapılmalıdır. Derim.

Elbette, bir hukukçunun bu konuya yorum getirmesi doğru olur. Bizim ki, hariçten gazel okumaktır.

****


Bu utanç insan olanı öldürür..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...