26 Nisan 2015 Pazar

Arif, Asrı İdrak Etmiştir!


‘Modernden kadime hicret’ başlıklı bir yazı okumuştum, arif kavramı üzerinde, tarif yaptıktan, vasıflarından da bahsettikten sonra şu cümleyi ilave eder yazarı: “İrfandan yoksun olan ya moderndir ya da bedevi”. Eleştiri niyeti ile değil, bu cümle üzerine görüşlerimizi kısaca şöylece belirtebiliriz.

Kadim, temeldir. İnşaat temelin üzerinde büyür. Lakin inşaa, modern görüşler, ilmi gelişmeler, teknolojik buluşlarla birlikte büyürse, depremlere dayanıklı olur, düşmana karşı tahkim edilmiş olur.

Yani,

Arif, aynı zamanda moderndir.

Deriz.

Ancak yazarın modern karşıtlığının manasını anlayabiliyorum. Mesela buna, Batı karşıtlığı diyebiliriz. Fransız Rönesans’ına karşıtlık diyebiliriz. Seküler siyasi düşüncelere karşıtlık diyebiliriz…

Biz de deriz ki;

Modernleşmeyen, asra uygun olup, asrın üzerinde fikir sahibi olamayan hiçbir düşüncede arifiyet arayamayız. Bu sebeple arif, modern (asrını idrak edip, yaşayabilen) olmak zorundadır. İlme, irfana karşı olmak, gelişmeye de karşı olmaktır.

Sayın Yazar’ın makalesi bizi düşüncelere sevk etti. Yazarına teşekkürler borcumuzdur. Var olsunlar.

****

Dâhili çelişki:

Okudum.

…(4,5 saat sonra).

Okumadım. Okuduğumu söylemedim.

Bence ikincisi doğru. O, okumaz. Okumadığını kendisi ifade etmişti. “Arkadaşlarım okur, özetler bana söylerler” demişti.

Okumamıştır. Okumaz. Zaten hayatında iki satır okuduğuna tanık olan yoktur.

Bir özelliği vardır. Verilen emirleri ayniyle yerine getirir ve takip eder. O kadar. Öyle ki, millet – memleket için hayati konular hakkında verilen kararları bile okumadığına bahse girerim. Cafcaflı imzasını çakar, neyi imzaladığının farkında bile değildir. Arkadaşlarına güvendiğini söylemesi, tembelliğindendir. Okumaz, okumamıştır.

Yalnız, okuduğunu söylemesi, taraftarlarını ikna ve sağlamlaştırma çalışmasıdır. Algı düzenlemesidir. Algı yönetimidir. Ona diyecekler ki, “Ne büyük fedakârlık, bu kadar işinin arasında okumuş.” Ve destekçileri, desteklerini devam ettirecekler.

Bizce mahsuru yok. Burada bir rahatsızlık tespiti yapılabilir ama bizim görevimiz ve uzmanlık alanımız değil. Onu psikiyatrlar heyetine teslim ediniz. Acil tedaviye ihtiyacı var.

Önemli değil canım, sonunda ölüm yok ya!..

****

Nizamı aydınlatalım:

Bir şartellik canınız var, o da bizim elimizde!...

****

Yazı çağrısı:

Geçen gün, blog’umuzu okuyucularımıza açtığımızı duyurmuştuk.

Yanlış yapmışız.

4 gün içinde 33 Bin yazı geldi. Arkadaşlar lütfen, ben bunların altından kalkamam. Birer birer gönderiniz lütfen. Birer birer.

****

Huzura saldırı:

Çok manidar bir mesaj:

"Tabii ben polisimizin özellikle yaptığı operasyon sebebiyle kendilerini de kutluyorum." RTE

Ben de diyorum ki; Bu nasıl operasyon?

Operasyon demişseniz, hayat kurtarıcı, aç doyurucu, vatan temizliği, hırsız avı, arsız durdurması, can verici, tedavi edici, yorgunluğu alıcı, eğriyi düzeltici, kırığı yapıştırıcı… Gibi manalarda anlarım. Sizin operasyon dediğiniz hareketten sonra, üç ölü çıktı.

Peki, şöyle yapsaydınız:

Tüm binayı boşaltıp ve binayı yaksaydınız. Ne değişirdi? Hiç, değil mi?

Bahane aramayın, bize gerçekleri anlatın.

Mesela Şehit Savcı’nın çalıştığı dosyayı olduğu gibi fotokopi yapıp, yayınlayın. Ne vardı o dosyalarda? Hedef o dosya idi. Hedef, Savcı’nın beynindeki bilgilerdi. Ve Savcı’nın yok edilmesi gerekiyordu.

Başka bir yorum yapamıyor, başka bir sonuca varamıyorum.

Bir de, eylemi yapan terör örgütünün, taşeron olduğu ve dünyanın neresinde bir eylem yapılması istenirse oraya elemanlarını sevk ettiğini bilmeyen yok. Hal böyle olunca, şüpheler kemiriyor beynimi…

Son gelen haberlere göre, rehin alınan rahmetli Savcı’nın odasından silah sesleri gelmesi üzerine, operasyona karar verilir ve saat 20.24’te başlar. Tam 15 dakika çatışma sürer. Buna inanılmaz. Başladığı andan itibaren, üç-beş saniyede bitirilmesi gereken operasyon! 15 dakika sürüyor. Bu ülkenin, keskin nişancısı, bomba atıcısı, karanlıkta hedef bulucusu, duman içinde attığını vurucusu yok mudur Allah aşkına? Bu nasıl operasyon beyler?..

Sahi, şu bizim MİT ve başındaki dünyalar değerindeki Fidan ne iş yapar? Ordu ve polisten sonra yoksa orası da mı zafiyet içinde?

Bu ülkenin çivisi çıkmış…


1 yorum:

  1. İlhan Yalçın :
    "Modernleşmeyen, asra uygun olup, asrın üzerinde fikir sahibi olamayan hiçbir düşüncede arifiyet arayamayız"...Bu mudur? Budur....!
    Kalemine sağlık Hocam.
    3 dakikada zıddını söyleyen ve onu destekleyenleri artık umursamaz oldum. "Hadi oradan..!" deyip yanımdan uzaklaştırıyorum, olmadı mı? Kendim uzaklaşıyorum. Tavsiye ederim...

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...