23 Mart 2015 Pazartesi

Şunları Not Etmişim:


04.03.2015 yayınlarından HABERLER:

-AĞRI Belediye Meclisi, Mareşal Fevzi Çakmak'ın adını taşıyan mahalleye 1926-1930 yılları arasında kentte Kürt isyanı çıkarıp yönetenlerden İhsan Nuri Paşa'nın adını verdi.

- ALIŞVERİŞ merkezi ve gökdelen yapılacağı iddiaları ile tartışma yaratan Emirgan Korusu’na komşu arazinin ihalesi yapıldı. Katar’lı UCC şirketi en yüksek fiyatı vererek arsaya sahip oldu.

Sıra Emirgan’a da gelecek. Siz uyumaya devam edin.

-Enflasyon haberleri eskisi kadar kimseyi ilgilendirmiyor. Enflasyon rakamı içinde, gıda (mutfak) fiyatlarındaki artış neredeyse gizlenmektedir. Orta sınıf (işçi, memur, esnaf, köylü) vatandaşların ise enflasyonun ilgilendirdiği tek madde gıdadır. Bu ayki gıda enflasyonu %14 tür. Yani daha çok harcayıp, daha az gıdalanacağız demektir.

Gıda enflasyonuna göre düşünecek olursak, verilen faizler negatiftir. Ee.. öyleyse C.Başkanı neden hala faizi indirin nutukları atıyor? Bir bilen açıklamalı bu durumu!..

-Tolga Tanış’ın haberine göre: “ABD Yönetimi, terör örgütü IŞİD’le yürütülen mücadele kapsamında Irak Kürdistan Yönetimi’ne doğrudan silah yardımlarına başlandığını açıkladı.”

-Dolar durdurulamıyor: “Dolar/TL, küresel piyasalarda doların 11 yılın zirvesine yakın seyretmesi ve ekonomi yönetimine dair devam eden endişelerle güne yükselişle başladı. Kur bugün yine 2.5410'u görerek rekor kırdı.”(Hürriyet)

-Şu cümle Cengiz Semercioğlu’na ait:

“Davutoğlu TV'ye program yapsa, üçüncü haftada yayından kalkardı.”
-
****

Efgan Ala’nın ‘anayasayı tanımıyorum’ açıklaması üzerine pek çok eleştiriler yapıldı. Mesela, ‘siyasi etike uygun olmadığını, yemini çiğnemenin ahlaka uymadığı,’ gibi.

Yanlış eleştiriler. Bu türden yapılan eleştirel açıklamalar, insana yapılır. Dikkat çekilirken karşıdaki kişinin yapısının, eğitiminin, yetiştirilmesinin dikkate alınması gerekir.

Söz konusu kişiler, nasıl yetiştirilmişlerse o plan üzere hareketlerine devam ediyorlar. Onlar da etik, ahlak, sözünde durma gibi nitelikleri aramak beyhudedir.

Adamlar işlerini yapıyorlar.

Şöyle dememiş miydi BOP Eş Başkanı:

“Bize bu görev verildi!....”

Eee..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...