17 Mart 2015 Salı

Neden İttifak!


Anketçiler, araştırma şirketleri, düşünce üreten kurumlar, sosyal psikologlar ne derse desinler, halkımızın oy kullanma tercihini belirleyen tek bir takıntı sebebi vardır:

“- Oylar kazanacak partiye!..”

Yine, tercih belirlemesi dayatma mantığının söylettiği bir sebep de şudur:

“- Oyum heba olmasın!..”

Demokrasi düşüncesi, seçim mantığı, tercih belirleme gibi verilerle asla alakası olmayan bu durum, psikolojik dayatmanın, algı yönetiminin bir sonucudur.

Diğer yandan, bir önceki seçimde aldığı oy oranı ne olursa olsun, irili-ufaklı bütün partilerin de tek bir inancı vardır, etini budunu dikkate almadan:

“- İktidar olacağız!.. Tek başına seçime gireceğiz.”

Bu, partiler ve seçmenler arasındaki tenakuz; bildiğinde ısrar etme, acaba yanlış düşünüyor muyum sorusunu soramama, en cafcaflı, en kalabalık, en gürültülü toplantı ve mitingler yapan siyasi partinin en kuvvetli olduğu inancının her iki tarafça da perçinlenmiş olduğudur. Partiler de, seçmenler de bir gözünü kapatarak bakıyor geleceğe. Parti yönetimi, tek başına iktidar olarak, iktidarın nimetlerini diğerleriyle paylaşmak niyetinde değil, seçmenler ise, hiç olmazsa ellerindekini kaybetmemenin derdinde.

İşler istenildiği gibi gitmediğinde seçmen;

“-Elim kırılsaydı!..”

Partiler;

“-Bu seçmenden bir şey olmaz!. Bunca çalıştık, çabaladık millet bizi görmedi, bize vekâlet vermedi.”

Hezeyanını yaşarlar.

Zaten demokrasi denen sistemin maddiyatça güçlü partilere sağladığı yetenek de bu değil midir? Oy vereceklerin tercihlerini düzenlemek ve kuvvetli olan siyasi partiyi önde tutarak, başka oy verilecek bir partinin bulunmadığını zihinlere yerleştirmek. Diğerlerine verilecek oyların çöpe gideceğini propaganda etmek. Dikkat! Çöpe giden oylarla birlikte, oyunun çöpe gittiğini düşünen seçmen de kendisini çöpte görüyor. Psikolojisine enjekte edilen sonuç budur. Kimse kendini çöpte görmek istemez, bu sebeple oylarını kazanacak partiye vermek seçmenin temel fikridir ki, döndürülmesi imkânsız değilse de, çok ama çok zordur.

Midesiyle düşünenlerin, beynine söylenilecek sözlerin hiçbir tesiri olmayacaktır. Bir taraf tamamen, midelere hitap ederken, diğer tarafın yolsuzluklar, vatan bölünmesi, emperyalizm, vatan mallarının yok pahasına satılması, eğitim sistemindeki düzenlemelerin nasıl olması, milletin huzuru için silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesi politikalarının öne çıkartılması gibi ulvi konuları gündeme getirmesi, dinlenilmeyeceği gibi alay konusu da olabilecektir. Çünkü midesine indirmeyi planladığı tatlı taamların hayaline kapılmış bir zihne, geleceğe dair ulviyet içeren söylediklerinizi duyuramayacaksınız bile. Sizin sözleriniz yine, bir avuç taraftarınız arasında dolaşacak duracak, ama o kadar.

Şimdi, yüksek politikaların öne sürülmesi sırası değildir. Hedef, yanlış yaptıklarına inandığımız, yolsuzluk yaptıklarını düşündüğümüz, ülkeyi parçalanma eşiğine getirdiklerini kabul ettiğimiz, gerici fikirlerini tüm milletimize öğretmeye çalıştıklarını bildiğimiz ama seçmenin büyük çoğunluğunun oyunu alarak iktidar koltuklarında oturan bir kesimin bulundukları yerden indirilip ve layık oldukları yerlere gönderilmesi zamanıdır bu zaman.

Öyleyse üzerinde durulması ve yapılması gereken, geçmişteki ayrılış hikâyeleri, parti ve şahsi menfaatler bir yana bırakılarak; olabildiğince geniş siyasi kesimlerle görüşülüp, ikna edilerek ortak listeler altında seçime katılmaktır. Müşavere ve birlik farzdır. Ben bilirimcilik, ayrılıkçılık, bölücülük, yıkıcılık haramdır.

Gezici Araştırma Şirketinin sahibi Murat Gezici’nin, “olmazsa mesleğimi bırakırım” diyebilecek kadar iddialı sözü şudur: MHP, SP ve BBP’nin ittifak yaparak seçimlere girmesi halinde alacağı oy oranı %30’dur. Ki, biz bu ittifaka, Pamukoğlu Paşa’nın Genel Başkanı olduğu HEPAR ve Prof. Haydar Baş’ın genel başkanı olduğu Bağımsız Türkiye Partisi’nin de katılmasının çok çok yararlı ve zorunlu olacağını düşünenlerdeniz.


Başarı, müşavereye açık olan, makul düşünen ve olumlu kararlar alanların olacaktır.

45 yorum:

  1. Yalçın Demir:
    DOĞRU İŞ YAPMIŞ OLURLAR, DEVLET BAHÇELİ 2002 YILINDAKİ HATASINI TEKRARLAMASIN, AKP NİN EKMEYİNE YAĞ SÜRMESİN

    YanıtlaSil
  2. TC Ahmet Hastürk:
    Haydi hayırlısı..

    YanıtlaSil
  3. Mecit Aksu :
    Sayın Bahçeli oldukça birleşme Hayır .Çünkü ona yüzde on ile onuc arasında dolaş demişler. Üzgünüm.

    YanıtlaSil
  4. Yalçın Demir :
    DOĞRU İŞ YAPMIŞ OLURLAR, DEVLET BAHÇELİ 2002 YILINDAKİ HATASINI TEKRARLAMASIN, AKP NİN EKMEYİNE YAĞ SÜRMESİN

    YanıtlaSil
  5. Gazi Baba :
    HİÇ KİMSE VATANIMIZDAN DAHA ÜSTÜN DEĞİL,MAĞRURLUK,KİBİRLİK ÜLKEMİZİN SONU OLUR.

    YanıtlaSil
  6. Cemil Tok.
    Aynen katılıyorum gün birlik beraberlik günüdür

    YanıtlaSil
  7. Zülkif Tarakçi:
    Bu ezik bahçeliden kimse olumlu iş beklemesin. bahçeli oy ve ıktıdar istemez. Bahçelinin bağırmalarına bakarak yanılmayın, gizli akp lıdır. çünkü görevli....

    YanıtlaSil
  8. Mehmet Yeşilyaprak:
    Aynen öyle

    YanıtlaSil
  9. Abdülhamit Karaca:
    Ülkücühareketin ve onun siyasi organizasyonu olan MHP'nin banisi rahmetli Başbuğu'muza ve arkadaşlarına ihanet ederek Ülkücülerin birliğini katleden, sekteye uğratan , 17 Şubata kadarda 11 yıl boyunca kahrolası RTE-akpb zihniyetini israrla destekleyen, 17 şubatan sonrada Amerika güdümlü cematin yörüngesine giren % 1 lik bbp ile yapılacak ittifak , bu ihanetlerin şuurunda olan Ülkücüleri kaale almamak anlamını taşıyacağı gibi , BBP'den gelebilecek bir iki oya karşılık binlerce MHPlinin buna protesto olarak MHP’ye oy vermeyeceğini, seçilip parlementoya girmekden başka bir emeli olmayan bu BBP lilerin seçimden sonra tekrar eski mecralarında ayrılık, fitne ve fesat oyunlarına daha da güçlenerek devam edeceklerini, böyle bir itifakın seçimlerden sonra MHP’nin içinde kalan BBP’li artıkların bir Truva atı mesabesinde MHP’nin birlik ve dirliğini bozacaklarını görmemek , anlamamak, tasavvur etmemek bir MHP’li Ülkücü için affedilmez büyük bir hata olur Mehmet bey. Yukarıda sadece bir kısmını dile getirdiğim BBP’lilerin işlediği günah ve ihanetleri '' geçmişteki ayrılış hikayeleri'' olarak algılayıp basite indirgemek asla hakkaniyetle bağdaşmaz ve büyük bir yanılgıdır. Ülkücü harekete ivme ve şevk katacak tek şey; Vatanımızın ve Milletimizin geleceğini bu derece tehlikeye sokan bütün ihanet şebekelerine ( akp, pkk, vatan maskeli ulusalcı alçak Perinçek haininin hempaları vs.) karşi bütün Ülkücü Bozkurtların ülkücü terbiye ve şuuru ile bila kayıtsız ve şartsız Ülkücühareketin kutlu Otağı MHP de yerlerini almalrı ve hiç bir karşılık beklemeden imanla,şevkle bir Bozkurt gibi çalışmaları, insanlarımıza bu birlikteliği örnek olarak sunmaları, böyle güzel ve faydalı bir özverili çalışmalarla insanlarımızı kamçılamaları ve özlenen hedefe kilitlenmeleridir. Yani eğer BBP liler ve hangi kısır , beşeri sebeple olursa olsun MHP’den uzak duran ve hala kendilerini Ülkücü diye kabul edenler; iddialarında samimi iseler, ittifak kandırmacalarını birakıp biran evvel MHP’ye iltihak etmeleri ile ispat edebileceklerdir .Böyle bir iltihak hem MHP için ve hem de bu guruplar için en doğru olanıdır. SP, DP ve diğerleri ile yapılacak ittifaklar elbette tabiatı itibarı ile faydalı olabılir, zira bu gurupların Ülkücülük diye bir vasıfları ve dertleri yoktur ve olası bir ittifakta MHP’ye bir zararları olmaz, MHP'nin de bunlardan çekineceği bir durum olmaz. Muhabbetle. TTK,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülhamit Bey, açıklamalarınıza, eleştirilerinize aynen katılıyorum. Geçmişte bahsettiğiniz kişilerle nasıl mücadele ettiğimize bazı arkadaşlarımız şahittir. Öyle bir nokta da bulunuyoruz ki, çıkış yolunun sadece ittifaktan geçtiği düşüncesi ağır basıyor.
      Ne yapalım?
      Kan kusacağız, kızılcık şerbeti içtik diyeceğiz.
      Bu nokta, umutların son noktası olmaz inşallah.
      Teşekkürler, saygılar.

      Sil
  10. Murat Alparslan Tekoğlu :
    "Biz milletle ittifak yapacağız, aday olmak isteyen gelip bize başvurur" demiş sayın genel başkan. Demek ki ittifaka ihtiyaç duymayacak kadar kendilerinden eminler. Bu kadar emin olduklarına göre vardır bir bildikleri diyelim.

    Bu bilge kişilikler, siyaset üstatlarının yönetimlerde bulunduğu yerlerde benim gibi sıradan, vasıfsız ve isimsiz birinin ittifakı savunmasının anlamı olmadığı ve bunun gerekçelerini anlatması da abestir. Onların yanlışının benim doğrumdan daha doğru olduğunu kabul ederek susmak en iyisi. Ha bu arada parti yönetmeye kalkışma hadsizliği de yapmayayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halkın oy kullanma alışkanlıkları dikkate alındığında, söylenilen gibi olmadığı anlaşılır. Elbette istenen tabanda ittifaktır, ama olmuyor....

      Sil
    2. Murat Alparslan Tekoğlu :
      Halka inilmeden, bire bir halkla kucaklaşmadan, iktidarı eleştirmenin yanında plan ve projelerinizi seferberlik halinde her platformda anlatıp halkı ikna edemeden, ittifak arayışlarına girmeden, sadece konjoktürün estirdiği rüzgarla oyumuzu artırırız diye düşünülüyor heralde.

      Yazınızda değindiğiniz gibi adil ve makul olmak, ana ilkelerde anlaşmak şartıyla oluşturulacak bir seçim ittifakının "kelebek etkisi" göstererek ciddi bir oranı yakalama ihtimali olduğunu söyleyebilmek mümkün. Demek ki dışarıdan bizim gördüğümüzü içerideki muhteremler o şekilde değerlendirmiyor.

      Sil
  11. TC Ahmet Hastürk :
    hadi hayırlısı

    YanıtlaSil
  12. Adem Çelebi :
    İnşallah ittifak yaparlar

    YanıtlaSil
  13. Burhan Yarluğ :
    Atalarımız birlikten kuvvet doğar demişler niye olmasın inşallah olur.

    YanıtlaSil
  14. Recep Uçar :
    DÜNYA GÖRÜŞÜ VATAN MİLLET BAYRAK HASSASİYETİ BİR OLAN İKİ KARDEŞ PARTİNİN BİR OLMA ZAMANI ARTIK ŞU AN TÜRK MİLLETİNİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ DURUMDAN BİR OLARAK ŞAHSİ MENFAAT VE KOLTUK SEVDAMIZI BİR KENARA ATIP YEK VUCUT OLMALIYIZ

    YanıtlaSil
  15. TC Kafkas Kartali Kartal .
    SİYASETCİ LERİMİZ ZEKALI BİR SİYASET YAPMALIDLAR CÜNKÜ VATAN SÖZ KONUSU İSE HERŞEY YAPILIR GEREKİRSE CHP Lİ VE DİYER PARTİLERDEN DE İTTİFAK YAPMALIDIRLAR

    YanıtlaSil
  16. Mesut Ulukan :
    Vatan ve MHP ittifakı?

    YanıtlaSil
  17. Ali Şahin :
    Bu tabela partileri neden MHP' nin sırtına yüklenmeye çalışılıyor, bir türlü anlayamıyorum. ?

    YanıtlaSil
  18. Bahadır Soysal :
    Birleşmemeleri tarihi hata olur, tarihte ben de affetmem!

    YanıtlaSil
  19. İlhan Yalçın :
    İlk defa Mahmut Hocama katılmıyorum... Diğer partilerden gelecek oy, onlar geldi diye gidecek oydan daha az.
    % 2 ile, %02 arasındaki partilerin neyine umut bağlanır?
    SP tabanı kalmadı % 2 zorla duruyor. Para nerede ise, taban oraya aktı. Siyasal İslamcılıkta AKP'den daha öndeler. Farkları, kapitalizme daha mesafeli durmaları. Cumhuriyetimize, devletimize bakış açıları da AKP ile aynı.
    BBP'ye gelince, onun da bu ikisinden tek farkı, Türklüğünün sadece farkında olması. Siyasi İslamcılıkta AKP'den zerre fark yok. Bu ikisinin getireceği % 1,25'e karşılık, milli (ulusalcı) liberal ve halkçı, laik, Atatürkçü çevrelerden gelen % 3-4 oranındaki oyu korkutur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoo, umut bağlamak değil... gönül almak. Bir kez gönül kazanan, dünyaları kazanır. Birlik, küçük de olsa hayırlıdır.

      Sil
  20. Münire Aydın :
    İnşallah derim ama SB sanki biraz zor

    YanıtlaSil
  21. T C. Mustafa Askoç :
    Bahçeli istifa etsin liderimiz, Prof. Ümit Özdağ olsun...

    YanıtlaSil
  22. Kizgin Kurt Topaloglu:
    Bahçeli asla kendine rakip istemez bunu herkes boyle bile...

    YanıtlaSil
  23. TC Çetin Sevil.
    ittifak olmaz arkadaşlar kafanızi yormayın akp yi tekrar iktidarda tutmak isteyen güçler bu ittifakı yaptırmayacaklardır

    YanıtlaSil
  24. TC Halil Öztürk :
    Bence de iyi olur Ben sen siz davası olmasın birleşin

    YanıtlaSil
  25. Cenan Cengiz:
    BU YAZIYI KALEME ALAN KARDEŞİMDEN ALLAH RAZI OLSUN..HER KELİMESİNE KATILIYORUM.KEŞKE SAYIN BAHÇELİDE OKUSA KAMALAKTA

    YanıtlaSil
  26. Osman Köksal :
    Bütün Türkleri bir bayrak altında toplamaktan bahsedıyoruz ama önce kendi içimizde birlesmemiz lazım....

    YanıtlaSil
  27. TC Hasan Ilgün :
    BİZ KİMSEYLE BİRLEŞMEK İSTEMİYORUZ. ALLAH HERKESİN YOLUNU AÇIK ETSİN. BİZ BU TECRÜBELERİ BAŞBUĞUN SAĞLIĞINDA YAŞADIK

    YanıtlaSil
  28. Mehmet Akif Arıkan:
    Menfaat birleşmesinden yana değil Gönül Birleşmesinden yanayım.

    YanıtlaSil
  29. T C Sebahattin Runaer :
    hocam inşallah bu sefer ittifakı düşünür birlikte çok daha güçlü olacağız

    YanıtlaSil
  30. Muhsin Sayılırer:
    inşallah olur.. ama Bahçeli bu duruma kapalı duruyor gibi..

    YanıtlaSil
  31. TC Arif Zor:
    Mahmut Bey, siz hala Bahçeli'nin MHP'yi iktidar yapma gibi bir gayesinin olmadığını görememişsiniz. Halk onu 1999'da aslında iktidar yaptı. O ne yaptı? Ecevit'in eteğinin altına sıvıştı.
    Göreceksiniz, yine ittifak yapmayacak. Seçime gidildiği bir süreçte partisi genel kongreye hazırlanıyor ve beyefendi partisinin bir il kongresine bile katılmıyor.
    Anlayacağınız adam biz ülkücülerin omzuna binmiş, dehha da dehha diyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TC Arif Zor Bey, kimin ne düşündüğü, ne gibi tavır içinde olduğu bizi ilgilendirmez. Burada bir fikir açıklamışız, isteyen kabul eder, isteyen karşı durur. Sayın genel Başkan nasıl bir politika izleyeceğini zaten açıklamış durumda, bizim üzerine laf söylemeye yetkimiz olmaz. Biz ancak, fikrimizi söyleriz, istifade edilebilecek bir yanı varsa kullanılır, yoksa yırtılır atılır. Bu kadar. Elbette, büyüklerimiz bizden iyi düşünüyorlardır. Saygılarımla

      Sil
    2. TC Arif Zor :
      Mahmut Bey, üslubunuzdan eğitimli ve terbiye ehli bir ülkücü olduğunuz belli oluyor.
      Ancak neden biz her seçimde gariban ülkücülerin gayretleriyle bir sonuç almaya çalışalım? Başka partilerde olduğu gibi neden bizde de bir lider rüzgârı esmesin?

      Sil
  32. Turan Ülküsü :
    bu sansasyonel haberlere inanmayın önemli olan dava, kişiler gelip geçicidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Celal Koçak :
      sansasyonel olan nedir yahu ortada bir gerçek var

      Sil
  33. Mehmet Akkuş:
    ülkücülük yürek ister demir bilek ister birlerşiın gayrı konu vatansa gerisi tevarrattır

    YanıtlaSil
  34. Mehmet Akif Arıkan :
    Menfaat birleşmesinden yana değil Gönül Birleşmesinden yanayım.

    YanıtlaSil
  35. Ali Baykan:
    Herkesin terazisinin ayrı tartması yadırganacak bir şey değil. Herkes ufku kadar görür.. Ancak, doğru bir tanedir.
    Hayatım boyunca niteliği niceliğe tercih eden bir terazim olmuştur. Ama siyaset ideolojik keskinlikleri kabul etmez. Sadce Ükücülerin oylarıyla iktidar olmak için çok uzun bir zaman gerekir. Ülkücü olmayanların oyunu almak için de ideolojik keskinlikler içermeyen siyasetler gerekir.
    "Başbuğun sağlığında yaşadık denen" tecrübe Muhsinlerin MHP'den ayrılması ise, burada örnek kullanılacak o değildir. Burada örnek kullanılacak olan Refah Partisi ile konjonktürün gerektirdiği bir seçim ittifakı yapıp parlamentoya girmiş olmaktır. Ardı ise kısa zamanda iktidar ortaklığı getirmiştir.
    Şayet o baba mirası sermaye iyi işletilseydi, o iktidar ortaklığı ardından tek başına iktidar getirebilirdi. Devamı da "Güçlü İktidar" getirirdi.. Hani o "Milli Devlet, Güçlü İktidar" dediğimiz gibi..
    Ve şimdi.. ABD TAŞERONU, BOP FİGÜRANI, İŞBİRLİKÇİ AKP İKTİDARINDAN KURTULMAK İÇİN, ABD EMPERYALİZMİNDEN KURTULMAK İÇİN, SURİYE BENZERİ BİR İÇ SAVAŞTAN YADA BÖLÜNMEKTEN KORUNMAK İÇİN, siyaseten doğru olan her hamle hiç bir kaprise mahal vermeden uygulanmalıdır. Dereyi bir geçelim, sonrası sonra..

    YanıtlaSil
  36. Alay Tolunay :
    Abdulhamit bey'e katılıyorum, adı geçen siyasetçiler samimi iseler mhp'nin saflarına şartsız katılırlar, onların amacı meclise girmektir. biz buna neden vesile olalım ki? Geçmişde de biz bu itttifaktan çok çektik hatırlayın meclise girdiğimiz o19 milletvekilinden Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sayın Türkeş'in verdiği ödevi yapmayarak nasıl ayrıldığını parti kurduğunu hatırlayın.

    YanıtlaSil
  37. Mehmet Saz:
    Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyuna gelen Bahçeli uyanık olmalı. Belirtiginiz partiler kapanıp mhp altında birleşmek istiyorlarsa buyursun gelsinler. Aksi taktirde yine kaybeden her zamanki gibi yine mhp olur.

    YanıtlaSil
  38. Deniz Filiz:
    Bbp, hepar, vatan mhp ittifakı olmalı bence ben türküm diyenler birleşmeli.

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...