9 Aralık 2014 Salı

Osmanlıca Dedikleri, Türkçe’dir


Maksat Osmanlı Türkçe’sinin öğretilmesi değil. Arap alfabesine aşinalık kazandırmak. Osmanlı’nın kullandığı kelime kavramların öğretilmesine niye karşı olalım ki, tam tersi, Osmanlı’yı, hakiki Osmanlı’yı öğretmekten kaçınan tam da AKP’dir.

İlme karşılar, irfana karşılar, düşünmeyi, tefekkür etmeyi istemezler, düşünenleri de etraflarından uzaklaştırırlar, danışmayı sevmezler çünkü kendileri her şeyi bilirler.

Biz öğretilmesine değil,

Ardındaki kötü niyetlere karşıyız.

Osmanlı’yı kendi tarihimiz olarak biliriz. Grururlanırız. Göğsümüz kabarır. Zelil olduğu zamanları hatırlar üzülürüz. Her hâlükârda bizim tarihimiz, bizim geçmişimiz. Onların kullandığı Türkçe’ye neden karşı olalım ki, 600 sene üç kıtada at koşturanların Türkçesi elbette öğrenilecek kadar kıymetlidir.

Cumhurbaşkanı mesela, bir mezar taşını okuyabilir mi? Mezar taşı okuyabilmek için eski Türkçeyi öğrenmenin ne manası olacaktır.

Kaldı ki, kütüphanelerdeki el yazmalarını yeni harflere çevirecek kişiler, mekteplerde öğretilecek Osmanlı Türkçesini bilenler arasından çıkmayacaktır. Osmanlı kültürünü öğrenmek, Cumhurbaşkanı’nın dimağından mezar taşı okumakla sınırlıdır. Onların kültürden, ilimden anladığı budur. Zaten böyle olduğu için, cumhuriyetten itibaren yapılanlara karşı çıkıyorlar, yazılanları yok sayıyorlar, bu yüzden demokrasiye aykırı işlemlere girişiyorlar, bu yüzden liseleri kapatarak İmam Hatiplerle dolduruyorlar ülkeyi, bu yüzden devlette işe alınacak personel seçiminde karısının başına bakıyorlar, bu yüzden kadınlarla erkekleri eşit göremiyorlar…

Yazık!..

Ne hallere gelmişiz!.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...