17 Temmuz 2014 Perşembe

Katar, Türkiye, Gizli Toplantı


Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani, gece yarısı Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile saatler süren bir görüşme yapıyorlar. Basına kapalı olan görüşme hakkında açıklama da yapılmıyor. (Gazeteler)

Kimdir bu zat?

Suudi Arabistan ile birlikte, Ortadoğu’daki dalgalanmaların finansmanını ve lojistiğini sağlayan bir devletçiğin başkanı.

Son gelişmeler nedir?

Selefi IŞİD sürüsü, Türk Konsolosluğunu basarak, çalışanları esir etti. Musul’u işgal etti, Bağdat’a doğru yürüyüşleri devam ediyor, önlerine gelen ve şii-aleviliği çağrıştıran isim taşıyan Müslümanları kesiyorlar, Suriye’de güçlenmeye devam ediyorlar, yakıp-yıkıyorlar.

Ayrıca, Sinan Ogan’ın meclis kürsüsünden bildirdiğine göre, Bu eli kanlı pislikler Türkiye’den de militan topluyorlarmış. Kaldı ki, Başbakan Yardımcısı tarafından bu durum açıklanmıştı.

Demek ki, Ortadoğu’yu karmaşanın içine sürükleyenler, basından da kaçarak yaptıkları toplantıda yeni kararlar aldılar.

Önümüzde karanlık bir süreç var. Ancak, aynı zamanda AKP’nin C.B. adayı da olan Başbakan Erdoğan’ın, bu karanlık sürece geçebilmek için, seçimlerin sonlanmasını bekleyeceğini tahmin etmek zor değil.

Gariptir, IŞİD saldırıları hazla devam ederken, İsrail’in de Gazze’ye saldırısı at-başı devam ediyor. Çıkıp söylenen bir-iki laftan başka yapılan bir şey yok. Oysa Musul baskının yapıldığı gece (izleyen günlerde de olabilirdi) Musul’a girilip, IŞİD’in önü kesilseydi, bunların hiçbirisi olmayacaktı.

Korkarak, çekinerek, yabancıya danışarak, onların görüşleri doğrultusunda devlet yönetilemez.

Bırakalım büyük devletleri, daha henüz devlet bile olamamış ağabeyini Barzani’den de mi ders almıyorsunuz. Bakın o adam gibi, kendi devletçiğinin menfaatleri doğrultusunda, şehirlerini terk eden Türkmenleri kendi coğrafyasına bile sokmadı. Üstelik vardı Kerkük’ü işgal etti. Bırakalım da büyük devletleri ağabeyinizden bari örnek alın.

Stratejik derinlik neymiş görün. Bırakın Katar’la, Suudi Arabistan’la ortaklaşa Müslüman katletmeyi, onlardan kimseye bir fayda gelmez. Onlar tamamıyla ABD’nin düdüğünü öttürüyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...