9 Ağustos 2013 Cuma

Merhamet ve Yöneticilerimiz


Ergenekon Mahkemesi’nin açıkladığı kararlar hakkında, CHP genel Başkanı:

“Bu kararlar gayr-ı meşrudur, bu mahkeme gayr-ı meşrudur”

Açıklaması yapmıştı.

Bayram namazı! çıkışında Başbakan’ın, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin “suç olduğunu” tespit ettiğini gördük.

Yakında Savcıların harekete geçerek, bir soruşturma açmasını bekliyorum. Ne de olsa Ergenekon soruşturmalarının Başsavcısı “Suç”u tespit etmiştir.

Şimdi görev dağılımında hangi Savcıya denk gelecek ona bakacağız.

İktidar partisi bir yöneticisinin, gezi eylemcilerinin müebbetlik suç işlediğini ifşa etmesinin üzerine, pek çok gencin bir-kaç gün sonra toplandığını biliyoruz da!

Ne olur ne olmaz not edelim ve takip edelim.

Gerçi Devlet Bahçeli’nin 7 Ağustos tarihinde yaptığı basın toplantısında; “TSK’nın terör örgütüyle eşdeğer görülmesi, şerefli isminin terörizmle bir anılması ve bu Peygamber Ocağı’na terörist yetiştiren çete muamelesi yapılması en nazik ifadeyle müfterilik olarak damgalanacaktır” sözleri de, ‘gayr-ı meşruluk’ iddiası kadar ağır, en az onun kadar suçlu sınıfına sokacaktır. O halde Bahçeli hakkında da bir soruşturma talimatı bekliyoruz… Hele hele “Türk milleti bu rezil tezgâhı inanıyorum ki bağışlamayacak ve kimsenin de yanına bırakmayacaktır” sözlerindeki tehditvari anlam irdelendiğinde, idamına bile karar verilebileceğini düşünüyoruz!..

Artık, farklı bir yönetim tarzı uygulanıyor Türkiye’de. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Yargı, yönetim ve yasama aynı kişinin dudakları arasına sıkıştırılmış vaziyette. Onun merhametine, onun yardımseverliğine, onun çalışma azmine kilitlenmiş durumdayız. Lakin ne merhametinden, ne de yardımseverliğinden hiçbir vakit örnekler göremiyoruz. İlle de ben, ille de biz… diyor da başka bir şey demiyor. Yardımseverlikten, çocuklara oyuncak dağıtmak anlıyor, merhametten ise partisine oy verenlerin pohpohlanması, kayırılması!...

“Rahmet, Kur’an terminolojisinin o esrarlı kavramıdır ki, Yaratıcı Kudret’in varlık ve oluşa uzanan sınırsız sevgisini bize iletir ve gözlerimizin önüne, güzelliklerden, şefkatten, sevgiden, vecd ve cezbeden bir evren koyar. Rahmet, aşk, şefkat ve merhamet gibi üç temel unsuru kucaklayan bir ulûhiyet (tanrılık) vasfıdır.” (Y. Nuri Öztürk, 14.10.2012, Yurt Gazetesi)

Cennet mekân Hacı Ahmet Kayhan’dan şu satırları okuyalım: “Vicdan, hukukun amiridir; Kalpte yankı yaparak, insanı harekete geçirir. İnsan, her hali hukuk yönünden gerektiği gibi, her işi hukuk gözeterek yapar; mutlak olarak doğruluğun inanır; kalben şüphesiz bir biçimde emin ve müsterih olursa, işte bu vicdandır. Buna, hukukun aslı derler; bir adı da imandır. Bu hal, insanın kalbinin derinliklerinden gelen bir emrin sesidir. Doğruluğundan şüphe edilmeyen, saf ve temiz bir duygunun ürünüdür. Merhamet denizinin coşarak getirdiği bu hali, Allah cümlemize nasip etsin. (Amin)”

“Eğer bir insanda iman yoksa, vicdan da yoktur. Vicdanı olmayanın insanlığı da yoktur. Eğer bir kimse hukuk tanıyor ve vicdanen gerçekten müsterih oluyorsa, o kimseye müjdeler olsun, çünkü Allah onunladır.”

Söze gelince en güzel nutukları irad ederler, uygulamaya gelince ‘adamına göre’ ilkesince. Söylediklerine bile inanmadıklarını tespit pek de zor değil.

Bir uyarı ile bitirelim yazımızı:

“İmdi, hükümeti halka ve Hakka hürmete davet ediyorum, insana hürmete, ve Cenab-ı Hakk’ın son elçisine, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş olan Efendimize öğrettiği bir ilkeyle, bu ülkenin bütün yöneticilerini uyarmak istiyorum”. (Dücane Cündioğlu, 16 Haziran 2013, Hürriyet, Pazar)

Allah’tan bir rahmet ile halkına yumuşak davrandın, eğer sen katı yürekli bir nobran olsaydın, çevrendekiler elbette senin etrafından dağılıp giderlerdi. (Alû İmran/159)



1 yorum:

  1. Abdullah Alagöz

    Dini değerlerin , insanı vasıfların, olmadığı Makyavelci zihniyetten ulvi vasıfları beklemek ne kadar doğru bilmiyorum. Bu zihniyetin hedefe ulaşmak için insan havsalasının alamayacağı her şeyi yapabileceğine artık insanımız inanmak zorundadır. aksi halde hayal kırıklığı yaşamaya devam edecektir. Diline zihnine, kalemine kuvvet üstadım.

    YanıtlaSil

Aslan, Fare.. Kedi...

  Aslanın sindiği, sinmek yanlış oldu, köşesine çekildiği zamanlarda, farelerin kükremesi doğaldır. Fare kükreyince yine doğal olarak, kedi ...